Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ремък и ролки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ремък и ролки

Зравейте,
    знам,че всеки трябва да смени един ден ролки (обтяжна и паразитна).
    Та въроса ми е на колко хиляди се сменят и освен ремък и двете ролки друго нещо сменя ли се?
    Знам,че не всички са на ясно и темата ще е ползна.
    Нека просветените споделят !
    Благодаря предварително !

Re: Въпрос за ремък и ролки

Здрасти Вова,аз ги смених моите,като взех джипката,че ми беше много износен ремъка и едната ролка стоеше накриво и го ядеше.
    Ремъка е осем пистов,дават го да се сменя на 50 000 км по принцип.
    Ще ти нахвърля цените в балканстар,дано ти е от полза.
    Ролки 2 броя * 169 лева.
    Обтегач 1 брой * 481 лева.
    Ремък 1 брой * 190 лева.
    И понеже при мен се оказа,че се разсвири и ролката на генератора,явно е била износена,вече трети месец чакам да я доставят,ориетировъчна цена около 200 лева.
    Така,че моят съвет е,погледни си обтегача,ако няма видимо подскачане на ремъка,не го сменяй,че много пари ;-) Смени си само ремъка.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Едния май говори за ангренажен ремък? Ако хубаво е винаги със ремъка да се сменят и ролките. Аз моите ги проверявам за луфт и за шум и ако нямат проблеми ги гресирам и пак монтаж, но разбирасе това бих си го позволил само на моя кола... Друго което е хубажо да се смени е семерингите под шайбите (особено долната), защото когато снемеш ремъка става много лесно.
      Относно другия ремък, който при някой коли е един - при тях е хубаво да се гледа внимателно. Пренебрегват смяната на ролките, защото идеята е като се скъса няма да има поражения за мотора, но не е така. Ако блокира една от ролките (виждал съм на мерцедес и форд) как се къса парчето, за което е захваната ролката...и тогава става....
      Все пак е важна колата и модела на испълнението, но това са основните моменти според мен.
      Лек ден
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Дини за тоз двигател съм го чел конкретно и в мануала си пише че агренажната верига е изчислена с живот равен на този на двигателя и не се сменя.
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

ролките и ремъка се сменят когато се износят - горе долу няколко ремъка на 1 к-кт ролки. в манюала някъде се споменаваше кога препоръчват смяна на ремъка, някъде около 80 хил. км но така или иначе никой не го прави. интересен е начина по който се преценява дали ремъка е за смяна - ако има повече от 20 пукнатини на 1 линеен инч на 5 канален ремък той трябва да се смени.
          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

На всеки милиметър - киртик.

Коментар

Мерси,че се отзовахте.
              Ремък си взех от Балкан стар и ме ожулиха 300лв.
              Ролките не ми свирят или имат проблем,ще проверя обтегача да ли има луфт.

Коментар

Първоначално публикуван от vovata Преглед на мнение
                Ремък си взех от Балкан стар и ме ожулиха 300лв.
                за твое успокоение - струва $ 29. не е лошо да се научите откъде да пазарувате, е освен ако 300 кинта не са много...
                Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Смених ремъка и едната ролка се оказа за смяна.
                  Та отивам в Балканстар, една ролка 174лв
                  Във Вестауто искат 195лв
                  Моля някои ако знае някаде на по разумна цена ролка нека сподели.

П.П. Информативно - шарнири предни комлект горен и долен 120лв (вестауто)
                  200лв -балканстар

Коментар

Първоначално публикуван от vovata Преглед на мнение
                    Смених ремъка и едната ролка се оказа за смяна.
                    Та отивам в Балканстар, една ролка 174лв
                    Във Вестауто искат 195лв
                    Моля някои ако знае някаде на по разумна цена ролка нека сподели.

П.П. Информативно - шарнири предни комлект горен и долен 120лв (вестауто)
                    200лв -балканстар
                    Нашите любимци - Скорпион 13 сигурно ще са по-евтини, но пък ще са менте. Иначе виж при Роми и Шами.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Приятели,в Балкан Стар е опасно скъпо!Искат за биалетка 100 лв и то доплащаш още 11 лв за тампонче,щарнир-174лв бройката/не 2,а 1/,амове-224 лв и т.нТърсете алтернативи!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Приятели,в Балкан Стар е опасно скъпо!Искат за биалетка 100 лв и то доплащаш още 11 лв за тампонче,щарнир-174лв бройката/не 2,а 1/,амове-224 лв и т.нТърсете алтернативи!
                        Нормално е.
                        Една истинска биалетка за лека кола е 60-80лв и е по миниатюрна.
                        Шарнирите са едни камьонски кютуци и са много здрави. На по новото се гресират и общо взето са вечни.
                        Само амовете нещо скъпи ми се виждат. Моите са по 134лв в БС.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Нормално е.
                          Една истинска биалетка за лека кола е 60-80лв и е по миниатюрна.
                          Шарнирите са едни камьонски кютуци и са много здрави. На по новото се гресират и общо взето са вечни.
                          Само амовете нещо скъпи ми се виждат. Моите са по 134лв в БС.
                          Какво му е нормално бре Пламене? Виж в щатите колко струват, сложи им печалба, доставка разни други оскъпявания и ще видиш че дори скъпите които се водят хеви дюти са мнооого по-евтини, а такива обикновенни мопарски са под десет долара броя. Бах ги в мошенниците.
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Доста съм ги гледал.
                            Доларите там са евро тук. Ментета има и по евтино.

Коментар

quadra- къде да ги намеря Роми и Шами.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X