Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Колеги, дали мога да помоля някой да си снима "манивелката" за сваляне на резервната гума. Търсих в Гугъл снимка...но не, никой явно не е имал нужда да я снима по някаква причина.

Благодаря предварително.
    ....!

Коментар

Не зная дали това те устройва Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Caianea.jpg
Прегледи:1
Размер:124.4 КБ
ID:5702375. Ако не , по-късно ще я снимам на "живо".

Коментар

Мерси колега, но това в ръководството и аз го четох (много полезно четиво, което препоръчвам на всеки с Теракан). Но ме интересува какво точно представлява оригиналната манивелка. По дифолт трябва да се намира под задната седалка...но при мен я няма. Интересува ме да видя какво точно представлява, за да си я набавя.

Иначе предполагам и без нея ще може да се свали резервната, но едва ли ще е много лесно.

П.П. - да не би да има специална ниша в която да се намира въпросната манивела и аз, да съм толкова отвеян, че дигайки задната седалка да не я намирам.
        ....!

Коментар

Иначе в австралийският форум намерих това. Но ми прилича на хоум мейд.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6030192-1.jpg
Размер:185.5 КБ
ID:5702379Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6030191-1.jpg
Размер:96.8 КБ
ID:5702380
          Или това е оригиналната (до дупката) и над нея е наварявано заради теглича в случая?

Намерих и това, което е малко е без горната част:

Последно редактирано от bojurishte; 10-02-16, 11:46.
          ....!

Коментар

Точно това е манивелата - без тези извращения в края на тръбата .Визирам това със бялата метална скоба , а и на другата снимка , но без дъската и червената дръжка.Явно тя е сложена и са дупчили заради теглича.Просто там , където е "ухото" -кръглия отвор , се слага ключа за гумите или отвертката за капачките на джантите и се върти , за да свалиш или вдигнеш гумата.

Коментар

След малко ще слезна и започвам да обезкостявам под седалката. Дано го открия.
              ....!

Коментар

Стои на показаните пластмасови щипки -скрито е под самата задна тапицерия от плат -трябва да я вдигнеш/не се държи на нищо/. Успех в начинанието!

Коментар

Намерен
                  Мерси много за напътствието
                  ....!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:68127701_tancuyuschiy_gruzin.gif
Прегледи:4
Размер:78.5 КБ
ID:5702451

Коментар

Търсиииххх....търсиииххх, изчетох пак целата тема от горе от горе, помагах си с Google и пак не намерих Търся инфо за Теракана на приятел - става дума за следното нещо:

При каране над 70км/ч се появява много дразнеща вибрация. Помня, че бях чел във форума преди време за проблем който беше свързан не с кардана (а може и с него) или с някаква друга част, която се обръщаше и проблема се оправя. Но така и ня можах да намеря къде точно беше написано....някой случайно да се сеща да го е писал?

Човека са го наплашили, че кардана му е заминал и трябва нов ХХХХлв, другаде му викат разбита ходова част, аз предположих гуми, но се сетих и за този описан тук проблем.

Покарах камиончето, впечатление ми прави, че при натиснат съединител проблема си остава...
                      ....!

Коментар

Колега , кажи какъв е Теракана -годината на производство , ръчни скорости или автомат. Дай малко повече подробности и ще получиш по точни отговори.А иначе е възможно и от демпферен съединител.

Коментар

150 коня, ръчка, със сменян съединител преди 5000км. Масла никога не е сменял на дифовете (има го от 100 000км сигурно), работи му 4х4, карали сме заедно. Скоростният лост като го карам усещам една вибрация при която ми се струва, че се движи леко нагоре надолу съвсем леко. Самият двигател е изключително тих и равномерен - на празен ход не вибрира грам. При ниски скорости също не откривам никакви вибрации, само лекото движене на скоростният лост. В руските форуми намерих инфо за балансиране на диференциала...та ще се завра утре под него да го огледам и за луфтове евентуални.
                          ....!

Коментар

Е, хайде сменете ги тея масла и нещата може да се оправят -няма вечни масла!

Коментар

Намерих и коментарите.
                              Проверка на Задно каре ще направя.
                              Ще видя опашката на кардана, шлиците в коя посока са.
                              Планираната смяна на маслата, като ще видя за метални частици по пробката (сега ще намеря какви препоръчвахте в темата)
                              И гресиране на кардана (спрял съм се на Bardahl - Грес за морски съдове-BAR-1790)
                              Последно редактирано от bojurishte; 11-02-16, 21:47. Причина: добавка
                              ....!

Коментар

Излезе заклинена шайба на алтернатора и изгоряло реле регулатор.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X