Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Link: Смяна крушките на габаритите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Link: Смяна крушките на габаритите

Здравейте,

тук: http://www.galloper.ru/forum/viewtopic.php?t=667
    подробно е даден начинът за смяна на крушките на габаритните светлини, тъй като се оказа, че не е много лесна работа )
    Последно редактирано от VoyagerX; 12-01-09, 10:27. Причина: Уточняване на заглавието
    Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

До: Link: Смяна крушките на габаритите

Е, браво колега, аз онази вечер рових в същия руски форум и не успях да открия как без да лягам под бронята и да ми капе сняг в яката да сменя тоя габарит... не че ми е притрябвал, но преди няколко дни ме спряха и ми направиха строга забележка, че не свети да съм го оправел, че друг по-строг колега ще ми напише акт... Аз наистина не бях обърнал внимание и обещах тържествено и още вечерта се наканих да го сменям, но оглеждайки по-подробно, установих, че не е проста работа и се зарових първо в нашия после в руския форум. И стигнах до оня, дето го свалял с гарга отдолу...

Супер, още тая вечер отвивам габарита, по-културно е да си си прав до колата в тая зима...
    Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Аз един път лягах
      Ама беше лятоска, та само стигнах до извода, че И оттам не става. Бях решил да търся дълги пинсети )))
      Взел съм едни extra bright диоди от Бриколаж, като се позатопли времето ще пробвам да видя дали има разлика от нормалните крушки.

Коментар

Ъпвам малко темата, щото снимките в galloper.ru вече ги няма. А преди 1 седмица си сменях крушките и поне се сетих да снимам (с телефон, което обяснява лошото качество на снимките
        Само да спомена, че няма начин да си смените крушките на габаритите, без да откачите мигача.

Процедурата за смяна крушката на габаритите е следната:

1. Развива се винта, който държи мигача към фара:

2. Мигача остава да се държи на една "щипка", която се вижда, като се легне под калника:

3. С уреда за отваряне на капачките на джантите (оказа се неимоверно по-удобен от дълга отвертка), избутвате внимателно остта, която е хваната от щипката на мигача, навън (към бронята):

4.След като щипката излезе, мигача вече се вади спокойно на ръка:

Сглобяването е в обратен ред )

Останалите три снимки са за илюстрация на "щипката" и самия цокъл на крушката на габарита. Процедурата се оказа МНОГО по-елементарна, отколкото описаното в galloper.ru.
        Прикачени файлове

Коментар

Колега лампата за габарита с такъв цокъл ли е.....

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

[QUOTE=Roninn;1125959]Колега лампата за габарита с такъв цокъл ли е.....

Аха. W5W се води, ако се не лъжа. Сложих единични диоди на мястото на тези габарити, ама светлината е много концентрирана. Сега съм взел някакви, като на снимката, ама ще ги слагам като се пооправи времето:

Коментар

И моите са с един светодиод но с същите карам на Киа сеед и светят тплкова ярко че познатите ми казват че съм забравил фаровете......Тези на снимката от къде и колко пари са ......Нямам против да ги пробвам.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                И моите са с един светодиод но с същите карам на Киа сеед и светят тплкова ярко че познатите ми казват че съм забравил фаровете......Тези на снимката от къде и колко пари са ......Нямам против да ги пробвам.
                От едно магазинче в Горубляне - AutoZone. Беше споменавано тук. След светофара за Цариградско, втората пряка в дясно (ул. Пионерска, ако се не лъжа), в посока караулката. Цената им е 12 лв. комплекта, т.е. два броя. Светят в пъти по-силно от единичен диод.

Коментар

От: Link: Смяна крушките на габаритите

Днес минах през това магазинче и си взех същите .....в неделя ще пиша отзиви.........това на горната снимка е с единичен светодиод и е марково.....дадох 60 лв. за два комплекта .......
                  т.е по 15 лв. бройката но свети много силно и е с метален корпус.......

Коментар

За съжаление тези от горубляне са голямо ......нищо.....Първо размера е по-голям и трудно влизат през отвора.....викам си ще ги бутна на сеед-а че на него по лесно се достигат лампите......набутах ги...пускам габарит и светят най-малко два пъти по слабо..от тези с единия светодиод.....и жълтеят, ксенона кристално бял,габарита с единия светодиод същия като ксенона а тези от горубляне жълти...и хвърлят петна.....на места рефлектора е осветен на места тъмен....и светят с една идея по добре от обикновена лампа.....Махам ги и какво стана.....фасунката излезе а ментака падна в фара щото е по широк от колкото трябва.....последва сваляне на фара , с пинсети да хвана ментето през дупката ....после с клещите и така извадих на части за кофата.....
                    Единичния светодиод е марка силвания.......
                    http://www.sylvania-lamps.com/
                    Ето пример как стоят на моята Киа Сеед....цената с доставката беше 30 лв. за чифт заслужават си отвсякъде...от днес и галопера е с такива....пазих ги за плафона на сеед-а ама.....!

Коментар

Хммм, явно не са същите. Моите нито влизаха трудно, нито жълтеят - по диаметър са точно колкото крушката. Ксеноновите крушки са ми 6К, макар че по-бият на 8К даже - никаква разлика в цвета на диодите и ксенона.
                      Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X