ако се скъса ангренажен ремък, могат ли да се засрещнат клапаните и да се потроши карантията?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
моля за помощ за хюндай соната
Свий
X
-
Абсолютно правилно!!!В зависимост от годините,моторите на Хюндай Соната са:1.8L;2.0L;2.5L;2,7L и има едно х'Американско изпълнение с 3.0L.И при 4-,и при 6-цилиндровите двигатели се събират клапани с бутала при скъсване на ангренажен ремък.Трябва да се внимава...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
за Соната не знам, но на Деу Есперо 1.5и 16V е изпробвано - без последствияскъса се на 8-та година и 115000км
помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/за Соната не знам, но на Деу Есперо 1.5и 16V е изпробвано - без последствияскъса се на 8-та година и 115000км
Но если есть принципиальное неприятие этого вопроса, то стоит присмотреться к Эсперо (архаичный опелевский 2 литровый SOHC, отсутствие балансирного вала, меньшая степень сжатия, больший крутящий момент внизу, обрыв ремня ничему не грозит). Ну и машина легче, что компенсирует меньшую в сравнении с Сонатой мощность
Оттук:
http://wwwboards.auto.ru/hyundai/16322.htmlיעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/за Соната не знам, но на Деу Есперо 1.5и 16V е изпробвано - без последствияскъса се на 8-та година и 115000км
Ето ти еквивалентите,от тук тръгват разработките:Деу-Дж.Мо.Ко.(Опел),
Хюндай-Митцубиши,
Киа-Мазда0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
До: моля за помощ имам есперо автоматик което нещо се бъгна
здравеите на всички акоможете да ми помогнете да си оправя есперото което е автоматик и нещо се прецака и като го сложа на директна наптаво тръгва от трета какво ли може да муе за да правитака карал сам го дотук в 5 сервиза и секи ти казва немойем да ти го оправим ама даи 30лв за диагностика какво може да му е някои имали идея
Коментар
-
От: моля за помощ за хюндай соната
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеАбсолютно правилно!!!В зависимост от годините,моторите на Хюндай Соната са:1.8L;2.0L;2.5L;2,7L и има едно х'Американско изпълнение с 3.0L.И при 4-,и при 6-цилиндровите двигатели се събират клапани с бутала при скъсване на ангренажен ремък.Трябва да се внимава...животът е магия !
X5 3.0d
Коментар
-
Аз не бих се радвал много.Този двигател "събира" клапани с бутала.Разглеждал съм такъв отворен мотор,клапаните едва забележимо бележат досега си с челата на буталата.Горивната камера е голяма,но не достатъчно че да не се "близнат".Лошото е че след време буталата се пробиват.Нарушава се целостта на материяла.Дано да не съм лош пророк...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Как да си повдигна колата?
Много ми е ниска, веднъж вече сменах картер на автоматичната скоростна кутия.
Сложих 15 цола гуми - ефекта беше 2 см само...
При смяна на пружините има ли някакъв начин за допълнително поглагане?
Благодаря предварително...животът е магия !
X5 3.0d
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар