Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand cherockee 2.7 crd 2003 od Sofia v Strumica-Makedonia

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand cherockee 2.7 crd 2003 od Sofia v Strumica-Makedonia

Здравеите колеги! Читам Ве от Март месец и сега се решавам да Ви пишам неколко думи с надеж да ми помогнете. Ас сам македонец со блгарски происход и все оште немам блгарска азбука на компиутера (извинавам се на модераторите) и малко ми е трудно пишенето а се надевам оти ше се разберем докато инсталирам.
    От Март месец сам си купил една джипка от Софиа както в заглавието на темата и досега сам ного доволен. НО от последно време при полн завој в лево от задната част се чуват чудни звуци. Малко да завијам обратно звука исчезва. От много читане по хубавиа ни форум претполагама че е нешто с маслата в дифовете или раздатката(мислам че това е скоростната кутиа) не сам оште на јасно? Оти техническите думи в македониа са много по различни. Предишниа сопственик каза ,а има и лепенка на двигатела кога са сменени маслата в двигатела и скоросната кутија и оти маслото в автомата треба да се смени за оште 15-20.000 км. Сега е на 185.000 км. а пише оти треба да се смени на 204.000. Тои ми каза че некаде в Софиа е менил маслата в двигатела и автомата ,а не сам сигурен дали ми каза оти са сменени и в дифовете. Ама каза не пипаи до 204.000. Сага не сам на иасно какво да права, дали да смениавам всичките масла или само в задниа диференцијал или да не пипам ништо.В македониа нема мајстор за таиа работа. Идвам за Софиа еднач месечно , па искам да ми помогнете как да се свржа с некои от Вас или некакав сервиз (по нашки, по човечен), оти от читането по форума разбрах да бегам от БС.
    Надевам се на хубава дружба и помош! Мерси на всички които го прочитаха моиот проблем,а посебно на колегите со отговор.

От: Jeep Grand cherockee 2.7 crd 2003 od Sofia v Strumica-Makedonia

колега няма значение в кой сервиз ще ги смениш маслата , важното е те да са правилните, затова мини първо през БС и си купи маслото МОПАРД , за скоростите и раздатката е задължително да е такова и след това можеш да го сменяш и в Македония , дефернциала се сменя като се свали капака на дифа вътре се почисти хубаво ислед това го затваряш и наливаш маслото. И аз лично не вярвам много на търговците в България , затова ако си го взел от автогъща по-добре сменяй всички масла
    Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Странни шумове при завой... май ще да е заминало или си заминава LSD-то (блокажа на задния диф). Аз съм на същия хал, но го прави при много бавни скорости, когато маневрирам!
      Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
      Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

vladi333 е твоят човек
        http://www.autoexpress-2.com
        Успех!
        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от михаил войнов 2 Преглед на мнение
          колега няма значение в кой сервиз ще ги смениш маслата , важното е те да са правилните, затова мини първо през БС и си купи маслото МОПАРД , за скоростите и раздатката е задължително да е такова и след това можеш да го сменяш и в Македония , дефернциала се сменя като се свали капака на дифа вътре се почисти хубаво ислед това го затваряш и наливаш маслото. И аз лично не вярвам много на търговците в България , затова ако си го взел от автогъща по-добре сменяй всички масла
          Грешна информация,запомни цифрите МБ 236.14 Мерцедес
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от peerless Преглед на мнение
            Странни шумове при завой... май ще да е заминало или си заминава LSD-то (блокажа на задния диф). Аз съм на същия хал, но го прави при много бавни скорости, когато маневрирам!

Да се надевам че не е така и оти со смената на маслата че се опрае, а пак и така да е здрааве Господе. Гранда си купих от частно лице шо има 10 камиона за пиасак истоварване и има склад блиску до мотопхона на сливница. Мерси Ви на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
              vladi333 е твоят човек
              http://www.autoexpress-2.com
              Успех!

мерци и на теб приателу. Имам оште един впрос сега, Какво става с дзипа когато LSD-то е заминало?

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Грешна информация,запомни цифрите МБ 236.14 Мерцедес
                BENZBOSS саа ме обрка на цело. Ас сам нов дзипадзиа и от блокира6тите дифове ништо не знам. От 2005 карам и един МБ 124 Е-250 д комби и он има таков некакав диференциал и си работи. В него не сам менил никакво масло. 6те запомна цифрите МБ 236.14 Мерцедес ама ме е страх да пробам от пи6енето тука по темите за АСК оти не сам на јасно оште какви са тија добавки. Разбрах 4е в CASTROL НЕКАКАВ ГИ ИМА ДОБАВКИТЕ ВУТРЕ. Сагласен ли си и ти да си купам масло от БС а некаде прочетех тука и оти има и филтер на СК. Он на колко км.се смениава. Мерси ти за отговора.

Коментар

Филтъра се сменя винаги когато сменяш и маслото , според мен е добре да ги вземеш от БС може да са малко по-скъпи , но поне имаш гаранция че са качествени , най-добре си вземи добавка за ЛСД отделно. И запомни раздатката задължително с МОПАРД
                  Михаил Войнов 0988814423

Коментар

....МОПАРД....
                    Е това пък какво е...???

Относно автоматика това което казва BENZZBOSS е правилното.Имаше цяла тема за това.
                    А и в раздатката не е задължително да е MOPAR......по-задължително е да е ATF+4
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                    0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Какво става с дзипа когато LSD-то е заминало?

Ми няма ЛСД
                      Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

ATF+4 става много зацепена с МОПАР за раздатка 247 този проблем определено го няма
                        Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Това
                          Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                          ..А и в раздатката не е задължително да е MOPAR......по-задължително е да е ATF+4...
                          което съм написал е пълна глупост......извинявам се за което.Понякога от бързане така се получава.

ATF+4 става много зацепена с МОПАР за раздатка 247 този проблем определено го няма
                          Мопар трябва да си е в раздатката, ако искаш всичко да е ок....
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Брате Любчо.
                            Тук още нямаш право на лични съобщения, затова не съм ти отговорил на въпроса ти за Мерседеса.

та затова ще ти пиша тук, а пък като натрупаш мнения - до 20 броя, вече ще можеш и на лични

В БС е възможно най-скъпото решение на проблема и цената е верна, уви.
                            Иначе тези неща- набучниците - или колове, един вид, са някакво подобие на амортисьори, но не точно. Цената у нас е ~ 800 лева на брой, а са два. Иначе са изключително здрави, и за се прецакат, трябва да е имало и други проблеми по системата на задното окачване - да е карана без масло в нивомата, да са били скъсани маншони, да е каран с неподходящо масло - задължително е ZH-M това масло - двайсетина лева е литъра - трябват 2 литра..

В Струмица имам един близък приятел - Ацо , другото му име ке ти го пратим на ЛС - той е лично магаре, и със сигурност го знаеш , той може да е полезен за тебе

Здрав бъди

Вени

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Брате Любчо.
                              Тук още нямаш право на лични съобщения, затова не съм ти отговорил на въпроса ти за Мерседеса.

та затова ще ти пиша тук, а пък като натрупаш мнения - до 20 броя, вече ще можеш и на лични

В БС е възможно най-скъпото решение на проблема и цената е верна, уви.
                              Иначе тези неща- набучниците - или колове, един вид, са някакво подобие на амортисьори, но не точно. Цената у нас е ~ 800 лева на брой, а са два. Иначе са изключително здрави, и за се прецакат, трябва да е имало и други проблеми по системата на задното окачване - да е карана без масло в нивомата, да са били скъсани маншони, да е каран с неподходящо масло - задължително е ZH-M това масло - двайсетина лева е литъра - трябват 2 литра..

В Струмица имам един близък приятел - Ацо , другото му име ке ти го пратим на ЛС - той е лично магаре, и със сигурност го знаеш , той може да е полезен за тебе

Здрав бъди

Вени

Вени! мерси , здрааве и на теб, а за джипа?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X