Поздрав за всички от форума. Не съм си представял че ще ровя за информация за тази марка, но поради странно стечение на обстоятелствата се сдобих с един харизан джип Isuzu. Не знам нищо за него повече от това че е купен в щатите, произведен 1986-та, бил е с бензинов двигател и собственика някъде в края на 80-те му е сменил двигателя и цялата ходова част с такава от дизеловия аналог. Джипката си е в движение, този мъж я караше до последно (замина обратно за щатите миналата седмица) и ми я остави с един сандък части, които е събирал още тогава от моргите: серво, алтернатор, стартер, рециклирано турбо, глава с клапани и разпределелителен вал и други неща. Той самия е бил автомеханик и е доста в час. Имаше вид на абсолютен педант. Джипа е с очакваните ръжди по калници и прагове, но пък всичко друго му работи, включително и климатика. Къде да намеря инфо за филтри, масла и другите необходими неща за да ги сменя и да си го ползвам дорде не стигне до състояние на невъзможна подръжка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Isuzu 1986 / две врати - ето това ми харизаха
Свий
X
-
От: Isuzu 1986 / две врати - ето това ми харизаха
Честито, колега! Въпросното Исузу е доста корав боец, в което ще се убедите и сам.
Относно ръждите, това си им е вроден проблем - потърси из форума тема "Борба с корозията".Не споменавате нищо за това кой от дизеловите ДВГ е. Ако искате да разберете преди това с какъв бензинов е бил, въведете номера на шасито в някои от калкулаторите за целта.
-
Първоначално публикуван от relooc Преглед на мнениеМисля че е 2,2 ТД. След 2-3 дни ще му направя една фото сесия и ще му взема талона. Вероятно номера на двигателя записан там е този на сменения.
ПП: И чакаме снимки, когато си готов.
Коментар
-
Благодарско skandi66! Вчера го прибрах от една вила до София и го закарах на майстор да му смени маншоните на едната предна полуоска. Тоя дядка добре се е заредил с чаркове наистина! Сума ти и модули намерих наредени в един сандък и барабар с тях цялата сервизна книжка за подръжка. Ама не owners manual, а такава дето ти е показано модул по модул, система по система как се разглобяват,сглобяват, луфтове, хлабини толеранси и сили на затягане. Доста подробно описано. Да се надяваме да не стигам до там, а и нямам намерение да се бъзикам с нещо дето работи, но ми стана много мило като я видях. Даже ако имам време ще я сканирам и ще я качим някъде да я има за инфо. Другите ми впечатления са все още оскъдни, карах го ама не повече от час. Издава разни звуци от тук там, ама то е нормално за една машина на тия години. Изненада ме че всичко, ама абсолютно всичко му работи - радио, часовник, чистачки отпред и отзад, фарове, мигачи, стопове, габарити, климатик...Ръждите са му дерт, ама ако имам по-нататък некой лев мога да му сменя праговете и веждите. Аз чух че тия купета са ги правели и в Турция. Ако е така дали не може да се намерят предни калници? Това доста ще го "разкраси". Аре наздраве сега!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от relooc Преглед на мнениеЕто и малко снимки
JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
-
Първоначално публикуван от relooc Преглед на мнениеОстави с един сандък части, които е събирал още тогава от моргите: серво, алтернатор, стартер, рециклирано турбо, глава с клапани и разпределелителен вал и други неща.
Коментар
-
Добре де, защо не виждам снимките и аз?Ето директно линковете:
http://imageshack.us/photo/my-images/51/img0134sm.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/546/img0132k.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/189/img0131oy.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/855/img0129mp.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/809/img0128s.jpg/
Мотора е С 223 TD, вчера му смених маншоните на полуоската, естествено покрай тях се показаха още доста разбити тампони и шарнири, но това се очакваше. За 5-600 кинта мисля че ще успея да го направя технически ок без да се вманячавам. divailo, ако трябва да съм откровен с термина хъб ме хвана неподготвен (оставяме настрана компютърното му значение). Просветли ме моля те,хаха. skandi66, къде мога да открия калкулатора, който може да ми даде инфото за първоначалната комплектовка на това купе?
Коментар
-
Здравейте, Relooc ! Извинявам се за закъснелия отговор, ето тук има един декодер на VIN код на Isuzu - https://isuzusource.com/v2/service_t...okup/index.php
Ако може една по-обширна фотосесия на машината, имам предвид под нея - преден, заден ДИФ, окачване. Ще си позволя да Ви дам съвети, ако ги приемете, разбира се.
Може да разгледате няколко теми в опелския форум - там имаше теми със заглавие - "Устройство на преден ДИФ" или нещо такова / не съм сигурен как се казваше точно/. Също така заговорихте за смяна на маншони -в същия форум имаше тема за взаимно заменяеми маншони от други марки и модели, която е интересна. И тъй като споменахте, че сте докарали от Софийско село въпросната машина, предполагам, че сте в близост до София, тук във форума има човек, който може да ви е от полза с име Исузу - Лозан, оставил си е телефон и може да се чуете и да се уговорите да види Вашата машина. Повярвайте ми той ще Ви е от полза!
Коментар
-
Благодаря ти пак skandi, аз телефона на Лозан си го записах веднага след като прочетох няколко теми.
Ще снимам всичко отдолу като го кача на крик, щото иначе е тегаво и невидимо.
До скоро и наздраве!
Коментар
-
Видях се с Лозан, доста сериозен подход има човека. И както каза: Има ли шаси-има джип, няма ли шаси не се занимавай с глупости. Закарах трупа в Балкана и чакам да се появи местното гуру на тенекеджиите. Между другото тия ръжди дето ги виждате са нищо в сравнение с тия, които открих. Но шасито е здраво. Та го чакам тоя човек, защото ако нещата са тенекеджийски много трудни, това поставя под въпрос всичко. За това и не предприемам нищо засега, просто го разхождам по малко за да подържа форма. Появи се обаче едно пищене, същото като това, което те подсеща за колана. Това за колана обаче спира след нбекви секунди, а новото е нон стоп, при спрян двигател и изчезва чак след като извадя ключа от стартера. Доста е напрягащо, да не говорим че имаше момент, при който се получаваше двойно пищене.Това за коланите и това дето се появи. Някаква тегава полифония. Ако можете да ми дадете акъл не какво може да се дължи ще съм благодарен. Не искам да досаждам на Лозан за всякакви глупости. Поздрави от Троянския Балкан.
Коментар
-
Здравейте,колеги!
Преди месец си купих същото трупче като колегата,само дето е в по-добро състояние,т.е. че почти)няма ръжди
.Модел 1986,2.0 бензин,но е купено от първи собственик 1994!Само че е със смотани гуми и са 15-ки.Ще го ползвам само оф-роуд /т.е. за лов и риба/ и искам да запитам някой,който разбира има ли 16" джанти за Исузу-то,тъй като тези 205/70/15 му стоят като подарени,а искам да му сложа руски гуми за Лада Нива-тесни и високи,но имало само шестнайски!
Ако някой има информация или знае къде да погледна,благодаря предварително!
Коментар
-
Първоначално публикуван от dimitrovmd Преглед на мнениеЗдравейте,колеги!
Преди месец си купих същото трупче като колегата,само дето е в по-добро състояние,т.е. че почти)няма ръжди
.Модел 1986,2.0 бензин,но е купено от първи собственик 1994!Само че е със смотани гуми и са 15-ки.Ще го ползвам само оф-роуд /т.е. за лов и риба/ и искам да запитам някой,който разбира има ли 16" джанти за Исузу-то,тъй като тези 205/70/15 му стоят като подарени,а искам да му сложа руски гуми за Лада Нива-тесни и високи,но имало само шестнайски!
Ако някой има информация или знае къде да погледна,благодаря предварително!!
Ето нещо, което може да ти е полезно, свържи се с колегата, той най-вероятно ще намери решение на проблема ти - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=47565
Коментар
-
Първоначално публикуван от dimitrovmd Преглед на мнениеЗдравейте,колеги!
Ако някой има информация или знае къде да погледна,благодаря предварително!, няма те никакъв...Авторът на темата, цитирана от мен в предния ми пост, ще намери решение на твоя проблем.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар