Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Исузу 2.8, 1991 г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Исузу 2.8, 1991 г

Здравейте,
    Нскоро си купих Исузу 2.8, 1991 г.
    Имам два проблема:
    1. Ръчната не държи. Предишният собственик ми каза да натегна жилото, което под колата. Направих го но не помогна. Проследих жилото и видях че стига до две лостчета на задните колела. Едното лостче съм сигурен че се движи, но за другото не съм. Трябва ми някой който да го наблюдава. Въпросът ми е дали ще помогне ако напръскам лостчетата с някаква смазка и се опитам да ги раздвижа или трябва да свалям колелото и там да гледам какво има? Спирачките са дискови.
    2. Наложи се да сменя и акумулатора. При запалени къси светлини и работещ вентилатор на парното динамото дава около 13,10V. На празен ход държи 14,20V.
    Акумулаторджията казва че за него това е признак за износени четки на алтернатора.
    Въпросът ми е дали да пипам динамото и ако да какво точно се прави за смяна на четките?

От: Исузу 2.8, 1991 г

Ако са износени четките на алтернатора той изобщо няма да зарежда.Слабото зареждане под товар насочва към други проблеми,диоден блок,статорна намотка.С две думи алтернатора трябва да се погледне от грамотен човек иначе акумулатора ще стане консуматив.

Коментар

Благодаря ти Hummer.
      Надявах се някой да напише че не трябва да се пипа но уви
      Между другото намерих ръководство за ремонт на Исузу и там проверката за подаваното напрежение пише че:

5. Подключите положительный вывод вольтметра к силовому выводу генератора, а
      отрицательный вывод соедините с массой. Запустите двигатель и доведите обороты
      до 1900 об/мин. Вольтметр должен показать напряжение 14,2–14,8 В.
      6. Если напряжение больше чем 14,2–14,8 В, то регулятор напряжения замените.
      7. Если напряжение меньше, то проверьте генератор и регулятор напряжения.

Това ми дава известна надежда. Може ли някой да коментира информацията?

Искам да добавя само че замерената ниска стойност на напрежението е на празен ход. Като дигна обороти всичко е добре.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-04-11, 17:09.

Коментар

Първоначално публикуван от Di_Mar Преглед на мнение
        ...... Като дигна обороти всичко е добре.
        Значи и генератора ти е добре...
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Принципно зареждането на празен ход и включени консуматори не трябва да пада под 13.8волта.Ако със минимално покачване на оборотите се достига това напрежение няма проблем.Провери евентуално и за разлика в зареждането на клемите на акумулатора и на извода на алтернатора.Не трябва да има голяма разлика.

Коментар

Колега имах такъв джип Ръчната за мен е гадна Там има валче със зъби и ключето е инчово така че най добре обърни се към специалист който знае как се прави Ако системата за регулиране е блокирала ще изрониш зъбите Трябва да се разглоби апарата а това при по стари коли не е лесно

Коментар

Информацията е правилна,наи вероятно нямаш никакъв проблем. А що се отнася до ръчната апаратите са много особенни и всяко неправилно боравене със тях води до тяхната смърт.
              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Най-накрая ми остана време и да погледна проблема с ръчната. Оказва се че жилото се е запекло в обшивката си и колкото и да опитвах не успях да го раздвижа.
                Бихте ли ме посъветвали от къде мога да си намеря жило?

Коментар

правят ги на княжево
                  МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Къде в Княжево? Може ли някакви координати и ориентировъчна цена?

Коментар

Първоначално публикуван от Di_Mar Преглед на мнение
                      Къде в Княжево? Може ли някакви координати и ориентировъчна цена?
                      Срещу колелото на трамвая улицата вдясно от главния път на 20-30 метра има цех за жила.Цената почти като за ново ВЯРВАЙ ми.

Коментар

Вярвам ти
                        Имат ли някакъв телефон за контакт?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X