Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на 3.0 двигател с какъв - 2.8 или 3.1?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на 3.0 двигател с какъв - 2.8 или 3.1?

Така и така сме го извадили нашия 3.0 мислим да не го връщаме обратно , а да го сменяме. Разгледах тук във форума не намерих никаква информация за 3.1 и се чудя защо? Може би трябва да потърся в Опелския раздел...
    Но ако някой има съвет, мнение, препоръка и знае нещо от опит или пък само е чувал, моля да сподели? Какви биха били евентуалните плюсове и минуси на двата варианта, с 2.8 и с 3.1?
    Много благодаря предварително!

До: Смяна на 3.0 двигател с какъв - 2.8 или 3.1?

има писана цялата ми дсертация по въпроса във форума , но е доста дълга и распиляна ,0898780604
    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
      бъпреки че съм фен на исузо 3.0 д не е наи сполучливия мотор които са правили .не деяни на българската боклучива нафта и бързо скапва реила дори англичаните препръчват замяната на агрегата със по стария 2.8 тди които е чисто механичен.паджеро 2.5 -99 г. е един от последните модели които носят старото мехонично сърце на митцубиши което се е наложило със годините и когато е със кутията супер селект е един прекрасен джип - е малко е слабо 100 коня но.
      Това е отговор на колегата isuzo от тази тема - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22198
      Р.П.(RFF) 0898677590
      Пътна помощ
      ДЕНОНОЩНО

Коментар

RFF, благодаря за линка, знам я тази тема, дори не веднъж съм писала в нея но там няма точно информацията, която ме интересува.
        След кратко ровене тук там се убедих, че трябва да е 2.8, прочетох че 3.1 пукат глави, някакъв проблем с топлинните датчици....пък и той малко или много като 3.0 си е екзотика у нас, най-добре старото и изпитано 2.8
        Сега остава да намеря читаво такова!
        Isuzo благодаря за телефона, ще се обадя тия дни

Коментар

За да замените двигател 3.0 с друг трябва да смените ел инсталация,скорости кардани.Ако имате джип за разглобяване,много време,бригада различни майстори може би ще се справите и ще се качите от кон на магаре. Чух че в Турция монтират в звода 3.1 всичко ново на цена 30 000 евра или лева не помня. По добре ремонтираите вашия двигател. Когато купих моя джип двигателя му бе в щайги, сега няма проблеми.Сглобиха ми го в Горна Баня. Ако са ви читави блока и буталата ремонта не е много скъп.

Коментар

Първоначално публикуван от manniakk Преглед на мнение
            За да замените двигател 3.0 с друг трябва да смените ел инсталация,скорости кардани.
            Това не е задължително, но за съжаление аз не мога да обясня технически как става, знам само че се прави някакъв фланец, който да пасне новия мотор със старите скорости....
            Иначе да и аз много се противих в началото на тази идея, защото си харесвам джипа много, а 2.8 си е старичко все пак и по-слабо, но след претегляне на плюсовете и минусите, стигнахме до това заключение...за добро или за лошо, надявам се за добро. Все пак чисто статичстически погледнато колко човека познавате с проблем с 2.8 и колко с проблем с 3.0...мисля, че за всички е ясно че това е доста проблемен двигател и ако нямаш много пари и нерви....
            Пожелавам ви да нямате други проблеми с вашия джип, но ще е въпорс на супер късмет!

Коментар

Не мога да си обясня как точно двигател 2.8 116 коня ще развърти колелата, които ги е развъртал двигател 3.0 160 коня с доста по-голам въртящ момент. И то без смяна на скорости и диференциали. НО няма невъзможни неща

Коментар

Ами момчета и аз не мога да си обясня много неща, за тва съм ги оставила на хората, които могат да ги обяснят

Коментар

А защо не 3.0 тд на Тойта 125кс. Ако монтирате вашия интеркулер става 145 кс. Всичките двигатели са еднакво различни от вашия. Аз съм въстановил двигателя на моя джип който бе разкулачен от неграмотни майстори заради един датчик за налягане.Всичките приказки за капризи към масла,нафта и др се дължът на липса на грамотен сервиз. След като монтирах оригинални части и си смених датчика нямам проблеми.

Коментар

3.1 е много добър двигател.
                    Повече литраж ,по-малко к.с. е 12-13 бие градско ама си е мотор.
                    vesy тва за главите не съм съгласен,имаме 2 опела с 3.1 и нямат ядове,на единия само водната помпа му сменихме.
                    2.8 също знам че е здрав мотор,ама няма ли да е слабичък за купе 2,600кг мисля беше??

Коментар

И аз карам Исузу с 3.1 за около 30 000 км. съм сипал само нафта. За главата и аз не съм съгласен, от глави съм чувал, че страдат 3.0 понеже била алуминиева, (несъм виждал само съм чувал) а на 3.1 100% съм сигурен, че е чогун. За внедряването на друг двигател сърху твоя джип ще ти е много трудно, все пак помисли дали няма да е по добре да си ремонтираш твоя! или да купищ същия, че като се сетя колко кабели и вакууми има и тръпки ме побиват

желая ти успех

Коментар

Мерси за отговорите, ами не знам за 3.1 защо така пише из нета...тук в този форум има доста теми, които засягат този въпрос...не мога да дам сега линкове, защото не ги пазя, а не ми се търси на ново, но хората така са писали в не една тема...разбира се може и да не е вярно, аз пък за 3.0 не съм чувала да има проблем с главата, но пък си има достатъчно други...
                        А за смяната ми сложно е....ама той е изваден така или иначе моя мотор и него да решим да върнем пак е сложно. Между другото в ибей намерих един 3.1, който е пасван за 3.0 много му беше прилична цената...но после като прочетох това за главите и вече съвсем се обърках....2.8 е слаб, 3.1 не знам си кво....и май наистина ще си оставя моя. А и нали вече имало оторизиран сервиз в Пловдив където могат да правят диагностика на 3.0.....дано е така.
                        И май се полутах, полутах и се върнах на варианта да си събирам моя. Той реално няма нужда от кой знае какъв ремонт, не открихме нищо трагично при отварянето му и сега малко шлайф, гарнитури, смяна на гумички на дюзите (ще пробваме и вътрешните да сменим) и готово....така на думи лесно звучи ще видим кога обаче ше се уредя с готов джип, защото за съжаление при мен с пълна сила важи правилото - на обущаря жена му ходи боса Повече от половин година от както е разглобен......

Коментар

Еми както си решиш,все пак 3.1 си е по-добър вариант.Тоя 3.0 можеби ще береш още ядове знам ли дано да не,а й като ги гледам из мобилето тия 3.0 си висят от (да не кажа голяма дума)година-година и половина.

Коментар

Нямам сили да се разправям повече...за сега, Събираме го, а ако толкова не става вече ще знаем със сигурност каква ще е следващата крачка - смяна с 3.1

Коментар

Ако ще качваш мотора, псле няма да има смисъл да го махаш.

Моя съвет е:
                              Качвай мотора, караи си го, ако нети харесва продай джипа и вземай джип с 3.1 ако си превърженик на марката ИСУЗУ

поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X