Здравейте колеги. Наскоро си купих въпросният Джип и реших днес да го изпробвам на планински терен. С неухота разбрах, че не ми включва предния мост. Имате ли идея от какво може да е? Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с 4х4 на Чероки 2.1 '91
Свий
X
-
От: Проблем с 4х4 на Чероки 2.1 '91
Виж вакуумния дисконектор и маркучлетата към и от него. Може да се напукани, скъсани, извадили се или по някакво причина да не стига вакуум. Ако не е това, може мембраната му да си отишла. Дисконеторът се намира на предния мост, вдясно по посока на движението. Тук има подобни теми, ето една http://www.offroad-bulgaria.com/show...29511&p=344069.JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
-
+1 за вакуума, пустите маркучета много лесно се откачат...
в дясно и от зад на предния моста http://www.4x4wire.com/jeep/projects...k/posilok2.jpg мръсно жълтите тръбичкиI'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнениеВиж вакуумния дисконектор и маркучлетата към и от него. Може да се напукани, скъсани, извадили се или по някакво причина да не стига вакуум. Ако не е това, може мембраната му да си отишла. Дисконеторът се намира на предния мост, вдясно по посока на движението. Тук има подобни теми, ето една http://www.offroad-bulgaria.com/show...29511&p=344069.
Коментар
-
Първоначално публикуван от angeltanev Преглед на мнение.... Някакви идеи......0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Вариантите са два:
1. Не ти работи дисконектора
2. Проблем с раздатката.
Дисконектора се лекува много лесно. Махаш го (само него, а не целия блок, който е хванат с четири болта за моста)и на неговото място навиваш един болт и предния ти мост започва да работи... Другия вариант е да разбереш какъв точно е проблема с него и да смениш повредената част. Варианта с болта е проверен и работи безотказно и сигурно (този дисконектор според мен си е направо излишен). Ако проблема ти е в раздатката, веригата не е задължително да е скъсана. Моя като го купих, също не включваше предния мост. Като отворих раздадката се оказа, че зъбците на веригата буквално са изгладени и не зацепват, смених веригата и от тогава всичко е ток. Никакви шумове не издаваха този проблем така, че моя съвет е да отпереш един болт на мястото на дисконектора и ако не ти зацепи предния мост, отварай раздатката... Дано съм ти бил от полза.
ПоздравиПоследно редактирано от Марто (Мартин Христов); 29-09-10, 14:29.
Коментар
-
Колега ... няма ли да напишеш дали си решил проблема си ... некоректно е след всичко изписано да не споделиш дали нещата са се оправили !!! Аз също съм от Петрич и съм сменил три джипа като твоя ( сега имам Терано , Исузо и Grand ) Kъсно видях темата , но ако все още моста не включва мога да го погледна !!!Горд собственик на Terano 2 , Исузо Трупър ,Jeep Grand 5.2 !!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар