Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с НЕреален разход на Tucson!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с НЕреален разход на Tucson!

Здравейте,
    Колата е Hyundai Tucson 2.0 CRDI - 140ps - 2007g - ръчна скоростна кутия.
    Имам го от половин година и проблема е че по борд-компютър дава 20-25 % по нисък разход от реалния.
    Карам предимно градско и по борд ком. разхода се върти около 9-9,5 а реално около 12. Засечките съм ги правил многократно. Пробвал съм на всички реномирани бензоностанции, и резултата същия..
    Като ремонти съм сменял компютър заради омазан софтуер, като го купих, и премахване на ДПФ.
    Направих прословутия тест с обратното гориво на дюзите и резултата беше че 1,2,4 цилиндър дадоха 55мл а 3ти 45!?
    Възможно ли е да са си "тръгнали" 3 дюзи и да ми дава такива показания. Някъде четох че разхода на някои автомобили се определя по времето на отваряне на иглата и количеството нафта, което би трябвало да премине теоритчно според налягането. Възможно ли е при износени разпръсквачи и оголемени отвори на дюзата да се получава тая аномалия.
    Не изключвам и пореднo "омазване" на софтуера.
    Моля за мнения и насочване към подходящ диагностик!

От: Проблем с НЕреален разход на Tucson!

Бе колега според теб колко трябва да дава тоя тускон според теб и то градско, при положение че е на над 10 години, дизеловата система е японска, а те не са цвете и го караш с нафта от БГ ?

Коментар

Първоначално публикуван от Raidun Преглед на мнение
      ...Не изключвам и пореднo "омазване" на софтуера...
      И правилно не го изключваш. Но не е нужно да е омазан, а само калибриран неправилно. При смяна на компир такова нещо никак не е невъзможно. Не говоря за конкретния автомобил, а изобщо.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бе колега според теб колко трябва да дава тоя тускон според теб и то градско, при положение че е на над 10 години, дизеловата система е японска, а те не са цвете и го караш с нафта от БГ ?

Колега ок, стара е но съм говорил с един собственик на Tucson и един на Sportige все 140 кс. и всички са под и около 10разход но нямат разминаване на борд ком. и реален разход!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        И правилно не го изключваш. Но не е нужно да е омазан, а само калибриран неправилно. При смяна на компир такова нещо никак не е невъзможно. Не говоря за конкретния автомобил, а изобщо.
        Може ли да ми дадеш насоки? Един колега ми писа че трябва разпознаване на дюзите по цицлиндри! Но не рзбрах как трябва да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от tabu_bg Преглед на мнение
          Горивната система не е японска, а е Бош.

А "проблема"(щото тия грешни показания не са проблем) е в калибрирането на софтуера, като при някои марки и модели, такива разминавания са си нормални. Отделно може да е и от сменения комп, или ако е бъзикан за премахване на ДПФ. Може разбира се, да има и дюзи в не перфектно състояние, но бордкомпютъра не е надежден показател за това.
          Според мен нямаш повод за притеснение за сега, щом няма други проблеми.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X