Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скърцане,виене ,стържене на ХJ 4.0 1994 след престой от около час в р.Марица.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скърцане,виене ,стържене на ХJ 4.0 1994 след престой от около час в р.Марица.

Здравейте, колеги.За да не каже някой да ползвам търсачката, ще се оправдая ,че търсих, но нищо конкретно не намерих.И така .... в неделя вечер ходих за риба по река Марица и поразтърках черока в едно заливче с около 50 санта вода .Направих няколко кръгчета и взех че затънах ,като пълен абдал къвто съм си де !Много ме хвана яд на мен си ,защото си тръгвах ,а се наложи да викам някой да ме дърпа.Както и да е колата се окопа в пясъка по дъното с десните колела и нито напред ,нито назад. Напълни се с вода до тонколоните на вратите ,а от боксуването бая се наклони на дясно.Като погледнах под водата ,предното дясно колело едвам се виждаше от пясъка на дъното , задното също бе доста затънало почти на 2/3.Викнах помощниците и с малко ринене и въжета извадихме джипа .Като го подкарах към къщи почна едно виене, стръжене скрибуцане и отпред и отзад ,зувуци като на скърцащи накладки и аз така си помислих ,че като изсъхне ще се оправи .Да ама, не колата вече втори ден се пече на слънце и вътре почти е суха, но скъцането си продължава и се видях в чудо.Много моля знаещите да споделят от какво може да е това!!

От: Скърцане,виене ,стържене на ХJ 4.0 1994 след престой от около час в р.Марица.

Извади всичката боза от дифовете, налей ново масло.
    Провери спирачките, задните барабани .

Коментар

От: Скърцане,виене ,стържене на ХJ 4.0 1994 след престой от около час в р.Марица.

Всичко си звучи като вода в диференциалите. Колегата ти е казал как се оправя този проблем. Още един съвет! Вдигни си отдушниците на дифовете максимално високо, защото се пълнят от там. Това са едни тръбички които излизат от тях и са прихванати на мостовете - с отворени краища, подведени по окачването. Лесно ще ги разпознаеш.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
        като на скърцащи накладки
        Измий си ги....... Накладките.

И наистина провери чорбите.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Лагерите на колелетата са се измили от греста, а това никак не е добре.....
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Днес реших да разглабям и почнах с предницата.Свалих предна лява гума ,като преди това вдигнах с крика и я завъртях - никакви звуци .Въпреки това разглобих спирачния апарат и свалих накладките, без това са за смяна.Диска си беше екстра ,лагера няма луфтове и не скърца.Сглобих колелото без да слагам накладките.Подкарах по съшия ред дясната страна ,но там картинката беше друга колелото скърцаше и стрържеше на умряло.За мое щастие установих ,че спирачките са се напълнили с пясък, по останалите чаркалъци на окачването също имаше доста .Взех чука и бой докато опада и последната песъчинка.Около една шепа се събра на асвалта под колата.Махнах и почистих спирачния апарат свалих накладките и ги огледах- имаше песъчинки набити по феродото.Почистих и всичко останало.Диска няма фрапантни драскотини.Лагера е без луфт и не стърже. Събрах колелото без накладки на спирачките.Запалих джипа и го подкарах ,като спирах с ръчната- скърцане и стържене нямаше .Мисля си че минах с малкия дявол.Колегите по-горе ме съветват да проверя за вода в маслото на дифовете ,ще го направя, макар че отдушника на предния диф е изведен в моторния отсек с маркуч и не ми се вярва да е влязла вода през него. Има ли друго място от което би могла да проникне вода в диференциала ?Утре съм рожденник и няма да се цапотя, но другиден ще разхвърлям и задницата.Дано съм бил полезен на някого с подобни проблеми като моите.

Поздрави и благодарности за съветите.
            Последно редактирано от Antol; 25-08-10, 21:23.

Коментар

Добре е да се знае,че вода влиза в дифовете и през семерингите на полуоските без никакъв проблем-за съжаление!
              Затова извеждането на отдушниците нагоре не решава проблема-не,че е излишно да се направи,но при продължително киснене в дълбока вода задължително трябва да се провери маслото на диф-а.
              В конкретния случай жипката е била под наклон и е пила вода само от едната страна,така че е много вероятно да си се срещнал с малкия дявол само,но проверката не е излишна.Както не е излишно да се провери дали отдушниците на дифовете не са запушени
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Да ,проверка със сигурност ще има ,защото джипа го имам от около 2 месеца и е редно всички кунсомативи да бъдат сменени.Или казано по друг начин и да има вода в маслото и да няма ще се сменя.

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X