Здравейте група.От доста време не ми се е налагало да ползвам услугите на форума тъй като всичко си вървеше по мед и масло.Но днес Санта фе-то ми скрои номер.След придвижване от около километър и позагряла кола спрях да изчакам жената.Дойде тя,врътнах ключа да паля и неще.Стартера върти но не пали.На 6-7 въртене вече си запали и сякаш нищо не е било.Гася,паля после-няма дерт.Този същия номер ми го скрои преди около 1000 км.за сефте и сега отново.Иде реч за Санта Фе 1 113к.с. 2.0 D4EA 2005г.Имам колега със Санта Фе 2 който имаше абсолютно същия проблем и се оказа релето на горивната помпа.Погледнах го моето но външно нищо му няма.За отвътре-не знам.Та според вас възможно ли е релето на горивната помпа да ми прави номера?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем при палене
Свий
X
-
От: Проблем при палене.
Възможно е.Но не съм сигурен дали датчика на коляновия вал не умираше от раз...Реших да започна от най-безболезненото и си взех едно ново реленце.Не е милиони-цената варира от 9 до към 40 лв.Сложих го и сега ще видя ще ми играе ли номера.Но за всеки случай май ще я закарам на диагностика.Отворен съм за съвети.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Бай Вълчо78 Преглед на мнение.Но не съм сигурен дали датчика на коляновия вал не умираше от раз...
Отворен съм за съвети.Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнениеДКВ не умиря от раз- поне при мен, отначало веднъж на 3-4 седмици, после по-често и на 5-ия път го смених.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Здравейте отново приятели.Днес отново се получи старата песен на нов глас.Дали минах и 200 км. от последния път когато ми го направи и преди малко отново.След известно каране из града спрях за около 5 мин. и когато слязох за да я прибера в гаража пак не щя да запали.Запали на 4 път.И пак сякаш нищо не е било.Вслушвам се във вашите съвети и в понеделник евентуално сме на диагностика.Релето на горивната помпа е ново,чувам помпата да подкачва а не пали.Както казвате сега е на ред датчика на коляновия вал.Ако на диагностиката ми излезе той бихте ли ми казали има ли нещо сложно или специфично при смяната му?Къде се намира и от къде най лесно да бръкна и сменя?Предварително благодарности.
Коментар
-
И моя туксон прави същите номера от 15 дни насам. Мотора ми е същия (113кс). При мен когато върти стартера и не пали на таблото не ми изгася лампичката с ключа. На контакт светва, завъртам стартера, лампата изгасва и пали. Понякога обаче не изгасва и не пали. Май е иммото.
Коментар
-
Бяхме на диагностика и не ми излязоха абсолютно никакви грешки.Не ми е правила и номера след няколкото паления днес.Стигам до заключение че е някакъв механичен проблем който не се отразява в компа на колата.Замислям се дали регулатора за налягане на горивото прави бели-там на рейката вдясно...Че си е и бая сума-300 и...А колкото до проблема на Danushin при мен е така:Давам на контакт и светват лампите на акомулатора,горивния филтър,ABS,чека и имобилайзера.Чувам как помпата в резервоара подкачва и спира.С това изгасва и лампата на горивния филтър и въртя.Със самото въртене на стартера лампите на чека и имобилайзера си светят и изгасват със запалването на мотора.При Туксона как е незнам.
Коментар
-
Със спортиджа имах същите приключения. На края съвсем отказа да пали. Мотора е D4EA 140кс, оказа се датчик колянов вал. И диагностиката не го лови, просто не записва грешки за тая гад. Моя датчик го купих от базис-м, цената беше нещо към 40лв, дойде си оригинален датчик същата марка и парт номер като този, който свалих. От тогава проблеми не съм имал.
Та ако ще е проба-грешка поне сменяй най-евтините чаркове, че по горивната система цифрите са болезнени...I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар