Колеги заради прехваления ми акумолатор
БОШ СИЛВЪР, който между другото е на 6 месеца за една седница ми се рестартира компа 5-6 пъти,при което ми се вдигна разхода доста , това нормално ли е и как е по-добре да постъпя да го карам и да чакам да си направи сам настройките или да отида до БС да ми вкарат нов софтуер и евентуално някой има ли представа колко струва това удоволствие
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос относно рестартиране на компа на WJ
Свий
X
-
От: Въпрос относно рестартиране на компа на WJ
Не знам кой ти го е прехвалвал, но аз смятах че е всеобщ факт и всички знаят, че партидата 2004- 2008 БОШ СИЛВЪР НЕ ТРЯБВА да се купува! Но все пак аз мисля, че трябва да отидеш на диагностика, ако ще не и в БС, просто да видиш какво иска да ти каже компа... Пък спецовете, ще ти кажат какви са опциите.R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
-
Акумулатор, произведен преди 2008г не трябва да се купува, главно защото вече сме края на 2010г.
И не, не могат да ти сложат нов софтуер. Ще чакаш да се набере статистика.
Коментар
-
Защото партидата на БОШ като цяло, не само Силвър, но НАЙ- ВЕЧЕ Силвърите се пройзвеждат адски некачествено, незнам къде и защо, предполагам е имало пак прхвърляния, маркетинг и фирмени стратегии... но който и да питаш от пройзводител до търговец и патили с тези акумолатори, ще ти каже да не повтаряш тяхната грешка. Тези които ти кажат, че акомулатора е читав, искат да ти го пробутат, защото никой не ги взима. Аз говоря толкова сигурно, защото бяха поръчани над 300 БОШ СИЛВЪР-а 2005- 2006 и всичките служебни коли грохваха една след друга. В момента съм с такъв S6 на мондеото, но вярвай ми не по мое желание, ми предния ми стопи клетка [беше на 7 години и съм го оставял по 1- 2 месеца вкл и зимата, без да паля колата, без да махам клеми и се качвах, въртях и тръгвах (марката 7 на лично, защото много хора ще почнат да спорят тука)] и точно днес пред стадиона въртя ключа и познай дали завъртя, а ток има достатъчно, защото и фарове и радио дъни на макс и проблема не е в стартера. Накрая го излъгах някак си да завъртя и да тръгна, но очаквам следващата партида служебни, да взема качествена батерия.R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Според мен, колегата имаше предвид, да му го обучат а не да му сложат нов софтуер.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение...И не, не могат да ти сложат нов софтуер...
И аз съм се замислял за това. Ще обясниш ли по-подробно?Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение...Ще чакаш да се набере статистика...Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
0877стоидевет215–Радослав
Коментар
-
Да обясняват джип-ентусиастите. Накратко, компютърът има съвсем приблизителна карта на двигателя, а се самообучава според това, което вижда в различните режими от ламбда-сондата и евентуално от другите датчици. Като го изключиш, става като нов.
Коментар
-
Разгледай тези теми за компа...може да ти дадат идея:
http://www.offroad-bulgaria.com/show...5+%EA%EE%EC%EF
http://www.offroad-bulgaria.com/show...F3%F7%E0%E2%E0
http://www.offroad-bulgaria.com/show...F3%F7%E0%E2%E0
УспехJeep Cherokee Liberty 2.8 CRD
Коментар
-
Колега,
Чети внимателно какво ти е написано от предходните колеги.
Базовите характеристики (първоначалните заводски настройки) са в паметта на "мозъка" на двигателя - компютъра и не е възможно да се изтрият.
При изключване на захранването/ток-а на ECU - то натрупаната информация се изтрива и в последствие се възстановяват тези заводски настройки.
След това с изминаването на определен пробег тази базова информация се оптимизира в зависимост от данните от отделните системи, възли, датчици и т.н.
До този момент е възможно да има плаващи обороти, придърпвания, завишен разход на гориво и подобни елементи.
Поради тази причина е необходимо да се измине определен пробег примерно 50 - 100 км.
Ако толкова имаш мерак, може да се обадиш в БС да ти отговорят и те. Не бих се учудил дори, ако ти предложат подобна услуга...
Успех!YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеДа обясняват джип-ентусиастите. Накратко, компютърът има съвсем приблизителна карта на двигателя, а се самообучава според това, което вижда в различните режими от ламбда-сондата и евентуално от другите датчици. Като го изключиш, става като нов.
Ахаа...аз не съм те разбрал какво искаш да кажеш. За обучаването ми е ясно. Имах предвид да обясниш относно софтуера какво знаеш. Чел съм тука някъде (мисля
) че го обновявали или нещо подобно.
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
0877стоидевет215–Радослав
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар