Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Представяне,Jeep Grand Cherokee 4.0 limited,и малко въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Представяне,Jeep Grand Cherokee 4.0 limited,и малко въпроси

Здравейте,от вчера имам горепосоченят джип,много съм доволен от колата и правя тази тема за да се представя,на 17 години съм,от Каварна,тук ще задавам въпроси,които ме вълнуват сега и в бъдеще...

Първо ме интересува защо може да свети лампата за проверка на двигателя "check engine",когато е на дълъг път.Стария собственик,спомена,че от определен сервиз са му казали,че е от недостик на газ,тъй като колата е с газов инжекцион,ако се регулира подаването на газ,има ли начин да изчезне ? Какъв друг може да е проблема.

Другата лампа ,която свети е на airbaga,може ли да е разкачен,какъв може да е проблема ?

И няколко по незначителни неща,дципа е с пластмасовата маска,може ли да се смени с металната хромирана маска,за да изглежда по-добре ?
    От къде мога да си намеря покривалото за багажното отделение,тъй като липсва ?

Какви гуми са подходящи за този джип,за лек офроуд и по-добра проходимост през зимата ?Колко см(инча) лифт ?

Благодаря на всички,които отговорят на част от въпросите ми !

Ето го и джипа...

Поздрави !

От: Представяне,Jeep Grand Cherokee 4.0 limited,и малко въпроси

имаш доооста да четеш в раздела, но ти си млад и ще се справиш)

като за начало, чек енжина може да е от различни неща, виж как и си прочети грешките с контактния ключ.
    маската я остави, така си е добре.
    за багажника, освен от морга, не знам къде другаде ще намериш ............ и няма да е евтино.

лифта, поне 2,5 инча....може с подложки, може с части - зависи от портфейла на тате..... гуми всякакви, може гудрич АТ

я кажи как е въпроса с маслата......смени ли ги?

Коментар

Добре дошъл във форума. Хубав Jeep - желая ти много безаварийни километри.
      Наистина тук има писано много по поставените въпроси и ако някога ти остане време има да четеш като за средно образование .
      Светещ Check engine принципно е доста неприятна гледка и индикира за проблем, но не указва кой точно проблем е това. Редно е или да се закара Jeep-a на диагностика и да се прочетат грешките или да опиташ номера с визуализацията им чрез даване три пъти бързо на контакт (приготви си нещо за писане, че ако са повече от една се редуват бързо). След това тук ще се даде описанието им и доста съвети.
      Тази на еърбега....може да е от няколко неща. На мен (макар и на други коли) ми се е случвало 2 пъти да излиза и след диагностика я чистят и тя не се появява. Демек фалшива тревога. На твое място бих започнал с това, защото е най-елементарно и ... безболезнено. В никакъв случай не бих подценил тази аларма, защото ако ти излезе въздушната възглавница безпричинно може да те направи....труден за рисуване .
      Послушай и IvanIvanovi и смени всички масла по двигател, скорости, раздадтки, дифове и т.н. Прочети тук с какви да ги смениш, защото Jeep си иска своето.
      Поздрави
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Myr4o Преглед на мнение
        Здравейте,от вчера имам горепосоченят джип,много съм доволен от колата и правя тази тема за да се представя,на 17 години съм,от Каварна,тук ще задавам въпроси,които ме вълнуват сега и в бъдеще...
        Честита придобивка, ама... честно казано не ми се струва приемливо по пътищата, пък и из горите да бръмчат 4-литрови машини, управлявани от 17-годишни. Вярно, че каварненци са прогресивни люде, там да не би Кметъла нещо да е уредил изключение от закона и да ви дават книжки по-рано ?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Хах,колата няма да я карам много,много до догодина,просто ми е мания и ще се занимавам с нея до тогава...Благодаря за съветите,но като за начало за да прочета какво пише на компютъра на колата,трябва да сменя езика на английски,защото колата е внос от Германия и е на немски...Може би ще се отиде в сервиз във Варна,да се направи диагностика и да сменят езика....Относно маслата,продавача ги водеше сменени,има и лепенка от кастрол,че маслото на двигателя е сменено,а относно маслото на скоростната кутия,как се измерва,когато колата е запалена или изгасена,защото от сервиза не бяха сигурни...

Старая се да чета,но годината ми е такава ,че имам и много за учене,и един куп други работи са ми наглавата, просто не ми сотава достатъчно време ... Много ще се радвам ако помагате и за в бъдеще! Благодаря на всички !

Коментар

О, щом имаш за учене ще пиша . Това модел ZJ 1993-1998 г ли е? Ако не е моля някой модератор да изтрие поста ми за да не стане объркване.
            Относно менюто: http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch.../VIC/index.htm Виж този руски сайт с обясненията как да смениш езика.
            Относно грешките - какво означават и как се визуализират: http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...ines/codes.htm
            Относно обслужването: http://jeep-grand-cheroke.5go.ru/html/1_0.htm. Аз лично бих вярвал на предишен собственик само ако ми е брат. А дори и да е сменил консумативите ..... каква е гаранцията, че са правилните.

Коментар

Благодаря за линковете,сигурен съм,че ще са полезни,когато се прибере баща ми ще му дам да чете,защото нищо не разбирам от руски...За колата не съм сигурен дали е XJ,но е 1995г,качвам една снимка от вътре,ако може да се прецени по това,и още няколко снимки свързани с въпроси .

Ta за какво са тези две пособия ?

Коментар

Какъв руски да разбираш....то има едно изречение за смяна на езика. Другото са таблици за обслужванията, препоръчителни количества и модели.
                Нали питаше за лифт и за гуми...търсил съм ти го на Български и да не излезеш с номера, че знаеш само Трънски щото там ще те хвана в издънка
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=12660&page=1
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34407
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34009
                А от долния линк си го дръпни на EN.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=30228
                Успех

Коментар

Мноого ти благодаря наистина,захващам се сега да ги изчета тая вечер

Коментар

Направихме диагностика на компютъра,излизат код 12 ,21 и 52,може ли някой,който разбира техническият руски да ми ги преведе,много ще съм благодарен ! Код 21 се повтаря,какво може да значи това ?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                      ... за багажника, освен от морга, не знам къде другаде ще намериш ...........
                      При Боби CJ_7 имаше щора за багажника на ZJ.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Myr4o Преглед на мнение
                        Направихме диагностика на компютъра,излизат код 12 ,21 и 52,може ли някой,който разбира техническият руски да ми ги преведе,много ще съм благодарен ! Код 21 се повтаря,какво може да значи това ?
                        12 - акумулатора е откачван
                        21 и 52 са свързани

21 е за датчика за кислорода, може би има някакъв проблем с него, а 52 че този датчик показва богата смес........... може и 51 да се появи, което е бедна смес..... при мен и двете се появяват в следствие на карането на газ.

може би има начин да се настрои газовата и да не мига, но да каже някой с газов инжекцион, на обикновенна газова всички опити завършиха с неуспех и си карам така.

за другите снимки, едното е мини жабка за документи на тавана, до нея има още едно за очила.... а другата джажа е слагана допълнително, някакъв бутон, предполагам, дай по ясни снимки и пробвай какво включва..... прио мен съм монтирал подобен за допълнителни фарове

Коментар

Благодаря ти много за информацията,ще направя по-ясни снимки на добълнителния бутон и ще ги кача,все още се интересувам за маслото на скоростната кутия,как трбва да се измери,в работещо състояние на колата или когато колата е в покой ?

Коментар

В работещо и загряло състояние. Преместваш по позициите лоста и мериш.
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

караш да загрее до нормална температура
                              спираш на равно място
                              включваш на паркинг
                              натискаш спирачката и местиш скоростите през всички позиции
                              дърпаш ръчната
                              минаваш на неутрал
                              излизаш, отваряш предния капак
                              вадиш щеката гледаш и душиш
                              ако не е бистро и червено - сменяш
                              ако мирише на изгоряло - сменяш
                              ако е под нормалното ниво - доливаш
                              ако не си сигурен кога е сменяно последно - сменяш

ако нещо е останало неясно - ползваш търсачката

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X