Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Санта фе 2 дизел 2008г.155к.с.тресе на място, вибрира в движение. ал

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Санта фе 2 дизел 2008г.155к.с.тресе на място, вибрира в движение. ал

    Здравейте колеги! Имам Хюндай Санта фе 2,2 155 к.с. дизел,. Колата е производство 2008 г. Задвижването е 4х4. Купих в преди 3 години, колата е била с лек удар от буца лед, която паднала от камион. Продавача изрично записа в договора , че се задължава да смени предната броня с нова, което и направи за собствена сметка месец по късно. Още в началото забелязах една лека вибрация при ускорение на 2 ра скорост, в последствие престанах да отдавам значение на това, тъй като колата се държеше перфектно на пътя. Волана спокоен, колата държи лентата за движение без никакви отклонения, върви безшумно, ускорява тихо и мощно, скоростите влизат като в масло, с две думи забележки никакви. Преди година се появиха вибрации, като все едно да са от разбалансиран кардан, пускам по надолнище - тресе, натискам съединител - спира. От скоро вибрациите се наблюдават и на място. Просто двигателя тресе, та чак ме подхвърля като съм седнал на седалката. Скоростите започнаха да включват трудно, но не всеки път. И на края, понеже в един момент започна да върти много трудно при палене, та чак купих нов акумулатор, понеже си мислех че стария е пътник, тук вече не знам каква може да е връзката, но след наливане на препарат за чистене на дюзи Лики Моли, на другия ден при - 9°стартера завъртя съвсем леко и от тогава вече месец този проблем не съществува, върнах стария акумулатор и с него също върти леко и пали без проблем. Завършвам с това, че освен вибрациите на място и в движение, трудното включване на скоростите, се появи при празен ход и някакво къркорене, като от аксиален лагер, но не реагира при натискане на съединителя.
    Пожелавам на всички весели празници!

    ​​​

  • #2
    Не съм запознат с конкретният модел, но за тресенето и трудното включване на скорост бих погледнал каретата , висящ лагер, ако има и тампоните на двигател и скорости !

    Коментар


    • kalin09
      kalin09 коментира
      Редактиране на коментар
      И задна лява гума!

    • kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      +1

  • #3
    Здравейте ! Само да споделя ,че проблема с вибрациите се оказа че идва от съединителя . В един момент се появиха трудности с включване на скоростите . Купих съединител и в един сервиз ми го смениха ,след което вече няма тресене или други шумове . Колкото до шумовете , беше се явил един , за който си мислех че идва от съединителя , но се оказа шайба на компресора на климатика . Смених и въпросната шайба ( беше превъртял лагера ) . В момента проблема е решен

    Коментар


    • #4
      Ами тя колата не е подсказвала,направо е крещяла - съединител!
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X