Преди около две седмици се появи някакво странно стържене - рохолене - тропане ,подобаващо на комбинация от разбит лагер на главина и крива гума.Почнаха се едни огледи ,умувания ,подемници и се стигна до заключението дясно вътрешно каре.Естествено смених цялата полуоска с двете карета.В последствие купих и подмених и лявата.Осезаемо вибрациите намаляха ,но аз си знам колата и не ми хареса.Преди два дни смъквах и въртях гумите на баланса - с по някакви си 5гр. само и без видими изкривявания по протектора.Вчера поръчах лагери на главините ,но днес така и не пристигнаха ,та все още не съм ги сменил.При всичко изписано до тук ,подчертавам че вибро-стърженето го усещам отпред в дясно.Днес намерих свободен подемник и отново навирих колата за диагностика.При работещ мотор и включена директна на ниските обороти няма почти нищо ,след достигане на 3-та предавка обаче цялата кола започва да се тресе и не смея да я настъпя повече ,че ще ме четат за паднал от подемника.Друго ,което ми прави впечатление е някак си тегавото въртене на три от колелата и безумните обороти на предно дясно /загасям ,трите спират за няколко секунди ,а четвъртото се върти по инерция около минута/.Отделно 3:1 се въртят с осезаема разлика в скоростта.При вдигната кола усещанията вече са за симптоми в централната предна част - диф/кутия.
Съмнява ме да е кутия ,включва си леко ,превключва мазно ,няма удари или забавяния ,но все пак маслото е на около 50К.Дифа не съм го поглеждал честно казано ,че там си нямам никаква идея.Сменял съм висящия лагер и предно каре на кардана ,спирачни дискове и нови накладки /все неща ,които си мисля че може да са фактор/ ако е от значение.
Давайте идея на къде да поемам ,че от проба-грешка започва да боли!
п.п. Колата е от подписа ми.
Съмнява ме да е кутия ,включва си леко ,превключва мазно ,няма удари или забавяния ,но все пак маслото е на около 50К.Дифа не съм го поглеждал честно казано ,че там си нямам никаква идея.Сменял съм висящия лагер и предно каре на кардана ,спирачни дискове и нови накладки /все неща ,които си мисля че може да са фактор/ ако е от значение.
Давайте идея на къде да поемам ,че от проба-грешка започва да боли!
п.п. Колата е от подписа ми.
Коментар