Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Santa fe 2.2 crdi 2008г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на Santa fe 2.2 crdi 2008г.

По-горе линкчето което съм дал е за хора зареждащи и регистриращи разхода си. Може да се избере по-широк диапазон, понеже съм сложил конкретно 2008г автомобил.

А понякога по-големия двигател не е задължително да харчи повече, понеже Джоу е споменал за разход на 2.9 мотор. Да не кажем, че ако мотора не е съобразен добре с теглото и става така, че мотора е не достатъчен и харчи повече.
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Последно зареждане и то тия топлите дни сега, градско 200км-29.5л.Средна скорост 55-60км/ч.Засичам я само пълно/пълно една бензиностанция една колонка.Борда е 13.9

Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk

Коментар

Първоначално публикуван от zorvalth Преглед на мнение
        Моята автоматик 2.2, Градско софия рядко съм имал 13, обикновено съм 14.5-15. Извънградско, ако случайно сляза под 9.5 съм щастлив Това със каране София -Велико Търново - 130 на магисрала, около 110-120 на първокласният. Това е мерено пълно/пълно, борда обикновено ми показва 1.2-1.5 по малко на 100. И аз мислех че е много, после намерих още 2-3ма дето казаха, че им е същото извън тия дето с ремарке, лодка, 11 човека, 15 куфара, туле и 3 колела до гърция и обратно им дава 6.5 на 100 със 120км в час.

Ето ти цялта ми разходна история: https://www.carspending.com/bg/vehic...undai-santa-fe
        Най доброто ми постижение е последното зареждане което виждаш 8/100 извънградско. Бензиностанция в София - Благоевгра - Същата бензиностанция. 267км, от които 10км градско в Благоевград. Останалото е като пенсионер, 90км на околовръстното и 110 на магистралата и тангентата, ускорявах супер бавно и плавно и не съм минавал 2100-200 оборота сигурно. Сам бях в колата. Но този сценариий не мисля че някога ще се повтори. Ако случайно намериш как да гори по малко или откриеш проблем заради който ти е горяла колкото на мен в слух съм
        Да се присъединя и аз към това мнение. Моята също е 2,2 автомат, но е 197 магарета. Оборотомера рядко минава над 2000 об. и най-големият ми рекорд беше 7,9л. с голямо галене на педала. На шосе е 8,2-9, на магистрала 9-9,5. Не се влияе от климатика. В София рекорда е 13 л. обикновенно 14-15. При студено време и до 17л. Замерването е пълно-пълно, но и компютъра е горе долу там.

Коментар

Стъписвате ме бе, колеги !
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Еми така е, 2 тона, аеродинамика на алпийска вила... Плащаш да ти е широко Но и аз бях много огорчен като портфейла ми усети истината, а преди това бях чел някви разходи едва ли не 6 извънградско 8 грдско....

Обаче се се надявах 200коневата и 6степеният автоматик да са една идея по добре...

Явно хората масово си измислят разходи или не могат да засичат....

Малко ме е яд че не си взех бензин/газ.

Коментар

Да добавя още малко към горния си пост. Разхода също много зависи и от горивото. От една верига гори повече, от друга по-малко. Разликата е съществена. Няма да споменавам кои са, защото ще излезем извън темата, а и не искам да правя реклама.

Коментар

Що да е реклама ?!
                Аз съм доволен ЕКО и Петрол, на един приятел бусовете му летят с Петрол, а на Диското си слага от където свари и не намира разлика, а често и от Шел, с чиято нафта моят джип спира и трябва да го настъпвам. При други хора също е различно.
                Казвай от кои вериги си доволен за Сантасето, та да сравнявате и да си знаете кое гориво ви понасят тенекиите.

P.S. Какъв е тоя 6-степенен автомат ?

Коментар

Re: Разход на Santa fe 2.2 crdi 2008г.

Разхода най много зависи от тежеста на крака. София - Варна, леко каране с около 100 без да настъпвам по комп 5,6, на магистралата преди варна 140+ без да падам надолу и стана 8 средния разхода. Сантата е с ръчна скоростна.
                  Баща ми когато кара разхода е 9, аз като се кача 7.5.
                  Над 10 никога не съм го виждал, автомата е с 2 литра отгоре. 15 ми се струва ужасно голям разход, ама де да знам какъв е автомата.

Коментар

Автомата е 6 степенен. Включва много плавно без придръпвания. Но на градско си гори добре при тези задръствания. На всеки светофар не можеш постоянно да изключваш, а държенето на спирачка товари двигателя и ако погледнеш в този момент "моментния" разход ще ти стане лошо.
                    Разлика м/у ръчна скоростна кутия и автомат има, но не мисля да е чак 2л., 1л. сигурно.

Коментар

Аз зареждам от еко и от газпром.Като като че ли на еко е малко по-добре нафтата.

Коментар

На градско си е поне 2л разликата... затова измислиха кутии от сорта на DSG... Те са много по-икономични
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: Разход на Santa fe 2.2 crdi 2008г.

Не знам дали е от значени, но такъв разход ми даваше когато колата беше на 40 000км. Не съм я карал много отдавна. Иначе 16 градско и 10 на дълго ми дава мойта колица 3.7 бензин 320 кс 7 степенен автомат, 2 тона е. За това 15 нафта ми се струва много за санта.

Коментар

Много е разхода според мен.Ще почвам да търся проблем някъде,ако някой има идея от къде да започна моля да сподели.Вчера на мивката се засякох с един възрастен господин със същото санта фе,поговорихме си каза момче градско 10-11 извън градско 7-8.Сега пътувам към София от Пловдив в една посока 140км скорост 110-120 по борд съм на 10.2.Ще я напълня в Пловдив като се върна довечера и ще споделя резултата.

Коментар

От: Re: Разход на Santa fe 2.2 crdi 2008г.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                              Не знам дали е от значени, но такъв разход ми даваше когато колата беше на 40 000км. Не съм я карал много отдавна. Иначе 16 градско и 10 на дълго ми дава мойта колица 3.7 бензин 320 кс 7 степенен автомат, 2 тона е. За това 15 нафта ми се струва много за санта.
                              И аз мисля, че ако ще харчи толкова, по-добре голям бензин, барем ше върви, а и я има газовата алтернатива.

Коментар

Re: От: Re: Разход на Santa fe 2.2 crdi 2008г.

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                                И аз мисля, че ако ще харчи толкова, по-добре голям бензин, барем ше върви, а и я има газовата алтернатива.
                                Газовата алтернатива я има, но например мойто не е много ок за газ. Прегарят леглата на капаните, не много бързо но е факт. Ремонта на 6так двигател плюс газовата и разходите по нея моментално ще глътне разликата от газ бензин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X