Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с лампа за ербага

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с лампа за ербага

Здравейте колеги,карам Jeep 3.1WJ,в движение при преминаване на неравност или накланяне на купето ми светва лампа за аирбега,понякога много често,след това си гасне.Каде да търся проблема?И още едно въпросче-кога се сменя масло на скоростна кутия и колко литра,филтър?

От: Проблем с лампа за аирбега

Еър-бега е нещо което може да ти спаси живота.
    От тази гледна точка е най-добре да отидеш в сервиз.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Re: Проблем с лампа за аирбега

Твърдо съм за горното мнение. При мен излезе спираловиден кабел и... малко солено, но в крайна сметка разчиташ на тая система да сработи веднъж когато ти е най-важно.

Това казано... ако ти свети по неравности и после гасне може да е кофти контакт или не-добре работещо донатягане на коланите (ако има такова). В общият случай една диагностика (четене на грешките) ще те насочи мигновено в правилната насока и респективно цена за ремонт.
      Една мравка може да носи 10 пъти теглото си.
      Един велосипед също.

Коментар

Аз малко странично да се вмъкна с един въпрос, като споменахте донатягане на колани... на пасажерската седалка се самозатяга колана при по-продължително пътуване, някакви идеи от какво може да е това?
        Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
        Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

Обясни малко по-подробно в какъв смисъл се "самозатяга" колана, защото тук става въпрос за специфични устройства за донатягане на коланите чрез пиропатрони. Задействат се при ПТП и се управляват от модула за Air bag. Ето примерна схема на такова устройство-

При тебе е възможно да има някакъв проблем със самия механизъм за прибиране на инерционните колани. Ако става въпрос за задържане при опит да се изтеглят коланите, когато автомобилът е в покой на равно място, то е възможно коланите да не са монтирани правилно, както и да не са за този автомобил. Корпусите на коланите се проектират за монтаж в определена позиция и ако се сложени в друго положение блокират и коланите не могат да се издърпат свободно. Поздрави!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Отиди да ти прочетат грешката за Airbag-a и да я изтрият. На диагностиката ще покаже дали е реален проблем или просто е записало грешка. Ако проблема е реален и аз смятам, че трябва да се реши. Представи си да излезе възглавницата бвзпричинно!
            Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Благодаря за консулта,от Ловеч съм,тук няма подходящ сервиз,ще се огледам по Плевен.

Коментар

От: Проблем с лампа за ербага

Имам го същия проблем. Ходих на диагностика в Балканстар - Пловдив. За "добър ден" поискаха 50лв., след което казаха да им оставя ключовете, за да видели какъв е проблема. Това, което съм изчел из този форум, ме накара да не се доверя сляпо на приемчика и майсторите на сервиза. Приемчикът, например, ми препоръча масло АТФ 4 за раздатката, при положение, че уникалното такова за WJ е Мопар TCL NV 247. Е, как да им имаш доверие на такива хора?! Те просто се опитват да те докарат пак в сервиза и да започне голямото цакане.

Между другото, ако си решиш проблема, драсни некой ред, ще бъде полезно.

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                  Обясни малко по-подробно в какъв смисъл се "самозатяга" колана, защото тук става въпрос за специфични устройства за донатягане на коланите чрез пиропатрони. Задействат се при ПТП и се управляват от модула за Air bag. Ето примерна схема на такова устройство- ...
                  При тебе е възможно да има някакъв проблем със самия механизъм за прибиране на инерционните колани. Ако става въпрос за задържане при опит да се изтеглят коланите, когато автомобилът е в покой на равно място, то е възможно коланите да не са монтирани правилно, както и да не са за този автомобил. Корпусите на коланите се проектират за монтаж в определена позиция и ако се сложени в друго положение блокират и коланите не могат да се издърпат свободно. Поздрави!
                  Ами с пиропатрона е ясно, аз затова се "вмъкнах странично" в темата
                  Както се вози пътника, малко по малко му се притягал колана... в смисъл, че отпускащия механизъм явно не сработва всеки път. На мен не ми се е случвало щото не се возя там, но другите се оплакват чат пат.
                  Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
                  Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

От: Проблем с лампа за ербага

Този проблем с временното светване на лампата на въздушната възглавница е често срещан при Jeep . Аз имам Чероки 1999г. и също го имам . Изчезва, понякога, и индикацията за налягането на маслото.Всичко това при неравности на пътя и то не винаги. Като светне лампата, като чукна силно по стъклото под нея, тя изгасва. Разбира се, колегата може да си провери в сервиз, но не мисля че нещо ще покаже ако в момента не е светнала. Това е нещо не постоянно и много трудно се диагностицира. По принцип в Jeep същестува проблем с контактите (вижте американските и английските форуми). Една дама в Англия пишеше че си продава Черокито защото и е писнало все нещо да не и работи по ел. инсталацията и то не постоянно а от време на време.:-))).
                    А за маслото, най-добре е това което се препоръчва от производителя!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X