Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за каре

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за каре

Е това потвърждава мненията на колегите, че навсякъде са еднакви. Е... пак си намерих работа за събота и неделя

Поздрави !

Коментар

С какво ги мерите тия 27, 31 и т.н. милиметри? С ролетка ли? Ако някое каре наистина е 27 мм или ако е 31 мм. никога не може да го напъхаш в Jeep полуоска или кардан. Няма каре в Jeep което да е с метричен размер. А пък това 27/80 що за размер е? Този тип карета не са с външни зегерки и външния размер не е водещ. Има различни чашки и едни са с по-дебело дъно, а други с по-тънко. Външния размер варира при различните модели с до 4 мм., но той не е толкова важен. Важните размери за карета с вътрешни зегерки са диаметъра на чашката и разстояните между външните ръбове на срещуположните зегерки и то при силно притиснати срещуположни чашки заради гумените уплътнители.

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Значи има поне два размера, защото това което монтирах беше 31мм.
      Между другото каре с цолов диаметър на чашката съответстващ на 31 мм въобще не съществува без значение от производителя и предназначението му. Най-близките размери до 31 мм са 30.200 мм и след това 31.267 мм. 27 мм чашка обаче има, но няма никакъв шанс да бъде напъхана в Jeep-ова полуоска или кардан, защото е с 3 стотни по-голяма от отвора в който трябва да влезне.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:U-Joint-Drawing--3b.jpg
Прегледи:1
Размер:11.8 КБ
ID:5448622
      Последно редактирано от elbgt; 29-01-13, 23:11.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Ta така, в местен магазин за авточасти ми дадоха 27мм/80мм каре кръстачка с ВЪНШНИ зегерки. Карето е "японско" за 27лв. Пасна идеално на лявата полуоска. Парнах му по едно капаче и всичко се нареди. В Скорпион ми търсеха 57лв. за същото "японско" каре само че с вътрешни зегерки. Там давайки им размер 27мм/80мм, за чероки "88, 2,1 ми дадоха въпросното каре.
        *Явно навсякъде мерят 1 към гютура. Колега elbgt, може ли на горната схема да напишеш точните размери в милиметри да знаем какво да търсим като отидем с шублера по магазините.

Благодаря !

Коментар

Ами то не е един размера на ползваните за Jeep-ови кардани и полуоски и затова не съм ги написал. Довечера ще се опитам да ги систематизирам поне за най-популярните размери. Иначе най-сигурно е да си сваляш размера на място от разглобения кардан или полуоска, но с правилните измерителни прибори, а не с ролетката. А пък това с парнатите външни капачки е много грубо, защото колкото и да гледаш и мериш карето няма да е правилно центрирано спрямо оста на вала и най-важното възможно е да пренатегнеш чашките към уплътнителите или пък да ги оставиш хлабави, а пък най-често едни са хлабави, а други стегнати. Ако е стегнато заминават уплътнителите, ако е хлабаво карето ще "плува" и полуоската или кардана ще имат биене.
          Последно редактирано от elbgt; 30-01-13, 10:34.

Коментар

Аз този път взех китайско с гресьорка за 16лв .
            Да видим колко ще изкара. Преди това ползвах продаваните японски от Скорпион за 50-60лв.
            Мисля за следващия път да поръчам някое от щатите така за проба.
            Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
            0888/00-55-37

Коментар

И аз трябва да сменявам баш това предно дясно, и на elbgt пак него скършихме

Коментар

Е... вече не съм с "японски" карета Този път докато дойдат новите мостове за последно реших да тествам колко ще издържат хром-молибденови полуоски и карета.

Коментар

Ами за момента нямаше друг варянт освен капачки в/у карето. Поръчал съм от американско да дойдат "уриджинъл" с вътрешни зегерки, а до тогава ще е с топзи временен варянт, макар че съм убеден, че ще изкара дъълго време, щото карето не надстърча и капачетата просто го придържат да не избяга.

Поздрави !

Коментар

И да внимаваш с тия половин зегерки дето са "ориджинал". За всеки случай прочети тук за да видш как го изядох аз с тия зегерки..

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                      И да внимаваш с тия половин зегерки дето са "ориджинал". За всеки случай прочети тук за да видш как го изядох аз с тия зегерки..
                      Четох, след това четох и американчките форуми и оттам взех идеята за капачета, а след това видях и тук колега да са го усъществили. Вероятно не е правилно, но върши работа и очевидно няма разбалансиране. Ама това при уговорката, че карето е абсолютно наравно с леглото на самата полуос и не надстърча или е по-навътре, щото иначе ще стане мазало.

Поздрави !

Коментар

Ами май китайското каре свърши. Снощи като се прибрах от разходка минах през автомивката и навръщане усетих познатите вибрации.
                        Края на януари го монтирах, сега е 10 февруари. Не съм залягал да го проверя още, но съм почти сигурен, че вече е аут.
                        Колко изкара - една разходка, две.....

Какво да купя сега? как е "каре" на английски да видя какво се предлага в нета?
                        0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                          Ами май китайското каре свърши. Снощи като се прибрах от разходка минах през автомивката и навръщане усетих познатите вибрации.
                          Края на януари го монтирах, сега е 10 февруари. Не съм залягал да го проверя още, но съм почти сигурен, че вече е аут.
                          Колко изкара - една разходка, две.....

Какво да купя сега? как е "каре" на английски да видя какво се предлага в нета?

я виж тези

Коментар

Днес си купих ново каре. От магазин на Симеон за японски автомобили. 27x82мм с гресьорка и хубавите зегерки. 26лв, японско, марка TOYO. Става за някакво митсубиши.

Китайското за 16лв пробата показа, че при мен издържа точно една разходка в планината.
                            На едната чашка бяха се изпарили всички иглички.
                            0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                              Днес си купих ново каре. От магазин на Симеон за японски автомобили. 27x82мм с гресьорка и хубавите зегерки. 26лв, японско, марка TOYO. Става за някакво митсубиши.

Китайското за 16лв пробата показа, че при мен издържа точно една разходка в планината.
                              На едната чашка бяха се изпарили всички иглички.
                              Аз смених 2-те предни с японски, не помня името, ама са по 49лв едното, с гресиорка. Разликата от оригиналните е, че са с вуншни зегерки, засега държат. При теб няма никакви проблеми да експериментираш, щото на задния кардан няма зегерки и всичко с точния размер "влиза" . Явно ъгъла под който работи е много голям и затова не устискват. На буса 410Д, който редовно вози над 3тона, му смених карето точно с такова като горните и вече почти 100 000км не е мръднало. Няма как при теб да изкарва 1 разходка, ако ъглите са наред. Имаш ли дроп кит на раздатката ?

Поздрави !

Коментар

Защо да няма зегерки? Нали те държат карето?

Ъгълът на кардана към диференциала е почти нулев. Днес го гледахме с Димата и Чоко. Имам 2 инча дроп кит на раздатката имам и добавена компенсация на ъгъла на самите пакети с ресьори. Гумите са големи, двигателят мощен, та май това са причините
                                Подозирам, че карето си заминава най-вече на асфалтовите участъци в които давам рязко и много газ. Или просто тогава се доразбива, ако е тръгнало.

Ще пробвам сега и това японско каре колко ще изкара. Избрахме му друга грес.
                                За следващия път с Димата решихме да сменяме двете йокита и да сложим друг кардан с по-големи предно и задно карета и не би трябвало да имам толкова често проблеми с въпросния възел
                                0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X