Здравейте колеги,карам Jeep 3.1WJ,в движение при преминаване на неравност или накланяне на купето ми светва лампа за аирбега,понякога много често,след това си гасне.Каде да търся проблема?И още едно въпросче-кога се сменя масло на скоростна кутия и колко литра,филтър?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с лампа за ербага
Свий
X
-
Re: Проблем с лампа за аирбега
Твърдо съм за горното мнение. При мен излезе спираловиден кабел и... малко солено, но в крайна сметка разчиташ на тая система да сработи веднъж когато ти е най-важно.
Това казано... ако ти свети по неравности и после гасне може да е кофти контакт или не-добре работещо донатягане на коланите (ако има такова). В общият случай една диагностика (четене на грешките) ще те насочи мигновено в правилната насока и респективно цена за ремонт.Една мравка може да носи 10 пъти теглото си.
Един велосипед също.
Коментар
-
От: Проблем с лампа за аирбега
Аз малко странично да се вмъкна с един въпрос, като споменахте донатягане на колани... на пасажерската седалка се самозатяга колана при по-продължително пътуване, някакви идеи от какво може да е това?Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
Kawasaki Vulcan S ABS SE '17
LZ1FLY
Коментар
-
Обясни малко по-подробно в какъв смисъл се "самозатяга" колана, защото тук става въпрос за специфични устройства за донатягане на коланите чрез пиропатрони. Задействат се при ПТП и се управляват от модула за Air bag. Ето примерна схема на такова устройство-
При тебе е възможно да има някакъв проблем със самия механизъм за прибиране на инерционните колани. Ако става въпрос за задържане при опит да се изтеглят коланите, когато автомобилът е в покой на равно място, то е възможно коланите да не са монтирани правилно, както и да не са за този автомобил. Корпусите на коланите се проектират за монтаж в определена позиция и ако се сложени в друго положение блокират и коланите не могат да се издърпат свободно. Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Отиди да ти прочетат грешката за Airbag-a и да я изтрият. На диагностиката ще покаже дали е реален проблем или просто е записало грешка. Ако проблема е реален и аз смятам, че трябва да се реши. Представи си да излезе възглавницата бвзпричинно!Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD
Коментар
-
От: Проблем с лампа за ербага
Имам го същия проблем. Ходих на диагностика в Балканстар - Пловдив. За "добър ден" поискаха 50лв., след което казаха да им оставя ключовете, за да видели какъв е проблема. Това, което съм изчел из този форум, ме накара да не се доверя сляпо на приемчика и майсторите на сервиза. Приемчикът, например, ми препоръча масло АТФ 4 за раздатката, при положение, че уникалното такова за WJ е Мопар TCL NV 247. Е, как да им имаш доверие на такива хора?! Те просто се опитват да те докарат пак в сервиза и да започне голямото цакане.
Между другото, ако си решиш проблема, драсни некой ред, ще бъде полезно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеОбясни малко по-подробно в какъв смисъл се "самозатяга" колана, защото тук става въпрос за специфични устройства за донатягане на коланите чрез пиропатрони. Задействат се при ПТП и се управляват от модула за Air bag. Ето примерна схема на такова устройство- ...
При тебе е възможно да има някакъв проблем със самия механизъм за прибиране на инерционните колани. Ако става въпрос за задържане при опит да се изтеглят коланите, когато автомобилът е в покой на равно място, то е възможно коланите да не са монтирани правилно, както и да не са за този автомобил. Корпусите на коланите се проектират за монтаж в определена позиция и ако се сложени в друго положение блокират и коланите не могат да се издърпат свободно. Поздрави!
Както се вози пътника, малко по малко му се притягал колана... в смисъл, че отпускащия механизъм явно не сработва всеки път. На мен не ми се е случвало щото не се возя там, но другите се оплакват чат пат.Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
Kawasaki Vulcan S ABS SE '17
LZ1FLY
Коментар
-
От: Проблем с лампа за ербага
Този проблем с временното светване на лампата на въздушната възглавница е често срещан при Jeep . Аз имам Чероки 1999г. и също го имам . Изчезва, понякога, и индикацията за налягането на маслото.Всичко това при неравности на пътя и то не винаги. Като светне лампата, като чукна силно по стъклото под нея, тя изгасва. Разбира се, колегата може да си провери в сервиз, но не мисля че нещо ще покаже ако в момента не е светнала. Това е нещо не постоянно и много трудно се диагностицира. По принцип в Jeep същестува проблем с контактите (вижте американските и английските форуми). Една дама в Англия пишеше че си продава Черокито защото и е писнало все нещо да не и работи по ел. инсталацията и то не постоянно а от време на време.:-))).
А за маслото, най-добре е това което се препоръчва от производителя!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар