Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Check engine на KJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Check engine на KJ

Здравейте,
    Тъй като съм голяма блейка и след 8 месеца забелязах, че не ми свети лампата на Check engine. И се започна едно голямо чудене светила ли е някога или не...или пък по време или след тунинга е спряла да свети. Под свети имам предвид при контакт разбира се. Закарах Jeep-a за диагностика и се оказа, че има аларма от някакъв температурен датчик. Изчистиха я и разглобиха таблото......светодиода за Check engine изобщо го нямаше. Сложиха нов и е индикирал отново грешка от температурен датчик. Напръскали са буксата (по техна информация леко позеленяла) с контактен спрей, дори ми бяха оправили скоростомера да показва реална стойност (досега беше с 10 км под реалната).
    Казаха ми да се върна след 500 км да видят дали ще се размине с подмяната на въпросния датик. Доволен си тръгнах, но вечерта при подаване на контакт....Check engine отново не светна. По-късно светна....днес отново светна сутринта. Преди малко ..... отказа. Някаква идея как може един светодиод ту да свети ту-не? И още един въпрос - четох, че мога да визуализирам грешка чрез контакт - изключване - контакт - изключване - контакт....като през това време задържам натиснат бутона cancel на автопилота, но при мен не се получи. Дали бъркам процедурата? Благодаря предварително и поздрави.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Before.jpg
Прегледи:1
Размер:83.1 КБ
ID:5899549Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8270001.jpg
Размер:131.2 КБ
ID:5899548Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8270003.jpg
Размер:163.0 КБ
ID:5899547Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8270002.jpg
Размер:138.1 КБ
ID:5899546
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

От: Check engine на KJ

При мен четенето на грешки става с въртене на ключа при натискане на бутона "RESET" на километража (този, с който нулираш Trip-пробега). Преди това какво ли не порбвах, но в хамериканския форум прочетох, че трябва да натискаш този бутон и така се получи.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аха, благодаря ти. Явно става с друг Reset . Ще опитам и ще пиша. А въртенето на ключа между кои позиции го правиш : lock - on - lock - on - lock - on или off - on - off - on - off - on?

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
        Аха, благодаря ти. Явно става с друг Reset . Ще опитам и ще пиша. А въртенето на ключа между кои позиции го правиш : lock - on - lock - on - lock - on или off - on - off - on - off - on?
        Според мен няма значение - в бързината (нали трябва общо взето за 5 секунди ли беше да врътнеш три пъти и да останеш на "ON") каквото уцелиш - off или lock, важното е таблото да гасне и да не е на контакт. После почва едно "зън-зън..." и всички стрелки на оборотомер, спидометър, води, гориво - тръгват в синхрон нагоре - първо на 1/4 от диаметъра на "часовниците", после на 1/2, на 3/4 и докрая на показанията..., връщат се и се почва явно тест на дисплея: 999999, 888888 и т.н. и тъкмо решиш, че нищо няма да излезе от тая работа и то вземе, че изплюе "Р0....", някое друго "Р......." и напише "done". При мен досега ми е давало грешка само за "дясна задна ламбда сонда" (писах във форума), след време ми даде грешка и за другата "лява задна"... Започнах да търся сонди и лампата взе, че угасна от само себе си и сега не ми дава нищо - само изписва "done" след като си проведе описаната по-горе "дискотека". Самата check-engine лампа при мен гасне първа и най-бързо, като дадеш на контакт... не чака да почнеш да въртиш, за да изгасне (за разлика от другите ми коли - там гасне, когато почне да върти стартерът).
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Такааааа....направих теста и ми показа 4 грешки с номера Р0201, Р0202, Р0203, Р0204 и Р1685. Открих един списък с грешки, който прилагам като прикачен файл. Не съм сигурен дали е валиден за всички марки Jeep, но ако е така, то P1685 означава "Invalid key received".....което не е проблем поради факта, че нямам оригинален ключ. Обаче другите грешки са "Injector 1, 2, 3 and 4 Control Circuit", което на мен лично нищо не ми говори и това поражда още един въпрос в темата освен този как може Check engine ту да свети при контакт, ту - не. Някой би ли могъл да помогне?

Коментар

Днес направих опит да изтрия грешките след три прочитания. Не се получи, което ме навежда на мисълта, че може и да са истински. Опитах и с откачане на акумулатора за 40 минути - пак нищо.

Коментар

Проблемът е, че трябваше тия неща да ги провериш преди чип-тунинга. Сега не знаеш дали не ги дава заради това.

Коментар

Прав си, но.....така или иначе не съм го направил. Май мнението на edoors ще ми е от полза като "колега" по тунинга.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                  Прав си, но.....така или иначе не съм го направил. Май мнението на edoors ще ми е от полза като "колега" по тунинга.
                  Ила бре, Тодоре, ила бре, момче, да ти го дам тоз жип, да се видиш с кола!
                  Едно мога да ти гарантирам, чип-тунинга не е махнал лампата. Явно е имало някакъв проблем, който е бил маскиран! Може (надявам се) и да не е фатален, но евентуален въпрос при покупката "защо това е така?", без разумен отговор, най-малкото подбива цената или поражда съмнения в купувача, сиреч ти!
                  П.П. Иначе добре, че попита, та да видя и аз имам ли, нямам ли лампа на чека и дали свети... в частност?
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Такаааа, очаквах ти включването мосю edoors и не останах разочарован . И все пак да докладвам какво свуршихме днес - всички букси на Injector 1, 2 3 и 4 напръскани с контактен спрей. Същото се отнася и за датчика за налягане и MAF сензора. Той беше свален и почистен. На снимката (леко е нефокусирана) се вижда, че беше адски зацапан. След това изчистихме грешки P0201, P0202, P0203 и P0204. Извадихме една от буксите и Check engine светна...демек работи и не е имало ТНТМ да се подвързва към светодиода за Еърбег-а. Все още остава мистерия защо светодиода на Check engine го нямаше на мястото си. Къде къде по-лесно..а и по-лицеприятно е да напръскаш няколко букси отколкото да разглобяваш таблото за да махаш светодиод. Цял ден Check engine светеше при контакт и след това гаснеше. Тръгнах си от сервиза и на Суходол на бариерата...пак не светна мамка му. После пак си светна при контакт. Отказвам се от борбата - така и никой не даде съвет как може един светодиод ту да свети, ту-не. Дори го презапоявахме днес. И все пак съм доволен - няма грешки и при появата им ще очаквам Check-a да сигнализира. Прилагам няколко снимки.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Tablo.jpg
Размер:161.9 КБ
ID:5205146Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MAF.jpg
Размер:72.2 КБ
ID:5205147Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Buksi.jpg
Размер:152.5 КБ
ID:5205148

Коментар

Тошко, какво стана, ва? Светкаш ли, гаснеш ли? Има ли грешки? Аз бих те посъветвал, ако прави магарии, разбира се, да скочиш до БС за една диагностика...
                      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Ееее, нали написах по-горе. Всичко е О.К. Check-a свети само при контакт и после си гасне. При симулация на повреда светва. Грешки няма. Ама....ще пускам друга тема след малко за ходовата част...да се смея ли...да плача ли...не знам .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X