Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със Соната 3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със Соната 3

Та, колата на майка ми, която в момента карам наскоро почна да прави интересна мизерия - на студен двг (около 10 градуса поне) при завъртане на волана тръгва трудно и бавно, а към края на 2-ия(последен) оборот се запъва и трябва силно да се напъне, за да завие докрай... Това ми е въпроса на какво може да се дължи. Масло ли е? Някаква повреда? Или е просто от старост?

Освен това преди малко като се прибирах в гаража (отваряне на вратата на гаража - около 20-30 секунди) се случи нещо странно. Спря радиото и като влезнах в колата гледам, че едвам й свети таблото и фаровете... Давам газ, както е на П, и се включва радиото и започва да свети всичко както си трябва... ПОсле пак оставям да паднат оборотите и пак замира тока... Това от какво е?

П.С. Не вярвам темата да е в най-подходящия раздел, но... Има ли възможност и някакъв подфорум само за коли без 4х4?
    "That is not dead which can eternal lie,
    And with strange aeons even death may die."
    ~H. P. Lovecraft

До: Проблем със Соната 3

Нямаш акумулатор.... ама ще го разбереш утре сутринта ....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Мерси, и аз така си помислих, ама да питам, че не ги разбирам много нещата...
      ~H. P. Lovecraft

Коментар

това с волана най-вероятно е от самата хидравлика опитай да долееш масло или ако нестане в най-лошия случай ще се наложи да смениш рейка,а колкото до фаровете вероятността да е от акомулатора е голяма , но по вероятно е да е нещо по електрониката,на повечето коли нови и малко по стари(не чак толкова) много лесно се прецаква електроника и има някаде утечка
        Последно редактирано от vankoBG; 25-01-08, 18:23.

Коментар

Да не би да има запекло каре на волана (външно ) ? Не съм запознат с марката ,но ако има каре .. и то е поръждясало ... такива са симптомите..
          Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Коментар

да и като отидеш в сервиза на хуидай ти казват, че е свършило и е за смяна,одрусват те няколко хилки и след известно време пак се прецаква.До сега колкото съм имал все като ходя в сервиз ме опоскват до стотинка.Опитай с доливане на масло или отиди при някой твой приятел майстор да я погледне

Коментар

"Свири" ли ремъка,алтернатора и помпата на хидравликата са на един ремък,ако е хлабав,при навит волан помпата не дава достатъчно налягане,а и алтернатора не зарежда добре.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                Нямаш акумулатор.... ама ще го разбереш утре сутринта ....
                Може и алтернатор да няма, както му провърви. Всичките му наблюдения се обясняват добре с ниското напрежение.

Коментар

Днес сутринта нямах никакви проблеми с акумулатора (което ми се стори много странно) и си отидох на изпит (САТ) в Софийския. После видях, че предните гуми са спаднали (дясната - особено много) и затова заключих, че е твърде вероятно от това да завива доста по-трудно (по-голямо сцепление)... Тръгнах и реших на Шел на бул. България да спра и да ги напомпам. Спирам на колонката и гася двг-то. Обаче трябва да мръдна колата леко напред и... Греда! Върттва леко и умира всичко електрическо в колата... Айдееее си викам и с човека от бензиностанцията бутаме и бутаме и накрая се справихме и я завряхме да не пречи... Дойде баща ми и с кабели си тръгна и все едно нищо й няма... Честно казано ми се струва че има някаква мистерия тука... Та сега баща ми ще отиде да земе някакво зарядно от офиса и ще доливаме дестилирана вода, пък дано се оправи...

П.С. Според баща ми можело и да са клемите на акумулатора...
                  ~H. P. Lovecraft

Коментар

Прегледай кабелите!
                    Обикновенно червения (дебел) от генератора ходи на стартера и от там по-дебел на акумулатора. Връзката (кабелните обувки) е болт с гайка.
                    Огледай да не са хлабави клемите на акумулатора.
                    Ако имаш възможност, премери с волтмер при работещ мотор колко е напрежението на самия генеретор (на болта това е плюс, а минуса сложи направо върху корпуса на генератора) и колко е на клемите на акумулатора.
                    И кажи!!
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Dolqхме дестилирана вода и го оставихме да се зарежда (с някаква руска машинка, която според баща ми върши чудеса), като баща ми му видя тоците и каза, че нама никакви проблеми... Според него проблема е в ремъка (той преди скърцаше, а вече и това неще да прави ) - че бил за смяна...Но проблема временно е решен, така че май ще го преживее и този проблем колата

Мерси за съветите все пак...
                      ~H. P. Lovecraft

Коментар

Днес пак ходих до сервиза, защото почти ми се скъса (на 2 от 4 "линии" се държеше ремъка, сменен вчера) ремъка на вентилатора и хидравликата и се оказа, че колата има сериозни проблеми, които след 10-и Февруаруи ще се оправят (тогава ще им дойдат частите)... Та, ще се сменят:

Ролка на климатика
                        Ролка на коляновия вал
                        Ремък (щото сигурно дотогава пак ще се скапи)
                        Реле на алтернатора, заради проблема с тока - днес пак ми светеше лампата на таблото

Поздрави!
                        ~H. P. Lovecraft

Коментар

Мене миналата година ланчата ми умря така изведнъж, даже не се пробваше да върти стартера, мигаха всички лампи по таблото, с един приятел с тестер прочетохме грешката ама нищо не помогна това, издърпах я до вкъщи и един друг приятел като видя как се мъча да я запаля с кабелите каза да пробвам да сложа кабела върху дригателя, а не върху - на акумулатора и тя взе че запали и се оказа скъсана маса
                          А се бях вкарал в едни филми, защото даваше грешка в скоростната кутия - автоматик-типтроник и ми се въртяха в главата едни цифри 1500 - 2000 лева за смяна или конверсия към ръчна ама се оправих

Коментар

Първоначално публикуван от Stan40_San Преглед на мнение
                            Днес пак ходих до сервиза, защото почти ми се скъса (на 2 от 4 "линии" се държеше ремъка, сменен вчера) ремъка на вентилатора и хидравликата и се оказа, че колата има сериозни проблеми, които след 10-и Февруаруи ще се оправят (тогава ще им дойдат частите)... Та, ще се сменят:

Ролка на климатика
                            Ролка на коляновия вал
                            Ремък (щото сигурно дотогава пак ще се скапи)
                            Реле на алтернатора, заради проблема с тока - днес пак ми светеше лампата на таблото

Поздрави!
                            Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
                            Мене миналата година ланчата ми умря така изведнъж, даже не се пробваше да върти стартера, мигаха всички лампи по таблото, с един приятел с тестер прочетохме грешката ама нищо не помогна това, издърпах я до вкъщи и един друг приятел като видя как се мъча да я запаля с кабелите каза да пробвам да сложа кабела върху дригателя, а не върху - на акумулатора и тя взе че запали и се оказа скъсана маса
                            А се бях вкарал в едни филми, защото даваше грешка в скоростната кутия - автоматик-типтроник и ми се въртяха в главата едни цифри 1500 - 2000 лева за смяна или конверсия към ръчна ама се оправих

С тези два поста темата се изроди в : " Ако не я поддържам тази кочина - колко ли ще издържи?"

На тези коли не им ли правите обслужване? Или на принципа - докато върви, няма какво я мислим?
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

какво обслужване - това е ХЮНДАЙ -
                              така като чета, ми се струва нещо съвсем дребно от което в сервиза се опитват да направят сериозен оборот... Не виждам как ще задерат 2 ролки едновременно...

нямаше да е зле да напишеш годината и двигателя какви са... това "3" ми звучи като да е новата соната? Бензин или дизел?
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X