Здравейте колеги. Нещо ми се е навило вьв главата да слагам зимните гуми на стоманени джанти. Проблема е че ги нямам. Сега са си оригиналните лети 17-ки. Вьпоса ми е дали някой знае от какво мпс или микробус стават и дали вьопще има такива джанти. Ако се хващат на фланшите някои 16-ки още по добре оти вече си имам почти нови 16-ки. Ако някой има някакви идеи моля да сподели, на което сьм крайно благодарен!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стоманени джанти за Grand cherokee 2.7 crd
Свий
X
-
От: Стоманени джанти за Grand cherokee 2.7 crd
ей това е твоя човек, само виж дали ще пасне размера де http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=100618________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
-
Grand Cherokee WJ има и с 17" и с 16" джанти заводски. Ако успееш да си намериш оригинални от Jeep 16"х7" с PCD-5x127 мм и централен отвор мисля 71,5 беше, няма проблеми да станат. Но май по-лесно ще намериш алуминиеви, отколкото стоманени. За съжаление на по-старите Jeep Grand Cherokee ZJ, както и на Cherokee джантите са с PCD-5x114.3 и за да се сложат такива трябва да се ползват фланци. Ето примерна снимка на Grand Cherokee WJ с оригинални 16" джанти, както и на фланци за него.
Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Имам 5 броя оригинални алуминиеви джанти 18х7.5, за болтове 5 х 127 мм с оригиналните P255/70R18 (32") гуми на тях от моя 2008 Jeep Wrangler JK. Офсета е 50.8 мм и е еднакъв с този на WJ-я при 17-ки, т.е. ще си застанат на мястото. Гумите са някакви AT-та, но нямам спомен за марката. Или Мишелин или Дънлоп или някакви такива. Ако те интересува пиши ЛС, че само ми пречат в склада. Само не знам дали 32" ще се съберат във WJ-я.
edit/
съжалявам ама сега погледнах и се оказа, че оригиналните гуми на WJ са 29 инчови и за да се съберат 32 инчови гуми ще трябва и 2 инча лифт.Последно редактирано от elbgt; 17-10-10, 03:13.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
То, ако е за продажба, и аз мога да му продам изгодно комплект оригинални алуминиеви 16" джанти за WJ /тези от снимката, които и без това само ми стоят в кашони в гаража/. Но човекът пише, че евентуално ще си търси стоманени 16", защото вече има почти нови гуми 16". А и на дали ще се надигне от Македония до тук, за да си купува джанти.
Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнениеИмам 5 броя оригинални алуминиеви джанти 18х7.5, за болтове 5 х 127 мм с оригиналните P255/70R18 (32") гуми на тях от моя 2008 Jeep Wrangler JK. Офсета е 50.8 мм и е еднакъв с този на WJ-я при 17-ки, т.е. ще си застанат на мястото. Гумите са някакви AT-та, но нямам спомен за марката. Или Мишелин или Дънлоп или някакви такива. Ако те интересува пиши ЛС, че само ми пречат в склада. Само не знам дали 32" ще се съберат във WJ-я.
edit/
съжалявам ама сега погледнах и се оказа, че оригиналните гуми на WJ са 29 инчови и за да се съберат 32 инчови гуми ще трябва и 2 инча лифт.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеТо, ако е за продажба, и аз мога да му продам изгодно комплект оригинални алуминиеви 16" джанти за WJ /тези от снимката, които и без това само ми стоят в кашони в гаража/. Но човекът пише, че евентуално ще си търси стоманени 16", защото вече има почти нови гуми 16". А и на дали ще се надигне от Македония до тук, за да си купува джанти.
Джипката ми е Гранд 2003 2.7 CRD и е оригинално със 17-ки.
От миналата седмица се оглеждам за зимни гуми -избора не е голям, А/Т изобщо няма и изобщо ми се вижда много голямо дърво.
За това искам да питам - тези 16-ки ще станат ли за моя Jeep Grand Cherokee без фланци? Като смятам по калкулатора сегашните ми гуми 235/65/17 идеално се заменят със 235/70/16?Последно редактирано от Veselinv; 18-10-10, 16:02.Suzuki GSXR
VW Touareg
Mitsubishi Pajero II
Коментар
-
Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнениеДжантите са точно за твоя Джип (модел). С гумите абсолютно без никакъв проблем можеш да стигнеш до 255!
Сега остава да видим Алекс - дали офертата му е актуалнаSuzuki GSXR
VW Touareg
Mitsubishi Pajero II
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнениеАу-у, че светкавичен отговор!
Сега остава да видим Алекс - дали офертата му е актуална
П.П. След 20 минути ще е на линия! Успех!
Коментар
-
edoorsОт: Стоманени джанти за Grand cherokee 2.7 crd
.......................................................................................................
За Алекс гарантирам! Казал ли е, че ги продава въпрос на време е да види темата! Ако искаш, мога да му звънна?
П.П. След 20 минути ще е на линия! Успех!
Коментар
-
Ами ей тези от снимката са. Изглеждат добре направени, но не видях по тях означения на това, кой ги е произвеждал. Но все пак имам леки резерви - това са си по още пет резбови съединения /гайка с шпилка/ на всяко колело. Все евентуални места за възникване на проблем по време на движение. Може би ако се налага да сложа джанти с "по-рошави" гуми, които да са изнесени навън, тогава сигурно би имало някакъв смисъл. Със стандартни AllTerrain гуми това едва ли има смисъл.
Сашо Пунчев
Няма нищо страшно във фланците, стига да са качествени. Аз съм с H&R вече около 5,000 км (около година и малко) и няма никакви грижи.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар