Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В редиците на Jeep - моля за съвет :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• В редиците на Jeep - моля за съвет :)

Привет на всички във форума! От доста време чета в него, има доста полезна информация, благодаря за което. Сега на въпроса: отскоро съм собственик на Jeep Grand Cherokee ZJ '98 Laredo 2.5TD. Това е първият ми въобще автомобил, в петък ми предстои регистрацията му в Кюстендил. Доста е запазен, "едва" на 120000 км. - от инфо-то във форума го закарах на преглед в Експрес-2 и съм много доволен от работата на момчетата там: прегледаха му ходовата част, двигателя, всичко 6. В събота смятам пак да го закарам за да сменят консумативите - масла, филтри, антифриз и т.н. Практически съм много "бос" в тази наука, затова предварително се извинявам за въпросите си: какво масло трябва да купя /четох, че Мопар е марката/, филтри, антифриз, ремъци и т.н. Освен това, препоръчайте ми откъде да ги купя - "Балканстар" май не е добра идея, или? Ако някой спретне един кратък списък, ще почерпя
    Благодаря предварително!

От: В редиците на Jeep - моля за съвет

Честито возило! Ако ще сменяш в същия автосервиз, направо си купи от тях. Аз така направих! Успех!
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Честито и от мен. Аз също съм сменявал консумативите в този сервиз и съм ги закупувал от тях. За да си подготвен финансово искай цени от Влади, искай и от БС и прецени как ще ти дойде по-добре. Маслата и филтрите едва ли ще те изненадат като цена...по-скоро виж цената на ремъците, ролките и обтегачите...при мен бяха 5 ролки и обтегачи и 2 ремъка и цената беше сериозна. При теб незнам. Виж и тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46852 дали ще намериш цени пък като смениш консумативите пиши в темата за да значт и другите. Желая ти много безаварийни километри.
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Благодаря за поздравленията и съветите! Надявам се Jeep-ът да опровергае общоприетите мнения за такъв с кофти двигател - смятам да го ползвам като семейна кола, отвреме навреме и за риболов Ще се обадя утре на Владо да го питам като как са цените и после ще пиша. Когато правих диагностиката, един от механиците там каза да си купя консумативите от Балканстар и после те да ми ги сменят, затова и останах с впечатлението, че в Експрес -2 не ги предлагат. Утре ще знам със сигурност

Коментар

Първоначално публикуван от Borilius Преглед на мнение
          Надявам се Jeep-ът да опровергае общоприетите мнения за такъв с кофти двигател
          Единственият начин е да не го претоварваш. Много върви, но ползвай само половината от вървежа.
          Не повече от 2 000 оборота! Е, прекален светец и... Над 2 000 само при изпреварване. Ако искаш да не се чупи!
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Re: В редиците на Jeep - моля за съвет

Няма да го претоварвам и смятам много да се грижа за него
            Сега, тъй като нямам никакво ръководство към него, успях да намеря едно в PDF формат от руските сайтове. Там има разна информация относно маслата, но се различава като модел и количество от това което намерих във форума:

раздатка - Mopar ATF +4 -1.2L.

ск.кутия - (АХ-15) - Mopar Max Pro SAE 10 W 30 (двигателно масло!!!В никакъв случаи трансмисионно GL-4 или GL-5) - 3.2L.

преден диф - SAE 75 W 90 API GL-5 -1.5 L.

заден диф(LSD) - RAVENOL SLS 75 W 140 LS -1.8L
            или CASTROL SAF XJ 75 W 140
            или Mopar 75 W 140 +114 ml.добавка общо 2.0L

Доколко тази информация е точна?

Коментар

Re: В редиците на Jeep - моля за съвет

Днес ходих да си взема книжката и да регистрирам "Гранд"-а в Кюстендил. Ето и историята, както я описах в един друг форум. Има доста подробности които съм спестил, защото щеше да е прекалено дълго

Трябваше да тръгнем в 8:00 сутринта, оказа се че акумулаторът е паднал, опитът да запалим с кабели не стана - говедото дето съм си купил иска много ток, МНОГО. Купихме акумулатор - 166лв, сложихме го, тръгна. Заредихме нафта за 90 лв., винетка за 10. Излязохме от София към 9:30-10:00 с уговорката, че с каръка дотук - натам само хубави неща... хаха... да бе. Пристигнахме в КАТ Кюстендил - тъй като исках да съчетая получаването на шофьорската си книжка с регистрацията, отидох на гишето за получаване на свидетелства. Имаше 3-ма души общо, явно отнемаше време, накрая една от госпожиците се смили над мен и ми поиска личната карта. Почна да щрака по клавиатурата, донесе ми документите върху които най-отгоре се мъдреше книжката и талона. УРА!... не съвсем. Опита се да принтира нещо, 1-2-3 опита... нъцки. Почнаха да си комуникират с колежката. "Изчакайте 2 минути!" Ок. Седя, чакам. 15 минути по-късно - аз:"Какво става, проблем?", "Да, проблем с компютъра, тъй като сте роден в Руската федерация, ми дава грешка че името е прекалено дълго и не може да се разпечата." Недоумение... "Е, и сега?" "Ми чакаме от София да оправят проблема. Но не мога да ви "връча" документите, докато не оправят от София проблема." "ММММ, кога ще стане?" "Ми елате следобяд!" "Кога следобяд?" "Към 3-4."
              Диалогът беше дълъг, опитах да обясня, че трябва да регистрирам и колата и че си имаме и други ангажименти, и че съм си платил за 10 дневен срок на издаване на документите... Скараха ми се, че споря с тях и нищо не могат да направят... Недоумение х2
              Отиваме да попълним декларацията за колата, нервите ми са на предела, псувам много, МНОГО...
              8лв. за монтиране на номерата, ок - отиваме на "канала", още 4-ри коли чакат, вратите са затворени, цари мълчание, някой пуши. Говоря по телефона с приятелката ми, опитвам се да й опиша ситуацията. Псувам! Обадих се на един добър приятел да помогне. Ще пропусна тази част, тя беше единственото позитивно нещо в целия ми скапан ден. Оправихме книжката, вече е в джоба ми, но не й се радвам. Отиваме на канала, вратата се отваря... "Гранд Чероки", ни сме. Ура!... но, не съвсем. Малко човече със сива престилка и надменен поглед ни мери от глава до пети - явно се затруднява с мен, но му давам време. "Тука да попълните документите." Пишем...
              "Така, номер на рамата... Къде е?" "Тука на стъклото." "Мне, трябва да вдигнете задните седалки." "Мммм, ок." Човечето гледа с един фенер и огледалце. 10-тина минути по-късно... "Отворете предният капак." "Така, номерът на двигателя... Ама не се вижда?" "Как не се вижда?" "Ми не се вижда, само първите две цифри и останалото е ръждясало!" "Отивайте да ви го изчистят и после пак тука." "Ама как, къде..." "Ми намерете сервиз, и някой да ви го почисти." "Ама как сервиз..., няма ли начин?" "НЯМА!" Човечето се врътва сърдито и отива да "оправи" един негов приятел, който току-що е вкарал Пасат-а си от противоположната страна на канала. Гледаме се с моя приятел, виждам го как псува... /Само да спомена, че той дълги години се занимаваше с вкарване на коли от чужбина и се е нагледал на всичко... до този момент./ "Ми айде да търсим сервиз." Качваме се и потегляме... псувайки. Намираме сервиз - "Така и така, ще регистрираме колата, не се вижда номера." "Ей там, в другата част, питай за Васко." "Мерси." Намираме го: Васко е леко мургав, но не неприятно, доста словоохотлив и готов да помогне. Пъргав като маймунка, скача на джипа и почва да търка с каквото намери. 15-20 минути по-късно, номера се вижда и без фенер, сякаш току-що е щампован. Васко е щастлив от 20-левката и ни кани на кафе следващия път като дойдем. /Да бе, да.../ Появява се един симпатичен ром с тарамбука под мишница: "Бате, дай 1,50 да се прибера дома, а?" Давам му 2лв. с надеждата, че благословията му ще пречупи лошия късмет който ни гони. Тръгваме на обратно, сърцата ни тръпнат - пристигаме, опашката се е увеличила, а вратите пак са затворени. Набутваме се почти отпред, въпреки че яки момчета с много дебели вратове ни гледат лошо, но ние ги гледаме още по-лошо. Чакаме. Чакаме. Чакаме. Мммм, чакаме. "Моля да преместите джипа, за да влезе тоя ТИР." Нема ядове, местим го и се озоваваме най-отпред - чувствам се малко гузно, но не прекалено. Вратата се отваря, вече е 16:00. "Вие за номера ли бяхте?" "Ми, да /не точно, но/, за номера сме." "Вкарайте колата отпред." Вкарваме. Малкото човече го няма, разни "работници" пушат цигари, пият кафе и си клатят краката. Човечето се появява и пуска няколко "дебелашки" шеги на колежките от КАТ. Той е шефът, всички трябва да го знаят. Е ние го разбрахме... макар тайно да си мечтаехме да останем насаме с Човечето, в тъмна алея и с цяла торба с остри предмети и каса бира. Помечтахме си бая... Както и да е... За статистиката, почти 17:00 е, от сутринта са минали 3 коли официално и не знам колко си по "баджанашки"... Стоиме и чакаме. "Хм, тая кола какъв цвят е?" "Виолетов" "На мене ми изглежда тъмно син!" "Ми виолетов е по документи, тука от светлината изглежда малко по-син." "Абе, даже ми изглежда кафяв!" Недоумение х23631723 "Ми що не го пишете червен, направо?" Тъпата ми шега успява, усещам как се доближавам душевно с Човечето, почти ме харесва, но не съвсем. Разни "работници" продължават да се "трудят". Разговорите се въртят около развалената кафе-машина и как нямало вода за кафе... Отиваме за номерата. "Ще трябва да изчакате малко, защото принтера не работи." От гърдите ми се изтръгва някакъв звук, опитвайки се да се засмея. "Че ние цял ден, чакаме, свикнахме вече, хаха." Девойката ме гледа, опитвайки се да прецени дали не прозвуча обидно. Чакаме, 30 минути по-късно ни дават номерата, талоните - отиваме да ги сменят. Някак си нещата се случват много бързо, "Готови сте." "Давай качвай се." "Сега вече можеш да се радваш."
              Не ми е радостно, нито за книжката, нито за колата - обидно ми е и ми се спи.

Коментар

Здрасти колега, същата драма я имах и аз с номера в КАТ София, след 2 часа търкане по двг от разни хора на канала (добре, че бях довел мой човек който ги познава) и никакъв успех, се смилиха и ме регистрираха без номер... ама беше супер драма... трябваше да ходя в БС евентуално да ми дават серификат за номера на двг, за който пък се чака поне 3 дена...

Важното е, че си приключил с драмите и за напред дано само нафта да сипваш
                Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
                Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

Първоначално публикуван от peerless Преглед на мнение
                  Здрасти колега, същата драма я имах и аз с номера в КАТ София, след 2 часа търкане по двг от разни хора на канала (добре, че бях довел мой човек който ги познава) и никакъв успех, се смилиха и ме регистрираха без номер... ама беше супер драма... трябваше да ходя в БС евентуално да ми дават серификат за номера на двг, за който пък се чака поне 3 дена...

Важното е, че си приключил с драмите и за напред дано само нафта да сипваш
                  Всички американски коли са БЕЗ номер на двигателя. Така си и пише в талона.Изключение правят , тези с мерцедесовите мотори.
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Ами аз съм с 2.7 црд, италианка, в италианските документи нямаше номер... двигателя имаше, но не се виждаше целия.
                    Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
                    Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

Не съм съгласен. Моя двигател имаше номер на двигателя, но трябваше да се подсетят, че подобни се монтират на Алфа за да го открият къде точно е.

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                        Всички американски коли са БЕЗ номер на двигателя. Така си и пише в талона.Изключение правят , тези с мерцедесовите мотори.
                        Моят Джийп Чероки с двигател J8S на Renault също си имат такъв.
                        Ето и няколко схеми с информация - къде се намират номерата на различните видове двигатели:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.1TD.JPG
Прегледи:1
Размер:66.2 КБ
ID:5218819

Име:4.0L.JPG
Размер:71.4 КБ
ID:5218818

Име:2.5L.JPG
Размер:70.5 КБ
ID:5218817
                        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Не сте ме разбрали правилно.
                          Всички мотори си имат номера.Досега съм карал 3 американски коли и на трите в талона пише БЕЗ НОМЕР на двигателя.
                          При американските просто не се пише номера на двиг. в талона. В европа се пише - това е разликата.
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                            Не съм съгласен. Моя двигател имаше номер на двигателя, но трябваше да се подсетят, че подобни се монтират на Алфа за да го открият къде точно е.
                            Интересно! Моя номер на мотора така и не можаха да го намерят. Записаха го в талона без номер на двигателя. Можеш ли да споделиш къде точно е, че ми е любопитно /a ако пък имаш и снимка направо...!/. На стария VM 425OHV -2.5 турбодизел, зад ГНПомпа има нещо като номер, започващо с VM...., но това май е някакъв производствен /технологичен/ номер, а не пореден идентификационен. Макар и да ми прилича точно на такъв.

Позиция на Chrysler e да нямат номера на двигателите.

А що се отнася до това, има ли в Европа номера на двигателите, то от моя скромен опит мога да посоча, че и тук не навсякъде е еднакво. В Швейцария и Италия, от където съм купувал коли, със сигурност в талоните им няма номера на двигатели. Има само VIN.
                            Последно редактирано от Алекс Маринов; 18-10-10, 19:01. Причина: Вмъкване на линк
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Алекс...за съжаление не мога да ти кажа къде се намира. Бяха се накачурили 5-6 човека с онези фенерчета да го издирват и нямах шанс дори да надникна. Номера започва с 26С02978..поне така е записан в големия талон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X