Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новото Santa Fe на Hyundai

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Новото Santa Fe на Hyundai

ЕSP-то със сигурност не е било проблема. Напротив,то винаги помага. Каква е тази версия на СФ без ЕСП??? Новото ли е? ESP SAVES LIVES.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 17-06-09, 18:10. Причина: Шрифт
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

в доста тестове опитни шофьори се оплакват от ограничителните действия на тези системи. Версията ми идва без есп и заден спойлер, но с чип, предна метална решетка, степенки и преден бар

Коментар

Под „ограничителни“ имат предвид това,че не можеш да си направиш кефа-да поднасяш и тн.Защото на повечето европейски марки,ESP-то се включва само над 50км и не могат да се накефят. Е,на СФ си е изключено докато: го включиш от копчето; до следващото запалване на двигателя. На мен досега ми е помагала веднъж,когато бпх сигурен,че ще се размажа. Пътувам към Чепеларе и ще предприемам изпреварване на един от хилядите идиоти,които карат трупи и не отбиват на нито една отбивак,при все че има табели ОТБИЙ! ПУСНИ КОЛОНАТА! Поглеждам аз-един дълъг ляв завой със перфектна видимост,няма коли. Тръгвам и вече почти съм го минал (наближавам края на завоя) и отсреща един идиот(с Голф,естествено ) изпреварва някаква Лада,без да има никаква видмост. Кривнах рязко вляво и само чух три пъти как изписка ESP-то и светна лампата. Беше си доста страшно.
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Значи би трябвало да е първо ниво. Сигурно и климатроник и управление на радиото от волана няма. Ето едно видео на i30 (като говорим за Hyundai.) http://www.youtube.com/watch?v=IYRj6_mrvX8
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
            Значи би трябвало да е първо ниво. Сигурно и климатроник и управление на радиото от волана няма. Ето едно видео на i30 (като говорим за Hyundai.) http://www.youtube.com/watch?v=IYRj6_mrvX8
            то радиото ми си е отделно, не е вградено, мй на това ниво отговаря, то беше някаква лимитирана версия като го взехме Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1513.jpg
Прегледи:1
Размер:145.9 КБ
ID:5102860

Коментар

Tова требе да е някъв спортен тунинг. Щом има и ЧИП. То на спортните натури ЕСП не им е нужно. Тези ленти на калниците са много хубави. Сега ще слагам в ИНД на моето. Ще седят много добре на синичкото. Джантите са трепач. Черен мат, ууух. Като караш по пясък имаш ли проблеми? Визирам моментите от снимката.
              Volkswagen Bora AKL

Коментар

джантите са черна перла иначе за пясъка само минавах не съм карал сериозно, това е в Гърция и там нямаше кой да ме спасява ако се закопая. Иначе лекичко нямаше никакъв проблем.

Коментар

То нека си има ESP!
                  Какво като са спортни натури?
                  На пътя трябва да си караш нормално.
                  Като искаш спортно, слагаш спортни седалки, клетка, каска и изключваш ESP. После газ!
                  Иначе нали знаете, на пътя кантар няма. Ако всеки вземе да си излива душата, ще стане страшно. То и сега си е направо жестоко.
                  Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Извикаха ме да тествам новия Хюндай ix55 ли беше?
                    Към 210 коня. Викам си сега това е автомобил. Да ама не.
                    Набира като Санта фе, малко по-голямо е, по-стабилно и държи по-ниски обороти на 160 км., защото е 6 степенна кутия. Както и по-висока максимална. Гори повече. Питам го дилъра - момче вие луди ли сте на таз кола да искате 100 000 лева, като тя не ускорява никак добре? Той се чуди какво да ми каже! Така, че явно и много коне да има зависи двигателя как развърта. Пък и още по-дълга все едно скеле ще пренасям.
                    Беше преди 3-4 месеца.
                    Сега цените са паднали.

Коментар

Не се изразих правилно. Под спортни имах предвид такива,които имат опит зад волана и не излагат другите на риск и могат да контролират автомобила по-добре от средния водач. На мен ми направи добро вчепетление ix55. Този дето аз карах в Пловдив набираше доста бързо. Пловдив-София при 150 на круиз контрол без никакви досадни шумове и нестабилности. Най-много ме дразни факта,че СФ няма 6 скорост. Срам и позор. Спъват иначе хубавия двигател.
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                        Не се изразих правилно. Под спортни имах предвид такива,които имат опит зад волана и не излагат другите на риск и могат да контролират автомобила по-добре от средния водач. На мен ми направи добро вчепетление ix55. Този дето аз карах в Пловдив набираше доста бързо. Пловдив-София при 150 на круиз контрол без никакви досадни шумове и нестабилности. Най-много ме дразни факта,че СФ няма 6 скорост. Срам и позор. Спъват иначе хубавия двигател.
                        6-та скорост е непростимо, наистина. Иначе двигателя щеше да си е на 2000 оборота на 140 км.
                        Много ме кефи караш си, а оборотите ниски.
                        На мен честно казано не ми хареса набирането на ix55. Предполагам, че с чип ще се оправи, защото мотора е голям. Иначе ме кефи на лукс, на обороти, на стабилност. Смятам, че е трябвало да направят бегачка - т.е по-къса и по-пъргава. Има си Тускон и други за превоз на товари.
                        Че е по-яко от Санта Фе, то спор няма. Но! Цената му е прекалено висока. За такава сума си вземаш Х5, Ауди Q7 и др. на 1-2 години.
                        Така, че компромис си е Санта Фе! За 80-90 бона има Туарег и много други марки. Ама няма значение. За бога братя купувайте!

Коментар

Този ix55 маи е направен предимно за Америка а за цената малко множко ми се вижда тука 90к лева а та около 30-36к долара

Коментар

Така е -за Америка е направен първоначално. Ето едно видеом,което ми напълни душата. Не е нищо особено за хард-кор офф-роудърите,ама аз много се накефих. Ето по такива и малко по-„черни“ пътища карам около Чепеларе и Пампорово и колата се справя пИрфектно. Тракшън контрола си работи безотказно,а спирачките не страдат много от това. И най-важното: винаги си натискайте бутoна 4WD LOCK,ако ще карате по такива пътища,иначе точно като ХАЛДЕКС-а пуска (особено на пясък) малко по-рано и се окопаваш. http://www.youtube.com/watch?v=b4mrF...x=0&playnext=1
                            Повечко видеа са,но всичките са хубави. Видеото за което говорех по-горе е под номер 8.
                            Последно редактирано от Dino; 29-04-09, 16:43. Причина: Допълване...
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Пловдив-София-Пловдив /аерогара/ с 120км. - 7.3 литра /мисля, че около 280 км/. Под 7.0 литра ми се струва малко трудно да се постигне /трябва да караш с 100 км., но не си струва.

Коментар

Re: Новото Santa Fe на Hyundai

Само тестово реших да проверя колко може да се свали разхода.
                                Карах много плавно, поддържах скорост 100 - 120 на места съм карал и с 80, няколко пъти при изпреварване съм вдигал до 160 - София - Добрич средно 6.5 по компютър - малко повече от 1/4 резервоар. Обратния път карах малко по бързо, по софийската магистрала със 140 среден разход 7.1.

Обикновенно харчи 7.3 - 7.4 като не го настъпваш много (над 120) по марширут София - Пловдив.

Двигателя е без чип.
                                Последно редактирано от Daniel; 12-05-09, 10:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X