Здравейте,колеги забелязах ,че на моя Галопер нямам или не работи повишеното триене или самоблокировка не знам как се казва точно на задния диференциал.Сменях гуми и установих ,че при вдигнат заден мост като завъртя едното колело другото се върти в обратна посока.За да се убедя напълно запалих двигателя и включих на 2-ра предавка двете колела се завъртяха едното силно напред а другото бавно назад,реших да дръпна ръчната тогава това колело дето се въртеше назад спря да се върти изобщо.Четох някъде из форумите ,че за да задействат диференциалите с повишено триене трябва леко да се подаде газ при забуксуване но и тогава се въртеше само едното ми колело.На шофьорската ми врата пише нещо за диференциал и за масло не съм на ти с английския и затова реших , че е с повищено триене.Когато сменях маслата на предавките , раздатката и диференциала ми казаха в сервиза ,че галопер 2 е оборудван с диференциал с повишено триене и му се слага специално масло за такива дифове и аз такова му сложих.Въпроса ми е ако е повреден и не се самоблокира може ли да се кара така и има ли опастност от по голяма повреда.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Коментар