Обява

Свий
Няма добавени обяви.

моля за помощ за хюндай соната

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• моля за помощ за хюндай соната

ако се скъса ангренажен ремък, могат ли да се засрещнат клапаните и да се потроши карантията?

Какъв е двигателя - 2000 или 2500 кубика ?!!
    Но и на двата при скъсване на ангренажа се срещат клапаните и буталата. При това няма изключения - винаги се срещат!!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Абсолютно правилно!!!В зависимост от годините,моторите на Хюндай Соната са:1.8L;2.0L;2.5L;2,7L и има едно х'Американско изпълнение с 3.0L.И при 4-,и при 6-цилиндровите двигатели се събират клапани с бутала при скъсване на ангренажен ремък.Трябва да се внимава...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

за Соната не знам, но на Деу Есперо 1.5и 16V е изпробвано - без последствия скъса се на 8-та година и 115000км
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
          за Соната не знам, но на Деу Есперо 1.5и 16V е изпробвано - без последствия скъса се на 8-та година и 115000км
          Това е изключение!!!
          Но если есть принципиальное неприятие этого вопроса, то стоит присмотреться к Эсперо (архаичный опелевский 2 литровый SOHC, отсутствие балансирного вала, меньшая степень сжатия, больший крутящий момент внизу, обрыв ремня ничему не грозит). Ну и машина легче, что компенсирует меньшую в сравнении с Сонатой мощность
          Оттук:
          http://wwwboards.auto.ru/hyundai/16322.html
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
            Тедо,двигателите на Деу и Хюндай нямат нищо общо.Първите са лиценз на Дженерал мотърс,а вторите на Митцубиши.Да,на Деу 8-клапановите мотори в повечето случаи са с голяма горивна камера и не засрещат клапани с бутала,докато всички останали корейски и японски курници(много малко модели имат някаква защита)ги събират.
            Ето ти еквивалентите,от тук тръгват разработките:Деу-Дж.Мо.Ко.(Опел),
            Хюндай-Митцубиши,
            Киа-Мазда

Коментар

До: моля за помощ имам есперо автоматик което нещо се бъгна

здравеите на всички акоможете да ми помогнете да си оправя есперото което е автоматик и нещо се прецака и като го сложа на директна наптаво тръгва от трета какво ли може да муе за да правитака карал сам го дотук в 5 сервиза и секи ти казва немойем да ти го оправим ама даи 30лв за диагностика какво може да му е някои имали идея

Коментар

До: моля за помощ за хюндай соната

Чакай да фърля на боб, коя година е и с кой мотор...Маслото на автоматика сменяно ли е?Кога?С какво?

Коментар

От: моля за помощ за хюндай соната

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                  Абсолютно правилно!!!В зависимост от годините,моторите на Хюндай Соната са:1.8L;2.0L;2.5L;2,7L и има едно х'Американско изпълнение с 3.0L.И при 4-,и при 6-цилиндровите двигатели се събират клапани с бутала при скъсване на ангренажен ремък.Трябва да се внимава...
                  Преди месец скъсах ангренажен ремък в движение. Със соната - 98 г двигател 3.0 GSL , 6 цилиндров , Мицобиши.Без последсвия. Просто смених ремъка - и пак газ. Много сложно ми се видя обяснението от сервиза.........така и не го разбрах / нещо ми говореха за обратна хидравлика на клапаните......../
                  животът е магия !
                  X5 3.0d

Коментар

Аз не бих се радвал много.Този двигател "събира" клапани с бутала.Разглеждал съм такъв отворен мотор,клапаните едва забележимо бележат досега си с челата на буталата.Горивната камера е голяма,но не достатъчно че да не се "близнат".Лошото е че след време буталата се пробиват.Нарушава се целостта на материяла.Дано да не съм лош пророк...

Коментар

Мерси за предупреждениети.
                      ще го имам в предвид...
                      животът е магия !
                      X5 3.0d

Коментар

Как да си повдигна колата?
                        Много ми е ниска, веднъж вече сменах картер на автоматичната скоростна кутия.
                        Сложих 15 цола гуми - ефекта беше 2 см само...
                        При смяна на пружините има ли някакъв начин за допълнително поглагане?
                        Благодаря предварително...
                        животът е магия !
                        X5 3.0d

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X