Обява

Свий
Няма добавени обяви.

спускане на наклон със сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• спускане на наклон със сняг

здравейте колеги понеже съм новобранец на автоматичната при зимни условия при спускане със сняг какво е най удачно да се прави джипката ми е гранд чироки 3 1 куадра трак ІІ

От: спускане на наклон със сняг

На "D" със нужната сила върху педала на спирачката. Ако е съвсем хлъзгаво и по- голям наклон, на "1" и пак контролираш със спирачката.
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

Караш си на D и доста преди завоя натискаш много внимателно спирачка /ако е необходимо/. При по голям наклон , натискаш копчето на лоста за превключване /забрана за OD/.Ако не задържа достатъчно , поставяш на положение 2. При много големи наклони се ползва и положение 1.
      Ако и това не помага включваш бавните.
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Не мисля, че бавните ще му помогнат, по- скоро ще му попречат, защото при бавните напрежението на аск-то е по- голямо и спирачката е доста по корава. Слагаш лоста на "1" или "2" при хлъзгави и по- стръмни наклони и на "D" при умерените и играеш със спирачката, ABS- а ще си свърши работата.
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

благодаря за всички съвети

Коментар

Добре аре и аз да се включа с едно въпросче, на спускане ми се изясни ама миналата зима ходихме на Капраля на Бистрица и се пробвахме да го изкачиме.Естествено стигаме някъде до средата и след това става много ебано-колата се засилва назад дори и да си скочил на спирачката. единственотго което успях да направя е да държа волана прав да не се завъртя и преобърна.ЗДоста се засилва надолу и нсе виждаш нищо -камъни-дървета, Божа работа ако уцелиш нещо.Една Нива ни видя от пътя и дойде и тя пробва да се качи стигна малко по нагоре и след което се опита да завърти и да слезе напред.За малко не се преобърна.Та какво се прави в такива случаи???

Коментар

Като си скочил на спирачката е зле.Засилва се и то доста.За катерене ти трябват гуми, вериги, познаване на колата, опит в зимно каране и т.н.Друг е въпроса ако пробваш да се качиш по пътеките.Нивата не е коефициент на проходимост, да знаеш.Важно е задкормилното у-во.В такива случаи трябва да познаваш колата, тя да е подготвена, да знаеш да караш и да имаш чифт нови гащи.
              Grand Cherokee WJ 4.7 V8
              Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от MiroK Преглед на мнение
                Добре аре и аз да се включа с едно въпросче, на спускане ми се изясни ама миналата зима ходихме на Капраля на Бистрица и се пробвахме да го изкачиме.Естествено стигаме някъде до средата и след това става много ебано-колата се засилва назад дори и да си скочил на спирачката. единственотго което успях да направя е да държа волана прав да не се завъртя и преобърна.ЗДоста се засилва надолу и нсе виждаш нищо -камъни-дървета, Божа работа ако уцелиш нещо.Една Нива ни видя от пътя и дойде и тя пробва да се качи стигна малко по нагоре и след което се опита да завърти и да слезе напред.За малко не се преобърна.Та какво се прави в такива случаи???
                В такъв случай винаги колата се спуска на ЗАДНА предавка !!!
                Лудак

Коментар

На задна, стига бе? Е така няма ли да се засили повече??Аз си мислех, понеже спирачката не държи и гумите се хлъзгат надолу, да се сложи на Д и леко газ, поне гумите ще превъртат напред.Обаче после се сетих, че така може да се завъртя странично на склона и евентуално да се прекатуря, там е доста стръмно.Както и да е, едва ли ще го правя пак тази зима

Коментар

Ахам, на задна, даже и газ се подава тук-там ... Съвсем сериозно. Аз например почти винаги спускам хлъзгав наклон на бавни с газ и никаква спирачка.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Точно така-бавни и задна!Контролираш колата,а на спирачка тръгваш на шейна и то незнайно на къде-я в някое дърво,я по таван!!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

За спускане и изкачване - трябват си гуми! Ако 1-ва бавна идва бърза за наклона (спускане), значи нямаш работа там - особено на заснежен терен! Използването на спирачката носи риск от блокиране на гумите и от там безконтролно хлъзгане на возилото на където му е кеф! Противно на инстикта ти за самосъхранение, при поднасяне по време на спускане, возилото се вкарва в пътя единствено с подаване на газ, а не с натискане на спирачката! При неуспешно изкачване, когато возилото тръгва назад - задължително включваш "задна" и отново ако се наложи коригираш с подаване на газ! В този лучай използването на спирачките дори е още по-нежелателно защото предницата на возилото е по-тежка и при блокиране на колелата и в 99% от случаите предницата тръгва да изпреварва задницата и от там се сещаш какво следва...

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X