Zdraveite, purvo shte se izvinia che pisha na maimunica no na mashinata ot koiato pisha niama instalirana kirilica. Predi niakolko meseca se sdobih s avtomobila. Avtomobila e dosta gledan i dosta vnimanie mu e bilo otdeliano, ima istoria i vuv foruma otnosno grijite okolo nego. Mnogo sum dovolen noza sujalenie problema s klimatika mi izleze tochno na liatnoto ni putuvane n Grucko. S niakolko dumi, klimatika duha hladno ot stranata na shofiorskoto miasto a do shofiorskoto miato smeseno, pochti toplo. Maistor otvori cialata ohladitelna sistema, tui kato chetoh za problemite s klapanite i motorchetata, okaza se che vsichko e super zapaseno, dunaprenite na klapite koito otdeliat toplo ot studeno biaha kato novi. Izchistiha mi iglata na TRV-to, vkaraha ocvetitel v sistemata za da proveriat za techove, meriha naliagane i kompresora... vsicho e nared. No studeno ne puska. Potursih mnenieto i navtori maistor na klimatici pri napulo razglobeno tablo, tui kato purvia maistor mi predloji edna promiana na koiato az ne mojeh da se resha -> da se dobavi klapan na toplata voda koiato vliza v kupeto, koito originalno lipsva na tazi sistema. Mnenieto na vsichki beshe che tova moje i da pomogne. V momenta vsichko e sglobeno s elektronen klapan ot BMWza toplata voda koito se aktivira s AC butona ot tabloto i duha malko po hladno ot predi. Tui kato ne vliza topla voda kum sistemata kato se pusne na maksimalno toplo pak puska studeno, i vsushnost taka puska nai-studenoto vuzmojno, no ne dostatuchno. Tui kato maistorite veche ne znaiat kakvo tochno se sluchva predlojiha da slojim novo TRV. do momenta sum dal 600 lv za vsichkite proverki, zamervania, klapani i rabota i vse oshte niamam klimatik. Moje bi sus zakusnenie shte vi pomolia za mnenie. Predvaritelno blagodaria.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с климатика на Grand Cherokee 2.7 CRD 2002
Свий
X
-
Проблем с климатика на Grand Cherokee 2.7 CRD 2002
Последно редактирано от Паджеровод; 14-08-10, 17:11.Тагове: Няма
-
От: Проблем с климатика на Grand Cherokee 2.7 CRD 2002
Blagodaria za vkluchvaneto. Otnovo da se ivinia za maimunicata pred moderatorite!!! Dokolkoto razbrah standartnoto kolichestvo na freona za modela e 750ml. Predi putuvaneto mi do Grucko usetih che neshto se sluchva s klimatika i se okaza za ima nalichno 500 ml. Naliaha 750 kakto beshe po kniga. Sledvaha 2 sedmici muchitelno putuvane v jegata. Pri starta na ``remonta`` i testovete s ocvetitelia za tech v sistemata se okaza che naliaganeto e okolo 10 atmosferi. Kachiha do 850ml freon suotvetno naliaganeto do 13 atmosferi. Tova koeto vidiah s ochite si sega v ponedelnik pri porednoto chudene na maistorite, pri rabota na motora i vkluchen kompresor pikut na rabota dostigashe malko nad 11 atmosferi pri normalna rabota na motora na miasto pri okolo 700 oborota, ne vidiah pri 1500 oborota dali imashe razlika tui kato az biah na pedala. Za niskoto naliagane ne moga da kaja, veroiatno tova e na rejima kogato kompresora se izkluchva, ako ne se luja beshe okolo 5-6 atmosferi, ne sum siguren obache. Pozdravi!
Коментар
-
Вижте тук:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1350
Това е последното мнение на латиница, което ви се одобрява.
Коментар
-
При 5 бара налягане(ниското) няма как да духа студено.Ниското трябва да е около 2-2.5.Ако при нормално количество фреон високото налягане е ниско(10бар.) а ниското високо(5бар.) вероятния проблем е в TRV. или компресора.По голямото количество фреон не решава проблема.grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.
Коментар
-
Драмата продължава а лятото свършиниското налягане е 2 бара а високото стига до 12 бара, изчистиха ми радиатора, които се оказа чист
. Маистора пробва различни неща провери всичко и всичко изглежда както триабва, но когато външната температура се качва над 26-27 градуса климатика започва да духа хладно. Проблема с по-високата температура до шофьорското място остана. Това което майстора отбеляза но нямаше решение е че перката на радиатора не спира никога, намалиава обороти но не спира. Като я изключи в купето температурата започна да пада. Няма обяснение защо перката не спира след като достигне определена температура. Това е засега. Благодаря.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар