Обява

Свий
Няма добавени обяви.

информация за пружинка за мозък от автомат 42RE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• информация за пружинка за мозък от автомат 42RE

значи...при ремонта на автомата ми откриха счупена пружинка и леко задрало буталце....та оправиха задраното и пружинката смениха с друга...като са набили 2...и казаха че са отцелили натягането...да ама не....между 2-ра и 3-та превключва на 2500-2800-3000 оборота, но със закъснение от 5-10 секунди....доколкото знам пружинката отговаря за 3-та и 4-та скорост...и дотам ми стигна информацията, дадена ми от сервиза....та мисълта ми е знае ли се номер или нещо , по което мога да намеря въпросната пружинка...за в София става въпрос, понеже е мнгоо дразнещо да се кара така пък и разхода отива учудващо нависоко
    Не всичко, което има две бузи е лице!

От: информация за пружинка за мозък от автомат 42RE

Я виж Стоян какво ще ти каже по въпроса..

Коментар

Картинка на такава пружина има ли някъде?

Коментар

Би трябвало да е това
        http://www.transmissionpartsusa.com/...-001286101.htm

Да уточня, че не съм специалист по АСК, но щом превключва с такова забавяне във времето значие е необходимо да се натрупа енергия/налягане, което да преодолее силата на "модифицираната" пружина.
        Дано това акумулирано налягане не създава други проблеми.

Пожелавам успех.

P.S.
        Тази кутия не е ли с електронно управление - може да се прочетат грешките евентуално?
        Последно редактирано от klamat; 14-11-10, 09:20.
        YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
        XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
        WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
        KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Ако някъде има здрава - може да се избере. Размерите са ясни, силата и се мери с обикновен кантар.
          Значи, пружината се слага на кантара права, и върху нея се слаган тежести, докато я смачкат до крайното и работно положение. Работата е, да се знае то къде е, защото смачкването до край е нелинейно по-голямо.

Коментар

благодаря за сайта...по спомен бешепо плоска с по малко навивки...но ще разгледам сайта....а ако някыде има и само мозык от сдала кутия-сыщо вырши работа

Вени...Стоян...кой Стоян...утре ще те тормозя по скайпа теб

Стефан....те точно така са я натаманили...даже 2 пружинки са навили за да напаснат горе долу натягането....но както личи-без успех

Благодаря Ви...продылжавам да се оглеждам за пружинки....а в последствие и за рычни скорости с парт тайм раздатка от 4.0

Коментар

Грешка. Сама пружина се държи силно нелинейно. Две заедно - експоненциално нелинейно, такова не могат да накарат да работи правилно даже теоретически.
              За такова невежество, ти дължат безплатна смяна на пружината, след като бъде намерена правилна.

Коментар

Първоначално публикуван от borchev Преглед на мнение

Благодаря Ви.....а в последствие и за рычни скорости с парт тайм раздатка от 4.0
                Тука имаме идея за нов филм! Дано си се информирал достатъчно как става това. Подобно дърво щях да ям с една Ц-класа. Добре, че ме спряха навреме. На джиип може и да става, знам ли...
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Грешка. Сама пружина се държи силно нелинейно. Две заедно - експоненциално нелинейно, такова не могат да накарат да работи правилно даже теоретически.
                  За такова невежество, ти дължат безплатна смяна на пружината, след като бъде намерена правилна.
                  пари за да си дооправят грешките не давам... те и не искаха последните няколко пъти

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                  Тука имаме идея за нов филм! Дано си се информирал достатъчно как става това. Подобно дърво щях да ям с една Ц-класа. Добре, че ме спряха навреме. На джиип може и да става, знам ли...
                  ти не разбираш от мерцедеси за тва ....то и аз от джипки не разбирам де...но попрочетох и ще се вкарвам в джаза скоро най вероятно....сигурно е почти като при самурая де му сложих ладов мотор и скорости...не аз де...ама беше пушка после...от 4-та тръгваше и го карах като автомат

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                    яяя, виж ти...
                    я разправи по-подробно, че нещо изпаднах в размисъл...

каква Ц-класа, какви ръчни скорости, с парт-тайм, че и от 4,0????

Борчев, под Стоян имам предвид човека, дето знае и може - утре ще имаш подробности

Коментар

НАЗДРАВЕ...не си разбрал...колегата Е-ВРАТИ е искал да спести нямкой лев и да прави от ц класа автомат-ръчка....то става и е по лесно от тва де аз съм го замислил....а аз мисля след време да си го правя моя ръчка....и парт тайм че да си го карам като лека кола откъм разход, и да мога спокойно да ходя и на офроуд с него

Коментар

колеги, доколкото ми е известно 42 RE не се ли слага на 4.0, на на 5.2 са 44... и 46...
                        Естествено не претендирам да съм прав, просто имам такъв спомен от проблемите с моята кутия на ZJ 4.0

Коментар

1. C 1993 по 1995 год - 4-скоростная 46RH (A51 ...така е...незнам и аз къде съм гледал докато пусках темата

Коментар

Първоначално публикуван от borchev Преглед на мнение
                            НАЗДРАВЕ...не си разбрал...колегата Е-ВРАТИ е искал да спести нямкой лев и да прави от ц класа автомат-ръчка....то става и е по лесно от тва де аз съм го замислил...
                            На Е-врати му беше изгорял един предпазител(№23-мамка му) и докато го открием, беше започнала прожекцията на филма с ръчката. Петко (това е софийския вариант на Стоян) каза, че "ще рупам жабетата" и аз, за по- лесно си купих нова кола за 40000 лв... После за 40 стотинки си купих няколко бушончета...
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X