Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно рестартиране на компа на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно рестартиране на компа на WJ

Колеги заради прехваления ми акумолатор БОШ СИЛВЪР, който между другото е на 6 месеца за една седница ми се рестартира компа 5-6 пъти,при което ми се вдигна разхода доста , това нормално ли е и как е по-добре да постъпя да го карам и да чакам да си направи сам настройките или да отида до БС да ми вкарат нов софтуер и евентуално някой има ли представа колко струва това удоволствие
    Михаил Войнов 0988814423

От: Въпрос относно рестартиране на компа на WJ

Не знам кой ти го е прехвалвал, но аз смятах че е всеобщ факт и всички знаят, че партидата 2004- 2008 БОШ СИЛВЪР НЕ ТРЯБВА да се купува! Но все пак аз мисля, че трябва да отидеш на диагностика, ако ще не и в БС, просто да видиш какво иска да ти каже компа... Пък спецовете, ще ти кажат какви са опциите.
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

колега моя е произведен 2009 и закупен 03.01.2010г
      Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Отиди да ти подменят гаранционно акумулатора преди да е напрвил поразии.
        baha - защо да не се купуват тези акумулатори? Между другото и от Бош Силвър до Бош Силвър има разлика, нали знаеш. S3, S4, S5, S6 и т.н.
        Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Акумулатор, произведен преди 2008г не трябва да се купува, главно защото вече сме края на 2010г.

И не, не могат да ти сложат нов софтуер. Ще чакаш да се набере статистика.

Коментар

Защото партидата на БОШ като цяло, не само Силвър, но НАЙ- ВЕЧЕ Силвърите се пройзвеждат адски некачествено, незнам къде и защо, предполагам е имало пак прхвърляния, маркетинг и фирмени стратегии... но който и да питаш от пройзводител до търговец и патили с тези акумолатори, ще ти каже да не повтаряш тяхната грешка. Тези които ти кажат, че акомулатора е читав, искат да ти го пробутат, защото никой не ги взима. Аз говоря толкова сигурно, защото бяха поръчани над 300 БОШ СИЛВЪР-а 2005- 2006 и всичките служебни коли грохваха една след друга. В момента съм с такъв S6 на мондеото, но вярвай ми не по мое желание, ми предния ми стопи клетка [беше на 7 години и съм го оставял по 1- 2 месеца вкл и зимата, без да паля колата, без да махам клеми и се качвах, въртях и тръгвах (марката 7 на лично, защото много хора ще почнат да спорят тука)] и точно днес пред стадиона въртя ключа и познай дали завъртя, а ток има достатъчно, защото и фарове и радио дъни на макс и проблема не е в стартера. Накрая го излъгах някак си да завъртя и да тръгна, но очаквам следващата партида служебни, да взема качествена батерия.
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

абе аз отидох ама заради тоя ляв плюс ще чакам три дни за да го доставят от София
              Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ...И не, не могат да ти сложат нов софтуер...
                Според мен, колегата имаше предвид, да му го обучат а не да му сложат нов софтуер.

...Ще чакаш да се набере статистика...
                И аз съм се замислял за това. Ще обясниш ли по-подробно?
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Да обясняват джип-ентусиастите. Накратко, компютърът има съвсем приблизителна карта на двигателя, а се самообучава според това, което вижда в различните режими от ламбда-сондата и евентуално от другите датчици. Като го изключиш, става като нов.

Коментар

точно за убочение имам предвид , та на темата как да стане това , в сервиз или от самасебеси
                    Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Ако тоя фокус можеше да се направи в сервиз, щяха да го правят още в завода.

Коментар

Разгледай тези теми за компа...може да ти дадат идея:
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...5+%EA%EE%EC%EF
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...F3%F7%E0%E2%E0
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...F3%F7%E0%E2%E0
                        Успех
                        Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

накратко не е ли по - добре да не чакам сам да си набира статистика, а да отида до БС ида ми обучат компа по заводските параметри
                          Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Колега,
                            Чети внимателно какво ти е написано от предходните колеги.
                            Базовите характеристики (първоначалните заводски настройки) са в паметта на "мозъка" на двигателя - компютъра и не е възможно да се изтрият.
                            При изключване на захранването/ток-а на ECU - то натрупаната информация се изтрива и в последствие се възстановяват тези заводски настройки.
                            След това с изминаването на определен пробег тази базова информация се оптимизира в зависимост от данните от отделните системи, възли, датчици и т.н.
                            До този момент е възможно да има плаващи обороти, придърпвания, завишен разход на гориво и подобни елементи.
                            Поради тази причина е необходимо да се измине определен пробег примерно 50 - 100 км.
                            Ако толкова имаш мерак, може да се обадиш в БС да ти отговорят и те. Не бих се учудил дори, ако ти предложат подобна услуга...
                            Успех!
                            YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                            XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                            WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                            KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Да обясняват джип-ентусиастите. Накратко, компютърът има съвсем приблизителна карта на двигателя, а се самообучава според това, което вижда в различните режими от ламбда-сондата и евентуално от другите датчици. Като го изключиш, става като нов.

Ахаа...аз не съм те разбрал какво искаш да кажеш. За обучаването ми е ясно. Имах предвид да обясниш относно софтуера какво знаеш. Чел съм тука някъде (мисля ) че го обновявали или нещо подобно.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                              0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X