Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с горивото/нафтата/ при Трупер 2.8тд 88г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с горивото/нафтата/ при Трупер 2.8тд 88г.

Колеги, от няколко дни имам следния проблем с джипа. Сутрин като го запаля работи около 2-3минути и изгасва или му падат много оборотите и ако не успея да го изсфорсирам като държа педала на газта до дъно пак угасва. След като угасне не пали преди да му подкача нафта с помпичката на която е завит горивния филтър. Този проблем се явява сутрин или като не съм го палил повече време през деня. Иначе като тръгне си върви и нямам проблем до следващата сутрин. Огледал съм навсякъде за течове на нафта от някъде/дори и за сълзене/, но няма това ме води на мисълта, че не дърпа въздух/или това не е показател/. Друго, което си мисля е че му пада налягането на нафтата като престои повече/което може би е свързано с някакъв обратен клапан/. Това са си мои предположения, разчитам на Вас. Благодаря!

От: Проблем с горивото/нафтата/ при Трупер 2.8тд 88г.

И моя прави така,когато горивото е малко в резервоара.
    Опитай с повечеко гориво в резервоара.При мен стана,дори и на -25 нямаше проблеми.
    Но провери и да не ти смуче въздух.
    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Проблема с нивото на горивото в резервоара, когато е малко, според мен е от запушен отдушник в резервоар. Другото, което може да се направи е да се закачат два прозрачни маркуча преди и след филтъра до ГНП и да се наблюдава за миниатюрни мехурчета въздух на голям интервал. Също така може да се пробва и с клапан, монтиран допълнително, който не позволява на горивото да се връща обратно.

Коментар

На ъгъла на ГНП има един винт с особена глава,това е клапан за гориво с съчма и когато съчмата запецва от боклук изпуска горивото обратно към резервоара.Лека му е отвиване и продухване,ако не е от него следват съветите на колегите(прозрачни маркучи и клапан за да не се връща горивото).

Коментар

Може ли по точно да ми кажеш къде се намира на помпата този клапан, защото не мога да се ориентирам къде е /на ъгъла на ГНП !?/. Благодаря !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X