Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно рохолене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно рохолене

Преди около две седмици се появи някакво странно стържене - рохолене - тропане ,подобаващо на комбинация от разбит лагер на главина и крива гума.Почнаха се едни огледи ,умувания ,подемници и се стигна до заключението дясно вътрешно каре.Естествено смених цялата полуоска с двете карета.В последствие купих и подмених и лявата.Осезаемо вибрациите намаляха ,но аз си знам колата и не ми хареса.Преди два дни смъквах и въртях гумите на баланса - с по някакви си 5гр. само и без видими изкривявания по протектора.Вчера поръчах лагери на главините ,но днес така и не пристигнаха ,та все още не съм ги сменил.При всичко изписано до тук ,подчертавам че вибро-стърженето го усещам отпред в дясно.Днес намерих свободен подемник и отново навирих колата за диагностика.При работещ мотор и включена директна на ниските обороти няма почти нищо ,след достигане на 3-та предавка обаче цялата кола започва да се тресе и не смея да я настъпя повече ,че ще ме четат за паднал от подемника.Друго ,което ми прави впечатление е някак си тегавото въртене на три от колелата и безумните обороти на предно дясно /загасям ,трите спират за няколко секунди ,а четвъртото се върти по инерция около минута/.Отделно 3:1 се въртят с осезаема разлика в скоростта.При вдигната кола усещанията вече са за симптоми в централната предна част - диф/кутия.
    Съмнява ме да е кутия ,включва си леко ,превключва мазно ,няма удари или забавяния ,но все пак маслото е на около 50К.Дифа не съм го поглеждал честно казано ,че там си нямам никаква идея.Сменял съм висящия лагер и предно каре на кардана ,спирачни дискове и нови накладки /все неща ,които си мисля че може да са фактор/ ако е от значение.
    Давайте идея на къде да поемам ,че от проба-грешка започва да боли!

п.п. Колата е от подписа ми.
    Mitsubushi Pajero 2.5 TDi SS TOP
    Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi 113h.p. 4WD automat 2004
    Nissan Terano 2.4i дълго с газ
    0888383218 /ако не вдигна ,значи вадя риба/

От: Странно рохолене

100% диференциал, по-точно дясна планета. Изронени вътрешни шлици или разхлабен лагер който осигурява натяга м/у планетата и сателитите. От пред компа-толкова.
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

И при мен има леко по-скоро хлопане като от съд за течност който е празен и не е затегнат. Всичко съм оправил по ходовата част. Замислям се за разхлабени пластмаси под калника. Колега щом си от Г. Оряховица може да се видим и да сравним...
      Последно редактирано от kppteam; 02-01-18, 18:53.

Коментар

Първоначално публикуван от sapuna Преглед на мнение
        ...Вчера поръчах лагери на главините...
        Като смениш лагера ще се оправи
        Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

100% лагер ,кой от двата обаче не знам.Имах съмнения за десен ,а като смъкнах главините се оказа ,че левият е много по-зле.Два броя сменени и колата вече е нова /при похарчени ненужно около 400лв ,добре че не разбих и дифа/
          Последно редактирано от CarTest™; 03-01-18, 16:27. Причина: Реклама

Коментар

Първоначално публикуван от sapuna Преглед на мнение
            .Друго ,което ми прави впечатление е някак си тегавото въртене на три от колелата и безумните обороти на предно дясно /загасям ,трите спират за няколко секунди ,а четвъртото се върти по инерция около минута/.Отделно 3:1 се въртят с осезаема разлика в скоростта.

.
            Любопитен съм /сериозно/ някой може ли да обясни как лагер главина влияе на посочените симптоми?
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Тавана на транзита чак ми вибрираше
              Лоста на скоростите стържеше
              Имах чувството че ще се разпадна на асфалта,а само преди два месеца бях ги проверил както и всичко по предницата.

https://youtu.be/3e6BRnTafKY
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                Любопитен съм /сериозно/ някой може ли да обясни как лагер главина влияе на посочените симптоми?
                По-износеният лагер има по-голяма инерция без товар
                Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Така са Хюндаите... При мен на около 250х. км /6 години/ в рамките на месец се предадоха лагерите на 3 от колелата...
                  А четвъртото не ромолеше и не даваше симптоми на лагер, а имаше леко потропване при ниска скорост на по-големи неравности - мислех си, че е от амортесьора... Оказа се, че е хлабина в лагера, когато вдихнахме на подемник...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

При мен се сбозиха буквално за 2-3 дена.Докато усетя ,че има някаква нередност и се сринаха от раз.При вдигане на подемник не успях да установя кой от всичките е най-зле /не знаех за симптоматичната инерция/.Теста беше следния - колата във въздуха ,плавно изреждане до 3-та директна ,връщане на свободна и гасене на мотора.Явно вибрацията се предава по полуоските и шумът се чуваше около кутията ,по скоро вътрешните карета.При движение по асфалта обаче осезаемо беше отпред в дясно.Бях сигурен ,че е лагер ,но се доверих на майстора си - вътрешно каре!При смъкване на дясна полуоска се оказа ,че и външното не е цвете ,та смених и двете полуоски комплект.Имаше някакъв ефект и хората возещи се при мен нищо не усещаха.Аз обаче си знам колата и продължи да ме човърка.След седмица рохоленето отново започна да се усилва и работата стана нетърпима.Въпреки всички мнения на хората обследващи автомобила ми ,купих лагерите и поръчах подмяната им на моя отговорност.При смъкването катринката беше следната - левия сух ,та чак ръжда има по гривните ,десния с някаква сбита бяла кал и доста по-развъртян.Днес минах 100-тина км и не откривам никакви симптоми.Ясно е ,че ще купувам и задни лагери.Осезаемо по-стегнати са ,но след 600км влизам за масла и ще комбинирам.

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
                      По-износеният лагер има по-голяма инерция без товар
                      Да, при свободно колело, но при такова вързано с полуоска за деференциала да са върти по инерция една минута, при положение, че отсрещното е спряло........
                      Има нещо гнило в Дания или при зацепване на полуоска в диференциал, или главина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X