Колеги моля за съвет .От извесно време забелязвам при по дълаг пробег скоросната кутия загрява в движение след 100 км.изминати по асвалт запова да се стопля скоросния лост в долната част стопля се до едно леко парещо положение на скоросния лост топлината нито се увеличава нито намалява ,има радиоатор за охлаждане на кутиата масло съм сменил ,далие нормално незнам моля за съвет!!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем ли е ???? СКОРОСТНА КУТИЯ НА ГАЛОПЕР
Свий
X
-
От: Проблем ли е ???? СКОРОСНА КУТИЯ НА ГАЛОПЕР
До голяма степен е нормално. Ако не се чуват трансмисионни шумове и маслото е правилното, не го мисли. От моята руска трансмисия лятно време лъха като от руска печка, като я засиля на 5 предавка час-два.
А какво масло сложи?
-
Колега къде е тоя радиатор за охлаждане на скоростната кутия.......малкия радиатор отпред в дясно ли имаш предвид.......ако можеш снимай го.....! Маслото в скоростите трябва да е API GL4 или API GL4/5 .....но в никакъв случай само API GL5.......GL5 бил силно агресивно към цветните метали в случая към синхронизаторите в скоростната кутия.......Последно редактирано от Roninn; 05-06-10, 08:17.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
До RONINN
Да колега малкия радиатор е отпред пред радиатора за охлаждане ,като вдигнеш капака ти се пада от ляво, маслото не се сещам какво е но в магазина го вадиха по каталог някой в форума пеше писал какво масло трябва и се сещам че моето беше същото,за маслото казаха че издържало на висока температура но ме притеснява факта че загравя лоста за скоростите дали при теб се получава същото ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от К.КОЛЕВ Преглед на мнениеДо RONINN
Да колега малкия радиатор е отпред пред радиатора за охлаждане ,като вдигнеш капака ти се пада от ляво, маслото не се сещам какво е но в магазина го вадиха по каталог някой в форума пеше писал какво масло трябва и се сещам че моето беше същото,за маслото казаха че издържало на висока температура но ме притеснява факта че загравя лоста за скоростите дали при теб се получава същото ?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
От: Проблем ли е ???? СКОРОСТНА КУТИЯ НА ГАЛОПЕР
ДО Roninn
Клоега беше писал някаде че си бърникал доста по климатика били ми дал един съвет,значи като е студено галопера си вдига оборатите значи обогатител ли какво там си работи но сега в жегата като пусна климатика не си ги вдига на и не се включват винтилатора за охлаждане да ли е нормално джипката не загравя варвиси в нормите???
Коментар
-
От: Проблем ли е ???? СКОРОСТНА КУТИЯ НА ГАЛОПЕР
Колега русе ми е далеч но като отвориш капака на двигателя от страната на шофьора има бушони,и там има бушон за перката на климатика..(предпазителя е малко странен ще го видиш).....виж дали е здрав и пиши ако не се управи вадиш третото реле и ще ти пиша кои точно пинчета да окъсиш за да видиш откъде точно е проблема........това реле управлява точно перката на климатика и клапанчето за форсиране на двигателя а самото реле го управлява едно реле с осезател(също като в хладилните релета) в питата вътре на климатика........и се намира зад джапката горе високо под таблото......пиши и ще ти помогна.......Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар