Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за заден мост на Галопер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за заден мост на Галопер

Здравейте,колеги забелязах ,че на моя Галопер нямам или не работи повишеното триене или самоблокировка не знам как се казва точно на задния диференциал.Сменях гуми и установих ,че при вдигнат заден мост като завъртя едното колело другото се върти в обратна посока.За да се убедя напълно запалих двигателя и включих на 2-ра предавка двете колела се завъртяха едното силно напред а другото бавно назад,реших да дръпна ръчната тогава това колело дето се въртеше назад спря да се върти изобщо.Четох някъде из форумите ,че за да задействат диференциалите с повишено триене трябва леко да се подаде газ при забуксуване но и тогава се въртеше само едното ми колело.На шофьорската ми врата пише нещо за диференциал и за масло не съм на ти с английския и затова реших , че е с повищено триене.Когато сменях маслата на предавките , раздатката и диференциала ми казаха в сервиза ,че галопер 2 е оборудван с диференциал с повишено триене и му се слага специално масло за такива дифове и аз такова му сложих.Въпроса ми е ако е повреден и не се самоблокира може ли да се кара така и има ли опастност от по голяма повреда.

Благодаря предварително.
    Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
    Място и хора към които да принадлежи ...

До: Въпрос за заден мост на Галопер

Той е с фрикционни дискове.Изтъркали са се.Карай си спокойно,вече не е LSD.Като решиш да го отваряш,може да се оправи...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ми нормален диференцял си е . Според мен няма галопери с повишено триене на дифа. Порови из нета!

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
        Ми нормален диференцял си е . Според мен няма галопери с повишено триене на дифа. Порови из нета!
        Има.

Коментар

Ми нормален диференцял си е . Според мен няма галопери с повишено триене на дифа.
          Грешка! Има и още как.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
            Грешка! Има и още как.
            Сега ако и напишете по какво се познават почвам да обикалям обявите. Имам предвид да се познават без да ги дигаш на крик

Коментар

Сега ако и напишете по какво се познават почвам да обикалям обявите. Имам предвид да се познават без да ги дигаш на крик

Трудна работа. Вариантите са само два и двата изискват вдигане на крик, ако не ти се ляга на земята.
              Единият е с въртенето на колелата, а другият е да прочетеш дали на етикетчето, залепено отзад на дифа (виж снимката), има обозначение LSD. Ако е оцелял стикера де.

Има и трети вариант. Да вземеш VIN-а и по него да видиш комплектацията, ако намериш някой със съответния софтуер.
              Не съм много сигурен, но мисля, че през Индкомерс в България е внасяна най-вече комплектация Exceed, която има LSD.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 04-01-08, 21:45.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря за информацията.
                Намират ли се такива фрикционни дискове и сложна ли е подмяната им.
                Има ли оригинални дискове и такива които не са и колко струват и от кои да взема.
                Трябва ли сервиз на Хюндай или ще се справят и в обикновен сервиз

Коментар

Първоначално публикуван от bobev Преглед на мнение
                  Има ли оригинални дискове и такива които не са и колко струват и от кои да взема.
                  Не се намират.Не е лесно и е много пипкаво.Малко хора могат да го направят качествено.

Коментар

Това е доста специфична част, и мисля че съществува само оригинална, от официалния вносител или някой който внася оригинални части. Наистина човека които прави ремонта трябва да знае какво прави и да има данните с които се регулира дифа, а и понякога се изискват специални инструменти. Другото луцо нещо е че за повечето ЛСД дифове пластинките са с различни размери и се поръчват на база на направени измервания по самия диф. Така че се подготви да си без кола доста време, ако твоят е от тоя вид. Ако не е така, поръчваш, и като дойдат ремонта ти е един ден.

Коментар

Ми нормален диференцял си е . Според мен няма галопери с повишено триене на дифа.
                      Ха-ха-ха!
                      този е с ЛСД
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Благодаря за информацията от прочетеното стигнах до идеята за сега да карам така пък като запеят косовете ще му мисля.
                        До нови срещи.

Коментар

Здравейте,ходихме тази неделя да се поокаляме малко ,аз с Галопера една Витара 1.6 дълга база и един Патрол 2.8 .Много се мъчих с моя заден мост без грам блокаж,Патрола имаше блокаж Витарата ЛСД аз нищо.Колегите караха на пряко а аз постоянно избирах де да стъпвам ,че да не ме дърпат.

Та ми хрумна да Ви питам от Паджеро не става ли да си купя мост с блокаж и да го монтирам на Галопера, че да не се червя пред Витарата поне.
                          Или да си търся друга джипка с фабричен блокаж.

Поздрави: Николай Колев

Коментар

Та ми хрумна да Ви питам от Паджеро не става ли да си купя мост с блокаж и да го монтирам на Галопера, че да не се червя пред Витарата поне.
                            Или да си търся друга джипка с фабричен блокаж.
                            Струва ми се, че ще влезеш в голямо приключение, ако тръгнеш да слагаш мост от Паджеро. С твърд блокаж е Паджеро 2 със Super Select раздатка, ама Галоперът е копие на Паджеро 1 ...

Като нищо ще ти излезе ако не по-евтино, то поне по-малко главоболно да си ремонтираш LSD-то или да сложиш на галоперския заден мост един твърд блокаж ARB. Ама не знам дали си струва.
                            Ако идеята ти е да правиш машина за по-тежък офроуд - по-добре недей мъчи Галопер-а, ами се оглеждай за нещо с цял преден мост и по-къса база. Като например Патрула ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега какво стана с твоя LSD.....?
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X