Здравейте колеги! Доста време трься по форумите и още не сьм на ясно кькв модел JEEP имам. WJ или WG ? При мен е Grand cherokee 2003g. 2,7 CRD с мотора и АСК на mercedes. Разберах оти някои модели ги прават в Graz Austria. Как мога да разбера кой е бащта на мойа любим и до каде е mercedes a от каде craisler. Сега се налага смяна на хидравличното масло на волана и хидро мотора на охладителната система (нали е едно) и не знам дали да трься Power stering oil za Mercedes или оригинално за JEEP на Mopar. По форума тук пишеше че мора да е оригинално оти след неколко време се случват големи аварии по системата. Мерси ВИ на всички за коментарите.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Kакъв модел JEEP имам?
Свий
X
-
От: Kькьв модел JEEP имам?
Не знам какъв е модела.Моят Джип е същия.За маслото в хидравликата и аз се чудих, защото моето намаля, капе от някъде.Гледах в казанчето, червено на цвят.Прочетох във форума да е оргинално от БС.От там го взех, каквото ми дадоха за моята джипка, но при доливането установих, че това от БС е прозрачно/безцветно/.Та сега от много четене ми е смесено.Хубаво си мислех да сложа червено-имам едно немско.Дано да нямам проблеми.Успех.
Коментар
-
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ - ЧЕРВЕНО. Червеното означава, че най-вероятно е ATF+4, което е абсолютно противопоказно.
Ако е червено или мирише на ATF+4 или има стружки или пък е мръсно - следва промивка. Докато стане чисто.
Задължително използвай правилното - Power Steering Fluid със спецификация MS-5931. На цвят е жълтеникаво, почти безцветно.
Забележете, че след 2005г. (за новото Гранд Чероки) пак се слага Power Steering Fluid, но с друга спецификация.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Не знам кое е противопоказно, но джипа го карах 2 години /около 30000км/ и въобще не знам какво е имал в казанчето за хидравлично масло.Миналата седмица погледнах и видях петно под него и установих, че течността е намаляла. Казах че я погледнах и беше червена. По-нататък обясних, за доливане от БС-каквото ми дадоха за ГЧ-2003г. Не зная, не споря, долях каквото казвате във форума, а какво ще става е Божа работа.
Коментар
-
Оригинално в USA е Jeep Grand Cherokee WJ а тези, произведени за Европа са Grand Cherokee WJ. За да разбереш подробности въведи VIN кода ето тук и ще видиш каква комплектация е, къде в кой завод е произведен и т.н. Трябва да излезе нещо подобно:
VIN-код: 1J...............
Производитель: Jeep (США)
Модель: Cherokee Sport
Модификация: Liberty KJ
Кузов: 4-дверный
Двигатель: 2,8 литра, рядный, 4-цилиндровый, турбодизель, Commonrail.....
Сборочный завод: Toledo №3, Ohio, USA
Страна: США
Модельный год: 2004
Производственный номер: ........
Контрольная цифра: прошла проверку
Разгледай по-подробно руския сайт. Ще намериш доста информация.
Успех!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеVIN кода ето тукДали в т.ч. е включен O/D...?
Коментар
-
За скоростите нищо не пише. Поне в този VIN декодер, както и във VIN анализатора. Ти къде го прочете за твоя?Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеЗа скоростите нищо не пише. Поне в този VIN декодер, както и във VIN анализатора. Ти къде го прочете за твоя?
Коментар
-
От: Kакъв модел JEEP имам?
Колега Basko, имах абсолютно същия проблем. Точно защото си го карал с остро противопоказно за семерингите на секторната кутия хидравлично масло, те са се скапали и сега капе, решението е смяната им и ползване само на посоченото от onufriz масло, което е посочено изрично, неколкократно и настоятелно в инструкциите за ползаване на WJ/WG
WJ 99 4.7 V8
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар