Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кормилна кутия 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• кормилна кутия 2.7 CRD

От известно време забелязвам капки масло отпред, в ляво. Установих намаляване на хидравличната течност. Долях и най-интересното е, че някой път не капе по цял ден, а друг път за 2-3 часа прави петно около 3-4 см диаметър. Периодично доливам по малко. Днес ми казаха, че е изпуснал семеринга на кормилната кутия. Било нормално за 2.7 CRD?! Предложиха ми ремонтен комплект-семеринги и лагер. За комплекта и ремонта около 400 лв. Някаква идея или коментар за повреда, отстраняване и цена.

От: кормилна кутия 2.7 CRD

При мен само е обмаслено и още нямя теч. Доличях 100 гр. мопарско масло и чакам са. Сьс голям интерес ще следа темата. Нещо ного ми се струва 400 лж. за ремонтен комплект. Дано от старатакормиларна кутия остане само черупката. Желая ти успех.

Коментар

Първоначално публикуван от ljupco Преглед на мнение
      При мен само е обмаслено и още нямя теч. Доличях 100 гр. мопарско масло и чакам са. Сьс голям интерес ще следа темата. Нещо ного ми се струва 400 лж. за ремонтен комплект. Дано от старатакормиларна кутия остане само черупката. Желая ти успех.
      Любчо ти чакаш да протече ли? В другата тема ти писах да си промиеш системата че ще плачеш и ти после. Нищо...карай да видим.

Ето и тука да го пусна това

Important note:
      The factory fill power steering fluid for all 1999-2004 Grand Cherokees is a unique fluid, MS5931. ATF+4 (MS9602) should not be mixed or used as a “topping off” fluid on the Grand Cherokee WJ. All WJ models should be serviced using ONLY the special MS5931 fluid. ATF+4 is NOT an approved Power Steering Fluid and should never be used under any circumstances. Note that all fluids will darken in color with usage and fluid color is no longer an indication of fluid condition.

Или казано накратко...ако течноста в хидравликата ви е червена на цвят, няма защо да се чудите че имате проблеми и че тече. Поздрави
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Сложи XADO - 032 630 835
        Струва към 40лв. Действието му не е да спира течове но имам няколко случая при които малки течове спират.
        Ако до месец-два не спре теча и не ти се долива - ремонтирай секторната кутия. 400лв е добра цена, стига да се извърши качественно.
        Нивото на хидравличната течност не трябва да е над максимума при загряло масло. Понякога и от това тече.

Коментар

Благодаря за отговорите. За сега мисля да доливам, защото 400 лв. преди празниците не ми се дават, а за нова обаждат едниии цифри не ти е работа. Маслото никога не ми е било над максимума и при топъл двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
            Любчо ти чакаш да протече ли? В другата тема ти писах да си промиеш системата че ще плачеш и ти после. Нищо...карай да видим.

Ето и тука да го пусна това

Important note:
            The factory fill power steering fluid for all 1999-2004 Grand Cherokees is a unique fluid, MS5931. ATF+4 (MS9602) should not be mixed or used as a “topping off” fluid on the Grand Cherokee WJ. All WJ models should be serviced using ONLY the special MS5931 fluid. ATF+4 is NOT an approved Power Steering Fluid and should never be used under any circumstances. Note that all fluids will darken in color with usage and fluid color is no longer an indication of fluid condition.

Или казано накратко...ако течноста в хидравликата ви е червена на цвят, няма защо да се чудите че имате проблеми и че тече. Поздрави

Мерси ного братко! Ас черпя македонска жьта. Какви ли не глупаци сервисират колите ни...
            Последно редактирано от ljupco; 22-12-10, 22:35. Причина: още думи

Коментар

Не до завива на дясно,чува се силно чукане и завива?Някой да се е сблъсквал с този проблем?
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Да, 99% проблема е в секторната кутия. Сменяй я!
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Колеги миналата седмица ремонтирах моята , излезна ми 180 лв. демонтажа и монтажа сам ги извърших. Процедурата не е трудна! Свалянето отнема около 1-1.5 часа както и качването, а ремонта на самата кутия 1 ден. Правиха ми я в студенстки град, ако решите питайте ще помагам! Става въпрос за 2.7 Црд не за аватара ми
                  Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
                  NV 231 - COMMAND-TRAC
                  3" lift

Коментар

Телефон?
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

0882374142 Иван
                      Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
                      NV 231 - COMMAND-TRAC
                      3" lift

Коментар

тоя номер на Иван нали трябва да е от сервиза дето правили кормилни кутии, а пак се оказа че Иван има авто къща и няма нищо със кормилни кутии

Коментар

тоя номер на Иван нали трябва да е от сервиза дето правили кормилни кутии, а пак се оказа че Иван има авто къща и няма нищо със кормилни кутии

Коментар

Този номер е колегата написал мнението, ако му погледнеш ника ще ти светне. Ако му се обадиш пак и му обясниш, че си прочел поста му във форума и каква информация ти трябва, ще те насочи. Той сега играе филма със скоростна кутия на гранд 3.1, така че е в течение на нещата.
                            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                            Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Първоначално публикуван от pharm.zoran Преглед на мнение
                              На твоята кутия какво и е?
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X