Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка+ Декстрон3 = Диамонд sp3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добавка+ Декстрон3 = Диамонд sp3

Здравейте,колеги.Майстора ми наля в автомата на Санта Фе 2.2 2009г масло Кастрол Декстрон3 Multivehicle.Не съм сигурен,че е правилното.Някой знае ли дали тази формула е вярна Добавка+ Декстрон3 = Диамонд sp3.Добавката е lubegard.
    Благодаря за отговорите.
    Безаварийно шофиране.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-01-18, 07:35. Причина: линк

От: Добавка+ Декстрон3 = Диамонд sp3

Има смисъл да не копираш без да гледаш от други форуми.

А от майстори дето ти рекламират добавки беж!

Коментар

Lubeguard е добра добавка - само да е с вярния цвят капачката! - според модела кутия
      Ама защо Декстрон е сипал а не SP III >?

Коментар

Използвам темата на колегата, но се интересувам някой може ли да каже точно какво масло трябва да е на този автомат? Питам защото на много места пише ATF Vl, а не намирам такова.
        Хюндай Санта фе 2,2, АК; Форд с-мах 2.0, РСК; Форд Транзит; Киа Соренто

Коментар

Първоначално публикуван от aleksna Преглед на мнение
          ... Питам защото на много места пише ATF Vl, а не намирам такова.
          Еее, стига де, навсякъде по магазините ще ти предложат !
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

SP III пише за Тусона, мисля че кутиите са еднакви с тази на Санта Фе

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tuscon_oil 2.jpg
Прегледи:1
Размер:241.0 КБ
ID:5777846

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              Ама защо Декстрон е сипал а не SP III >?
              А каква е разликата между Дексрон 3 и SP III ? !TТова са стандарти ,покриват се ако е важно.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                А каква е разликата между Дексрон 3 и SP III ? !TТова са стандарти ,покриват се ако е важно.
                Доколкото съм наясно не са стандарти, въпреки че Десттрон 6 ( а не 3) го дават да е съвместим (или да покрива параметрите )с ДиаманДа .
                Аз ако мога да избирам - бих си взел ТОЧНО СП 3 , а не заместител, съвместител и прочие. Ценово почти няма разлика.
                В момента и двете ми коли са с такива кутии. Едната е на Мицубиши , другата - Хлюндай.

Коментар

Точно стандарти са си . Дексрон е на GM ,SP е на Митсубиши ,Мекрон на Форд и тн. Митсубиши не произвежда масло,нямам идея точно кой е,но като нищо може да е Кастрол.
                  И не случайно всеки производител дава одобрение за неговия си стандарт.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                    Точно стандарти са си . Дексрон е на GM ,SP е на Митсубиши ,Мекрон на Форд и тн. Митсубиши не произвежда масло,нямам идея точно кой е,но като нищо може да е Кастрол.
                    И не случайно всеки производител дава одобрение за неговия си стандарт.
                    Мъ-хъм .. както самия ти каза - аз затова предпочитам СП стандарта за кутиите искащи СП масло... както казах цената е съвсем близка та затова ми е през крачола "майстора" какво има под ръка ...

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      Еее, стига де, навсякъде по магазините ще ти предложат !
                      Прав си колега - предлагат по магазините и сервизите, но всички предлагат различно. Аз не съм специалист по маслата и се обърках да чета стандарти и сравнявам.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2018-01-11 (1).jpg
Прегледи:1
Размер:117.9 КБ
ID:5777851

Когато закупих колата и я дадох за обслужване във фактурата пише това АТF VI. Иначе по повечето магазини ми предлагат Декстрон 3.Затова си позволих да питам - може да има колега които да знае.
                      Хюндай Санта фе 2,2, АК; Форд с-мах 2.0, РСК; Форд Транзит; Киа Соренто

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X