Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой с какви свещи кара...???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой с какви свещи кара...???

Не намерих много писано за това. Всъщност намерих доста инфо нахвърляно из разни теми. Мисля че ще е полезно да имаме и такава тема в която да е събрана информация само за свещи. Става въпрос за бензиновите Jeep-ове. Нека всеки сподели с какви свещи кара-оригинални или някакви други.
    Аз лично наскоро смених мойте (оригинални Шампион бяха) пак с оригинални мопарски Шампион. Бях неприятно изненадан че разхода ми се вдигна много...почти два литра. Старите свещи бяха доста нагорели и в лошо състояние обаче си гореше нормално. Сега се замислям да ги сменям и тия, само че незнам какви да купя. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Какви свещи бихте ми препоръчали да купя сега?
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

От: Кой с какви свещи кара...???

Моите са Champion RC12ECC същите като старите, които смених и разхода ми падна. Мисля, че проблема ти не е в свещите. Търси го другаде...
    Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

И аз карам със свещи Champion RC12ECC и съм доволен. От качествени и подходящи свещи разхода винаги пада...при теб има нещо друго. Като начало провери за грешки.

Коментар

Грешки никакви не дава. Интересното е, че разхода се вдигна след смяна на свещите. Колата си върви нормално, не усещам никаква разлика. Незнам какво друго може да е станало. Ще се посещава сервиз явно.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
        0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Аз съм с шампион RC14YC , когато ги смених 1-2 дни падаха обороти, неравномерна работа при ниски обороти, нещата се оправиха когато я изкарах на магистралата и около 20-ина километра газ до ламарината- без грижи от тогава. Относно разхода когато са ми сменяли свещи по колите е падал, и може би малко по добра динамика. При смяната не можаха да се развият две от свещите и сега съм с 6 нови и 2 стари
          Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
          Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Първоначално публикуван от Жорката Преглед на мнение
            Аз съм с шампион RC14YC , когато ги смених 1-2 дни падаха обороти, неравномерна работа при ниски обороти, нещата се оправиха когато я изкарах на магистралата и около 20-ина километра газ до ламарината- без грижи от тогава. Относно разхода когато са ми сменяли свещи по колите е падал, и може би малко по добра динамика. При смяната не можаха да се развият две от свещите и сега съм с 6 нови и 2 стари
            Характерно за марката е , че компютърът след промени по агрегати и сензори си се самообучава, а за това е нужно малко време и други трикове, описани в нашия форум. Нали си мери входа и изхода на процесите....

Коментар

досега бях с Autolite, но тъй-като в Канекс няма доставка от доста време, потърсих Шампион......... не намерих доверен доставчик и взех Бош, смених ги, заедно с кабелите и сега ще видим дали ще даде разлика в разхода........

Коментар

на всеки 10 000 км. BRISK, няма разлика в разхода нито в работата на мотора. Хубавото е, че сузукито, гранда и африката са с един и същ модел свещи.
                LZ1RED

Коментар

На всеки 150 000 километра NGK IRIDIUM IX
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X