Колеги имам проблем със предния диференциал и се налага да се подменят доста неща по него както и с каретата на предния мост които също са за подмяна.Намерил съм цял преден мост от ZJ 4.0 но с десен волан.От изчетеното тук и при руснаците виждам , че за този модел на всички модификации предния мост е Dana 30.Дали целия мост от джипа с десния волан би ми свършил работа или да си закупя необходимите ми неща.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за диференциал и преден мост за ZJ 5,2
Свий
X
-
От: Въпрос за диференциал и преден мост за ZJ 5,2
Я по добре кажи кои неща трябва да се подменят и да го мислим тогава , твоят мост с кой модел карета е кръстачки като за кардан или карета като на лека кола с предно предаване.
Полуоските са с различна дебелина и брои на шлиците гривните за АВS сащо може да са различни захватите на щангите също са различни както ти е казал Андро .
За да се прехвърлят чарковете на два моста пак ще трябват нови части семеринги за полуоските и пиниона + лагери за пинион и нова втулка .
Коментар
-
От: Въпрос за диференциал и преден мост за ZJ 5,2
Като за начало трябва да се сменят двете карета на предния мост , особенно лявото си щрака доста.При мен са като на лека кола.Решил съм да ги сменям с нови - цена във Вест АУто - 267 лв. на брой, тук са 290 USD двете карета до БГ http://www.rockauto.com .За диференциала за сега сме само на предположения не сме го отваряли още , но издава много сериозни шумове дано да се размина само с лагери.Като го отворим следващата седмица ще се разбере.Отказах се от предния мост на джипа с дясна дирекция.Ще заложа на нови части.Гранд Чероки 5.2 ZJ
Гранд Чероки 3.7 WK
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар