Колеги, помогнете при търсенето на водна помпа, че за нещастие се скапа точно при едно пътуване и се наложи ремонт при полеви условия. Успях да я изкарам и дори избих турбинката но всичко е станало на сол и за съжаление ми се струва, че не подлежи на ремонт. Обявяват ми някакви цени от рода на 400 лв. което е пълно безумие. Цяла седмица ще съм в София, така че ще съм благодарен ако някой може да съдейства. Надявам се до следващата събота и неделя да намеря нещо, за да пътувам обратно към мястото където се скапа, за да я монтирам и да си прибера бричката.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Водна помпа CRD 2.7
Свий
X
-
От: Водна помпа CRD 2.7
Кое друго е станало на сол, лагери или какво. Ако е лагер нещо разбит ( не съм разглобявал такава помпа), би трябвало да намериш някакъв в магазин за лагери.
Уплатнението на вала (салника) и гарнитурата към блока се предлагат отделно. Позиция #1 и #3.
http://www.usa-auto.ru/p89766C2003.html
Щом и турбинката е здрава друго не остава.
Можеш да потърсиш цяла помпа от МЛ 2,7 ЦРД. По лесно ще намериш и по голям избор ще имаш като цена и качество. Помпата е същата, има разлика в гарнитурата към блока. Едната е гумена, като о-пръстен, само, че с формата на помпата. Другата е плоска, метална. Предполагам са заменяеми.
От моргата не я знаеш в какво състояние ще е.Най ме е страх от хора без мечти...
-
Номера 1 съм го срещал под различни наименования, но да точно то се е скапало и лагера съотверно е със строшен сепаратор. Това което немога да разбера е дали е двоен лагер или са два отделни лагера. Опитах се да го избия и него, но не става явно ще иска да се понагрее. Въпреки, че ако намеря нова на изгодна цена въобще няма да се занимавам с глупости. Видях, че ebay тия за МЛ са по 55 Евро, което ме устройва напълно. Трябва да видя по каталожен номер дали съвпадат, че ми се струва леко по-различна. Иначе гарнитурата е ок, метална е.Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland
Коментар
-
Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение...Трябва да видя по каталожен номер дали съвпадат, че ми се струва леко по-различна...Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
На картинките (прикачените файлове) изглеждат еднакви.
А за каталожен номер по Мерцедес:
http://webcache.googleusercontent.co...ient=firefox-a
Обаче изглежда нещо различно на снимката.Най добре със старата в магазина.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Малко продължение на темата. Оказа се, че помпа неоригинална е почти невъзможно да се намери. След малко ровене в ибей все пак успях да намеря, но засега ще карам с втора употреба тъй като не ми се занимаваше пак с поръчки. Цената на оригиналната е 470 лв. на тази в ибей е около 200 лв. с доставката. Смяната на самата помпа не е много трудоемко, но не е и от най-простите задачи тъй като допълнително се свалят две ролки и почти всички маркучи за да можеш да я измъкнеш. Бе проверявайте при странен шум, че става дебело после.Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар