Обява

Свий
Няма добавени обяви.

След ремонта пак проблем... :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• След ремонта пак проблем... :(

Става въпрос за Трупер 3.0 ТД, преди ремонта харчеше доста масло и тресеше двигателя...не знаехме от какво, но като го разглобихме се оказа, че главата е спукана, сменихме я с нова....но уви резултат никакъв, даже май сега е още по-зле...двигателя работи кофти, има едно такова тъпчене, не знам как да го опиша, малко като шевна машина и пуши зверски, преди пушеше по-малко!!!
    Има вероятност вакумите да не са свързани правилно, ама това едва ли решава проблемите....
    Не знам вече, помагайте...отчаяна съм! Аз нищо не разбирам, само искам да си го карам, прави го мъжа ми (има сервиз за коли), но аз ви пиша, защото мисля, че тук има хора, които са по-запознати с тези джипове и могат да помогнат. Сега поне джипа е сглобен и евентуално мога някъде да го закарам....въпреки че звучи ужасно и пуши, но надявам се да стигне до някъде и някой да го погледне...
    Надеждата ми беше в сервиза в Пловдив, но и там не правят диагностика на това чудо. Замислям се вече за Гърция, но това ми е последен вариант...не ми се иска да се стига до там...а и по-скоро не знам как ще стигне джипа до там...
    Толкова пари и неври налях в него до този момент, не ми се иска да се отказвам, ама накрая ще взема да го подаря на някой, та да знам поне че нямам джип!!!

От: След ремонта пак проблем...

Съжалявам, че мъжа ти не е успял.Относно това дето опоменаваш шевна машина е много относително - на какво го определяш - чукане, стържене или по-лоша работа на джипа, като ти си го караш.За пушенето не казваш какво пуши - черен или сив пушек.За всичко това - малка хлабина на клапани,предварение,закъснение на ъгъла на подаване на гориво,центровка на газоразпределението и много други неща.Не знам дали ще ме разбереш.
    Ако може да обясниш по - подробно на Л.С
    Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
    GSM-0878722322

Коментар

Ами едва ли ще мога да го обясня.....Лошото е че си мисля, че може би е от дюзи...тях ги отваряха да им сменят гумичките. А за пушека по-скоро е сив. Утре ще идва и един друг майстор при нас да го види, но аз не се надявам на кои знае какво, по-скоро наистина ми трябва човек, който да не вижда за първи път такъв джип.

Коментар

Много нафта влиза. Не знам тия дали се регулират, но ако не - нови.... Абе, трябва си компетентен дизелджия за тая работа. Питай колегата kiki45 дали може да помогне.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Всичко е тъпа електорника, не се регулира.......а нови....ми те са по-скъпи от целия джип над 6000лв ми трябват за нови! Ама поне да разберем точно от какво е...преди ремонта не пушеше толкова и май не беше сив пушек тогава, а си гореше масло.

Коментар

Много кофти, ама бих те посъветвал да го разпродадеш на части за да си избиеш парите. Това иначе заплашва да те набутва все повече и повече, а усехът е под въпрос. Вземи си нещо, което е по-масово у нас.
            П.П. Абе, що не му насадите друг мотор? Ако е ръчка, питай Лозан (Isuzo) на какво мнение е. Той е правил подобни упражнения.
            Последно редактирано от kuzdov; 02-08-10, 17:22.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Ох и през това минахме и с Лозан много пъти сме говорили....2.8 не става, в смисъл става ама трябва всичко да се сменя скорсти и т.н. 3.1 беше другия вариант, ама ме спря това, че тоя мотор харчи доста.....иначе бях намерила в Ибей един 3.1, продаваха го напаснат за 3.0...перфектно....може по натам към този вариант да се върнем пак.
              За разпродаване на части...жал ми е, джипа е с перфектен външен вид, все едно сега излиза от магазина, а сега след новата глава, нови клапани и кво ли не....
              Днес установихме проблем с 3 дюза, пуска повече гориво...сега са я отворили и да видим дали ще имаме успех! Стискайте палци!

Коментар

Стискаме кой какво намери, дано стане жипа, щото наистина е жалко хубава кола да си иде заради нещо тривиално...
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от vesy Преглед на мнение
                  3.1 беше другия вариант, ама ме спря това, че тоя мотор харчи доста.....

Откъде си извади извод, че харчи много? Аз карам 3.1 от 2 години и вече 30 000. По асвалт, с около 100 км и нагоре пада на 10литра из селото около 13-14, за разходки в гората от 15 на горе, зависи колко кал набарам, и колко ще боксувам. Според мен това е добър разход.
                  Незнам обаче как ще е с вашето купе понеже е по голямо, няма да дърпа като 163 hp но пък и не се разваля, сипваш нафта, може и малко с утайка неиздирява, и даваш газзз. Общо взето е като трактор, само се иска да ненагълта вода!

Коментар

Дааа определно е доста по-добър мотор...спор няма За харченето е повече е от моя....ама се понася както казваш. Моя въпреки че имаше проблем харчеше в града (и то София!) 10, а на извънградско 8.
                    За сега ще го борим още този...въпреки че изкарахме един боклук, който беше запушил малко 3 дюза положението си оставя същото...пуши и не върви, турбото и то не сработва има някакво тракане при работата на двигателя и ей такива неща....

Коментар

Аз да продължа да се оплаквам...кво друго ми остава...Дюзите работят перфектно, мотора е ремонтиран, турбото е почти ново....и кво му е на тоя джип!!!!!!! Май ще се окаже някакъв електронен проблем...нещо компютъра да бърка или някакви датчици, мап сензори, вакуми...а тва как ще го разберем вече не знам!
                      Моля някои, който е от София и има такъв джип да си каже...искаме да дойдем да видим как са свързани вакумите!

Коментар

Имам такъв джип,зная къде ще ви напрват диагностика,тел 0884679260

Коментар

Те нашите на снимките изглеждат абсолютно еднакви Само дано да нямаш предвид сервиза в Пловдив Агри-м, защото там не правят диагностика. Утре ще ти звъна, БЛАГОДАРЯ!!!

Коментар

Първоначално публикуван от boyko.v Преглед на мнение
                            Имам такъв джип,зная къде ще ви напрват диагностика,тел 0884679260
                            Колега boyko.v, дали е сигурно, че става въпрос за диагностиката на двигател на ISUZU Trooper, а не за OPEL Monterey!
                            Питам, защото във "Стефанов" ми казаха, че по принцип правят, но не гарантират, че е точна. Аз си направих - показа проблеми които двигателя нямаше. Отделно от това изрично ми казаха, че не "трият" грешки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X