Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въздушна помпа на 4ZD1?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въздушна помпа на 4ZD1?

Здравейте! На този 2.3 бензин (газ) има една въздушна помпа на шайба, която е свъзана с въздушния филтър , с изходящите колектори и с някои вакуумчета. Мога ли да сваля тази помпа, да разкача маркучите. Според Дядо Владо е някаква Еко система (поне аз така съм запомнил ), която спокойно мога да разкарам. Така ли е или аз не съм разбрал Влади какво ми е обяснил / Идеята е да ми се освободи малко местенце около двигателя, че е ужасно притеснено.

Балгодаря предварително!

От: Въздушна помпа на 4ZD1?

Сваляй без да се притесняваш. Само,че запуши след това отвора на клапана или по-отделно тръбичките от генерацията.
    Така е правилно си разбрал дядо Влади.
    Запази си стойката,става идеално за алтернатор.
    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Японския инжинерен гении е почти съвършен няма нищо излишно, може би ЕГР а е за махане но това е поради нашите условия и състояние на агрегати
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Днес отворих един капак над скоростната кутия и оттам погледнах двигателя - за мое удивление намерих зацапан надпис 4ZC1-S , бях се заблудил, че двигателят е 4ZD1 2.3л.

Преместих филтъра, скъсих тръбата и съпротивлението на въздуха, изведох засмукващата тръба високо отстрани на купето. Замислям използването на колоната на купето като шнорхел Трябва да намеря подходяща "воронка" за накрайник. Работата на бензин се подобри, но пък на газ не може да се форсира. Разглобих изпарителят, почистих го, мембраните изглеждат добре и са гъвкави. Дано се справя с настройката. Може ли липсата на въздушна помпа да променя работата на двигателя и как?

Коментар

Въздушната помпа служи за да вкарва чист въздух в ИЗПУСКАТЕЛНИЯ колектор. По този начин смесва изгорели газове с чист въздух и лъже относно вредните емисии.
          На автомобилите с ламбда лъже нея.
          Можеш да я махнеш без никакви угризения. Японският инженерен гении я е сложил за да се вмести в разните изисквания (особено калифорнийските)
          Може и да махнеш само маркучите и да затапиш металните тръбички към главата, а самата помпа да оставиш да си се върти. Върши чудесна работа за помпане на надуваеми дюшеци и лодки
          Към работата на газ няма никакво отношение. Просто не си направил нещо като хората Най-вероятно газта не е въведена или дозирана правилно.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря Ви за помощта и съветите!!!

Като поизучих изпарителя и начина му на работа, намалих газта от високото налягане и Воаля! Сега си паля идеално на газ, скоро ще имам впечатления и за разхода. А защо ли изхвърлих въздушната помпа ? Това с помпането на дюшеци си е екстра, рядка за автомобилите.

Благодаря отново!

Коментар

Какво високо налягане си променил на изпарителя? Щото опциите за регулиране са на изхода и Idle.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ами и малката и голямата мембрани имат пружинки и винтче на лостовия механизъм, който ги управлява. С винтчето на малката ( редуктор високо налягане) се регулира притока на газ в изпарителя, с винтчето на голямата ( ниско налягане) се регулира празен ход. Двете са взаимосвързани - ако изпарителят е удавен от малка мембрана, винтчето на голямата клапа изобщо не може да отрегулира празен ход, както беше настройката преди да сваля изпарителя за изучаване Отделно на маркуча към карба си има голям винт, който коригира най-вече максималната пропускливост на газ до плочката. Поне аз така си обяснявам работата на изпарителя - сълго време разглеждах, помпах, надувах в него, за да се усетя откъде минава пътят на газта!

Коментар

Японския гении е доста голям и кои сме ние да спорим със него . Сега ще ви обясня . Както всички знаем еко помпата вкарва пресен студен въздух във генерацията . Това не е лъжа , във следствие на окисляването на горещите недоизгорели газове тяхното горене продължава във испускателните тръби което довежда до по малко вредни емиси - респективно скъсява живота на гърнетата . Но всяко едно нещо трябва да се разглежда от всички страни ......Като знаете съм направил доста такива джипове , те имат една слабост, пукат глави и горят испускателни клапани , със течението на времето останових че 95 % от спуканите глави са на двигатели със махнати или не работещи еко помпи, разгледах много подробно устроиствотои и открих че входния щуцер е така поставен че при вкарването на пресния студен въздух тои обдухва леглото и стеблото на испускателния клапан....... Е гениални са
                  МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Жалко, че това го казваш чак сега Вече изхвърлих всичко "ненужно".

Коментар

И на всичкото отгоре тази система е измислина десетина години преди да сътворят вентилатора на екотека

Коментар

Камене не се коси аз карам вече 6г.без тази помпа само на газ и никакъв проблем.Но все пак можеби е въпрос на късмет.
                        Гори ама въри к'о мързи ви да наливате ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X