Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Луфт в преден кардан XJ 2001

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Луфт в преден кардан XJ 2001

Здравейте,
    тези дни докато гресирах навсякъде, установих, че имам луфт в шлиците на предния кардан. Луфта се изразява в хлопане на кардана при шлиците, иначе те самите не хлопат в посока към превъртане на зъбите
    Каретата са здрави иначе, свалих целия кардан и го разделих. Капачката с гресьорката има нещо като семеринг, който мисля да сменя, защото не задържа вече греста.
    Иначе нормално ли е да има фабрично допустим луфт, и може ли да се кара в това състояние без да се притеснявам, че ще разбие карета, диф или раздатка?!
    Jeep Cherokee XJ 4Lx4Inch Lift
    Компютърна диагностика

От: Луфт в преден кардан XJ 2001

Не е нормално но може да се кара без претиснение .Но ако нямаш дисконектор на предния мост ще ти се появя вибраци при скорост от 90 до 120 км.Но има рещение на проблема в гр.Кубрат има фабрика за кардани и те наваряват шлиците и балансират карданте.

Коментар

Оказа се, че шлици на кардан никой не реставрира. Освен това, самото стебло на единия прът е заминало, ако е имало циментация, тя вече не е там. Има само ръжда и луфт...което ме навежда на мисълта или за втора ръка кардан от автоматичен Чурук, или нов!
      Компютърна диагностика

Коментар

..Има и още един проблем, за който няколко майстора вече ми казват: "Не пипай, нека си тропа, то така трябва да е" Като чуя такива думи от майстор, направо се побърквам - как може фабрично инженерите да го оставят да си лумбурка..?!?!?!?
        Става въпрос за Cherokee XJ - задните колелета имат луфт в главините и при абсолютно всяка неравност буквално лумбурка! Някой знае ли от къде се получава този проблем, има ли как да се обере луфта, нещо сменява ли се, или се подлага...?
        Всяка информация ще ми е полезна!
        Компютърна диагностика

Коментар

Аксиалния луфт се дължи на клипс, който хваща опашката на полуоската и я държи към планетата.
          Търси в сервизното ръководство колко са допуските на този луфт.

Коментар

Благодаря за отговора, ще го погледна в ръководството!
            Компютърна диагностика

Коментар

Искам да попитам някой, който е правил тази процедура - отваря ли се дифа, и като цяло - какво точно се прави и къде се обира този луфт. В ръководството не намерих нищо, освен манипулации вътре в дифа. При мен изглежда все едно полуоската хлопа към лагера!
              П.С. Иоще едно питане - предните лагери на главините натягат ли се от някъде, или направо нови?
              Компютърна диагностика

Коментар

Черокито е с лагер главина и се сменя с нова. Преди 2 месеца сменявах на моя 220 лв от Скорпионите , чувал съм че ако го престърже добър стругар става лагер от транспортер .

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
                  Черокито е с лагер главина и се сменя с нова. Преди 2 месеца сменявах на моя 220 лв от Скорпионите , чувал съм че ако го престърже добър стругар става лагер от транспортер .
                  Ето със снимки как са го направили руснаците, показано е за Гранд ZJ, но главините са еднакви с XJ до 99г.: http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...front_hubs.htm
                  Не знам обаче дали си заслужава врътката, вместо да си купиш нова. А и за 2001 я дават по-различна главината.
                  Ето тук за XJ 2001: http://cgi.ebay.de/Radnabe-Radlager-...item5632087dd0
                  Последно редактирано от gueorgi; 25-01-11, 22:14.
                  JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Нещо обърках и постнах два пъти...
                    Последно редактирано от gueorgi; 25-01-11, 22:16.
                    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Тук някъде като се рових преди време, бях открил пост, в който наш съфорумец си сменява лагерите на главините на бензинов Чурук. Аргумента му беше, че нарочно си е взел бензинов, заради възмоьността да сменява лагер, а не цяла главина...ама пусто не помня къде беше...
                      Компютърна диагностика

Коментар

Клега за да не се ровиш безсмислено:
                        -Ако предния мост е Дана 30 е с лагерглавини и се сменя цялото нещо.
                        -Ако задният ти мост е дана 35 полуоските хлопат навън-навътре понеже са захванати с Ц клипсове вътре в дифа .Много е гадно и при мен е така. Мисля че луфта е в рамките на нормалното ако е максимум 4мм/според мен е много но../, най-хубаво е да се види колко е износено леглото на-ц клипса има вариант да се напрви нов клипс по дебел и да се обере луфта.По принцип се сменя полуоската което е финансово незгодно.Има вариант за преработка на главината и да се премахнат шибаните "Ц" клипси.
                        Дано да съм бил полезен.
                        Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X