Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дразнещо скърцане Jeep Cherokee KJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дразнещо скърцане Jeep Cherokee KJ

Здравейте. От известно време дочувам адски дразнещо скърцане идващо от задната част и то само при определени обстоятелства. Днес вкарах Jeep-a на канал и установих, че идва от един шарнир и/или втулка, намиращ се на една щанга (изглежда като бумеранг ), държаща задния диференциал. Прилагам и снимки, както и една изровена картинка от руския сайт. Смазах и скърцането изчезна. Предполагам обаче трябва и подмяна. Въпроса ми е дали тези части на дизел и бензин модификацията са едни и същи, защото намерих каталог с резервните части само за бензин. Там въпросния шарнир и/или втулка се нарича Joint Ball и е с каталожен номер 52088847АА и към него вървят болт 6503610, гайка 6503711 и скоба 52088894АА. Двата странични тампона са с номера 52088425. И още нещо - някой свалял ли е тази щанга и дали е необходимо по-сериозно разглобяване или не. Благодаря предварително. Pages from Parts Catalog-2.pdf Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02092010128.jpg
Прегледи:1
Размер:131.5 КБ
ID:5899834Натиснете снимката за да я уголемите

Име:KJ_susp_rear_mid.jpg
Прегледи:2
Размер:79.8 КБ
ID:5899835Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02092010129.jpg
Размер:100.2 КБ
ID:5899833

Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

От: Дразнещо скърцане Jeep Cherokee KJ

Тошко, има два сервиза в София, чиито собственици карат kj. Единия го познаваш, а на другия мога да ти дам телефон.

П.П. Чакай да отида в Купувам-продавам, да видя дали вече не ти е там джипа.....
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Аааа, няма да е там скоро...или поне така се надявам. Вярно, че все излиза по нещо, но е по-скоро дразнещо, отколкото фатално и се опитвам да оправя всичко както си му е реда, а не да претупвам нещата. Лошото е, че с всяка заигравка ми става все по-интересно и сам да се ровичкам доколкото мога и естествено за по-елементарните неща.

Коментар

То така е най интересно сам ако можеш да се справиш с проблема, после като го подкараш джипа е душевна ч.....я.
        0899278323-0877500798

Коментар

Ами пак гадая за годината, но ако е около 2003г. шарнира би трябвало да е 52088647AB. Друго освен шарнира не ти трябва.
          http://www.jeep4x4center.com/product...ber=52088647AB
          Сменя се елементарно стига да имаш нормални инстроменти. Най лесно става като свалиш цялата"лястовицата". Може и на място.
          Проверката не се прави на подемник защото моста тежи надолу и шарнира е напрегнат.
          Последно редактирано от onufriz; 02-09-10, 20:51. Причина: допълнение
          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Благодаря ти. Аз съм объркал една цифра по невнимание....от прикачения PDF файл се вижда, че е номер 52088647АА....демек последната буква е А а при теб излиза В. Дали има разлика.....нямам идея. Опасявах се да не се налага намеса и по дифа и задния мост при свалянето, но щом е само "лястовица-та"/"бумеранга" е О.К. за мен. Мисля все пак да сменя и двата странични тампона, че изглеждат закъсани. Jeep-a е 2004 година.

Коментар

Ако не искаш да ги млатиш с чука ( както шарнира, така и тампоните), намери някъде преса. Става с пъти по-лесно.
              Последната буква е някаква доработка, нещо подобрено.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Нaпредваме бавно, но славно по въпроса. Вече съм напазарувал и тези дни ще се извършва подмяната. Взех и накладки, че скоро наближава подмяната им.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB090002.jpg
Размер:176.7 КБ
ID:5225964Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB090004.jpg
Размер:220.2 КБ
ID:5225965

Коментар

Тодоре, голяма работа си! Май като решиш нещо, докато него разнищиш докрай, не се оставяш. Браво! И при мен има някакво подобно скърцане, когато минавам през т.н. "лежащи полицаи". Изглежда се получава при по-голям ход на моста, когато не намаля достатъчно и мина малко по-бързо през гърбицата. Би ли споделил откъде ги намери тези тампони и шарнира и на каква цена. Може и на лични съобщения, ако искаш. Благодаря!
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

"Такааа....онзи ден пазарувах части...трябваше да ги взема от един сервиз, но те се забавиха с инфото и колегата borchev удари едно рамо за бързото им намиране, та дори и отстъпка. От Скорпион 13 следното:
                    К-т предни накладки - 102 лева
                    К-т задни накладки - 136 лева
                    Тампон бумеранг/А рамо - 2 х 40 лева
                    Шарнир бумеранг/А рамо - 119 лева "
                    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Алекс, имам го в темата за частите, но като гледам Жорката го е copy-нал тук. Изпратил съм ти е-майл също.

Коментар

Вчера най-накрая извърших интервенцията по подмяната. Свалянето на бумеранга се оказа доста лесно. Стария шарнир не само скърцаше, но и тропаше. Гумата му беше тотално разкъсана. Същото положение с гумата беше и при тампоните.

Име:Stari.jpg
Размер:167.5 КБ
ID:5228930Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Stari2.jpg
Размер:161.2 КБ
ID:5228931
                        Избиха се без проблеми чрез едновременни удари с чук. Новите се набиха на преса. Важно е да се запази ориентацията на шарнира (спрямо белезите) и тампоните. Интересно, че единия от старите тампони не беше набит равномерно...а си личи, че е оригиналния.

Име:Novi.jpg
Прегледи:3
Размер:168.4 КБ
ID:5228932Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Novi2.jpg
Прегледи:3
Размер:168.6 КБ
ID:5228933
                        Остана време и за подмяна на накладки - предни и задни.

Име:PB150007.jpg
Размер:73.3 КБ
ID:5228934
                        Разбира се и там няма да мина абсолютно безболезнено. Оказа се, че маншона/прашника на едното предно бутало е леко зацепен и при напълно отворено положение ще създава проблеми. Купих го и скоро ще го подменям. Въпроса ми е - трябва ли по някакъв начин да се изолира ABS-a при разглобяване за да няма проблеми с обезвъздушаването впоследствие?

Поздрави

Коментар

Поздравления! За спирачките - не, не е необходимо да изолираш ABS-а. Работиш и обезвъздушаваш като при нормални спирачки. Аз, когато сменях накладките подмених и спирачната течност и обезвъздушаването си беше по нормалния начин - от най-отдалеченото задно колело към най-близкото до помпата предно колело. Дали обаче със смяната на накладките няма да имаш проблем със задържане на накладките на някое от колелата? Когато буталата са стояли известно време издадени навън, зад тях в образувалата се по-голяма кухина се събира утайка от системата. След това тя пречи на нормалната работа на спирачното бутало и то не може да се движи достатъчно свободно.

Коментар

Благодаря Алекс. Днес купих маншона и ще го сменявам близките дни. Между другото относно скърцането при теб...ако е от въпросния шарнир на А-рамото....хвърли едно око на някой канал. Не съм специалист, но си мисля, че много разбит шарнир може да доведе до проблеми с каретата на кардана.
                            Поздрави

Коментар

Прегледах го този шарнир на "А" рамото онзи ден. Няма луфт и не е износен. Скърцането идва по-скоро от тампоните на двата носача на моста. Това се случва при преминаване на по-голямо препятствие и съответно по-голямо раздвижване на моста в някое от крайните му положения. За сега не се налага интервенция. Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X