Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля да ми обясните това клапанче за какво е

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля да ми обясните това клапанче за какво е

Обяснете моля това черното клапанче за какво е и каква функция изпълния и ако може принципа му на действие!!!
    Прикачени файлове

От: Моля да ми обясните това клапанче за какво е

Е това е същото клапанче което дърпа лостовата система да си подаде газ.при включен климатик ..само че моето е метално и стои горе зад казанчето за спирачна течност...!
    Принципа е като пуснеш климатика щрака едно реле дето се намира в черната кутия на левия калник и това реле пуска (+) на перката на климатика,магнитния включвател на компресора и на това клапанче което отваря и пуска вакуум на оная мембрана в ляво на снимка номер 3
    И при мен е с три края...погледни последната снимка.....там обаче си има тапа инъче пуска......!

Е това е моето....

Причината да го отворя........!

И накрая резултата с Co2-то !

Ето ти и номер ако ти трябва....!

Има и посока на вакума...вход/изход.. и гумена тапа на третия вход или изход...до кабелчетата...!
    Последно редактирано от Roninn; 12-06-10, 01:04.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

При теб как е колега от това клапанче вакума дирекно ли утива в мембраната на помпата ,защото и при мен го има това но от него отива вакум маркуч към това клапанче дето съм го снимал по горе и после в помпата,но неси вдига уборотите като го шунтирам тога си ги вдига започва да си работи както трябва та за това пуснах темата за черното клапанче немога да разбера каква функция изпълнява?

Коментар

Когато пуснеш климатика от онова реле се пуска (+) към това клапанче .....то от своя страна се отпушва и мембраната се засмуква в посока на шофьора като издърпва лостчето което дърпа с около 5 мм планката на жилото за газта......При не пуснат климатик това клапанче е запушено.......
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Да разбрахте благодаря,примен черното клапанче не работи и съм го изолирал и пак си вдига оборотите на климатик та за това ми и писах тази тема
          ще го сменям клапанчето !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X