Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премахнат дпф на хюндай туксон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Премахнат дпф на хюндай туксон

Като карах някога самосвал в България, веднъж смених горивни филтри(финни).
    Само аз го карах с тях от близо сто хиляди километра, а преди това от кога са, не мога да гадая. Проблеми с тях не съм имал, и ги смених профилактично. Старите ги разрязах, не мога да кажа че бяха зле...щяха да си карат още... А камиона харчеше близо 50/100 нафта, и като сложим и въртенето на обратната нафта... отиваме на вагони с гориво, през два филтъра, не по-големи от на повечето леки автомобили.
    Отделно, лични коли, различни от дизелови, не съм имал никога. Проблеми с горивото също никога.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не е удачно това сравнение между филтрите за нафтата и ДПФ-а. Нали не очакваш да забъркат няколко кофи мазут вътре...Ще е нещо друго-примерно сяра. За нея се знае, че доста бързо разказва играта на ДПФ-а.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Написах го заради казаното от Филип, за смяна горивен и въздушен филтър на 5000км.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Написах го заради казаното от Филип, за смяна горивен и въздушен филтър на 5000км.
          Започнах да ги сменям на такъв интервал откакто една зима парафина беше задръстил филтъра и колата ме предаде.
          Не че и с чисто нов филтър не може да се случи, но някак се чувствам по-спокоен[emoji1]
          Това за интервала на смяна го споменах по-скоро с цел да обясня на колегата, че не е като да не си поддържам колата (понякога даже се втилясвам повече от необходимото) и въпреки това дпф-а си беше тръгнал към вечните катранени полета.
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Главна дирекция "Контрол на качеството на течните горива в ДАМТН отдавна не са обявявали резултати от проверки. Откак Марешки е в парламента, съвсем замря предоставянето на информация, пък явно и никой не намира за нужно да си я поиска. А те нещата са динамични-веднъж повечко сяра, друг път парафинец, трети път биодизела е 20-30%, някога пък бензин в нафтата има останал, че са го возили със същата цистерна...
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
              Главна дирекция "Контрол на качеството на течните горива в ДАМТН отдавна не са обявявали резултати от проверки. Откак Марешки е в парламента, съвсем замря предоставянето на информация, пък явно и никой не намира за нужно да си я поиска. А те нещата са динамични-веднъж повечко сяра, друг път парафинец, трети път биодизела е 20-30%, някога пък бензин в нафтата има останал, че са го возили със същата цистерна...
              За неговите горива не мога да кажа какво има в тях, но съм забелязъл, че колата върви добре и харчи също така добре./ около 1,5л повече/

Коментар

При мене същите симптоми, чека грешката плюс датчика който е в дпф-а. Колата влизаше в режим в който след 2000 оборота нищо не се случваше. След известно мислене дали да го махам дпф-а реших да го изпера в тези специалните за пране машини. Та вече съм изпран обаче още пресен около 100 км след прането. Не смея да кажа, че върви по добре мисля, че сие, както преди.

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                  Ти сега ще кажеш и че колите вървят еднакво с различните горива във и извън България.
                  Което както знаем не е никак вярно.
                  При мен си върви еднакво в и извън България. Има разлика в разхода заради различната инфраструктура (с тукашна нафта навън - по-нисък разход, с чужда тук - по-висок )...
                  За регенерацията - големият мор е прекъсването на регенерацията. Т.е. усетиш ли, че регенерира - по-добре направи кръгче на квартала да приключи успешно...
                  Правил съм си експерименти - от началото до края на регенерацията при мен е около 20 минути на празен ход (някои не регенерират ако оборотите не са малко по-високи)... Т.е. ако шофираш ВИНАГИ по-малко от това време - вероятността да задръстиш ДПФ е доста голяма..
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Споделете ако обичате как се разбира че започва да регенерира. Аз имам претенции че си слушам и чувам колата, но това нямам идея как да се разбере. Не припушва въобще, чека поне за ДПФ не е светвал. Колата е Туксон 2.0 л дизел 2006 г. Карам я от 2-3 месеца, предимно извън града.
                    Благодаря предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X