Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теракан - малко въпроси относно превключване на режими на раздатката

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Теракан - малко въпроси относно превключване на режими на раздатката

    Здравейте, колеги. Теракана ми е 2.9 163 коня CRDI 2006 г. Раздатката е 2Н-4Н-4L когато искам тогава включвам, не е автоматична. Понякога включвам предното, светва лампата High карам си на двойно и когато включа пак само на задно, лампата изгасва но джипа остава зацепен на двойно. Опитах да дам назад след като изключа, да върна газта но не, изключва само ако навия пълен ляв/десен и внимателно потегля и се усеща как отцепва. Понякога прави чалъми и не иска да включи предното и светват и двете лампи (High и Low) като сигнал за грешка, гася паля , изгасват лампите и включва от втория път. Бавни не ми е отказала никога да включи.
    ...............
    Как да разбера кое се ебава с мен ?
    Има компютър тази раздатка, който нямам никаква връзка с него с никаква диагностика (Delphi, Bosh KTS, Autel....) буксите на раздатката съм ги чистил с контактен спрей, датчиците и също. Гумите на джипа са еднакви.
    Не вярвам на жени и спирачки !

  • #2
    Според мен - махни маншона на актуатора и виж дали стержена се движи , чува ли се щракането на соленоидите/около десния калник/, наред ли са вакумните маркучи. Това при положение ,че пиктограмите си светят нормално , а не мигат -при мигане -проверка на проводници , моторче .

    Коментар


    • #3
      Когато откопчея двата стержена (актуаторския стержен и чопа към касетката на полуоската) трябва ли на ръка да мога да зацепя/отцепя полуоската от дифа или не чак толкова леко ?
      Не вярвам на жени и спирачки !

      Коментар


      • #4
        Да , става на ръка -аз съм го правил с клещи за по удобно - за леко -не зная колко си силен. Възможно е и в самия актуатор мембраната да е спукана и да ти прави мизерии.

        Коментар


        • kompresor
          kompresor коментира
          Редактиране на коментар
          Понеже аз съм го пробвал с клещи и помня че не можех да го издърпам да включи. Когато го купих не включваше предното, дръпнах маншона и актуатора беше откачен от щифта на касетата, и някой беше сложил шплентчето да си седи дори там. Най - вероятно не е изключвал и някой го е изключил кардинално. Ще купя нов актуатор и ще разглобя касетката да видя какво става вътре.

      • #5
        Както решиш , НО , аз съм го разглобявал преди години и замених гумената мембрана с изрезка от силиконова подложка за печене. Работи без грешка и до момента. Тогава търсих подходяща гума , за да заменя мембраната,но нямаше.Парите за новия актуатор не ги спестих , а отидоха за внука.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X