Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново за разхода на Tucson 2005.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отново за разхода на Tucson 2005.

Здравейте.

Колата е Tucson 2.0 CRDi 110 к.с..
    Не съм го засичал на пълен резервоар, на компютър показва 14 л./градско. Светне лампата, зареждам - примерно 10 л. за тест, до следващото светване на лампата са изминати 65-70 км. Грубо към 14 и половина разход. Не настъпвам джипа. Искам просто, да знам дали е нормално това, за да не ме човърка повече въпроса с горивото.

От: Отново за разхода на Tucson 2005.

На мен ми се вижда много, въпреки че зависи много от градското. За кой град става на дума може да кажеш ?!?
    Отделно ако има разни от тези филтри за твърди частици ДПФ и там подобни, те се задръстват на градско, спъват колата и качват и разхода съответно.

До към 10 може би бива, за извънградско предполагам 7л/100км зависи как се кара. Другия фактор е и околната температура, докато позагрее мотора, също лапа повечко.
    Ей тук може да разгледаш, като се има предвид, че доста хора споделят по-нисък разход като пътуват извън страната, т.е. с дизел различен от този по нашенско.
    https://www.spritmonitor.de/en/overv...=1&powerunit=3
    Задай коя година е модела, че да ограничи това което показва
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
      На мен ми се вижда много, въпреки че зависи много от градското. За кой град става на дума може да кажеш ?!?
      Отделно ако има разни от тези филтри за твърди частици ДПФ и там подобни, те се задръстват на градско, спъват колата и качват и разхода съответно.

До към 10 може би бива, за извънградско предполагам 7л/100км зависи как се кара. Другия фактор е и околната температура, докато позагрее мотора, също лапа повечко.
      Ей тук може да разгледаш, като се има предвид, че доста хора споделят по-нисък разход като пътуват извън страната, т.е. с дизел различен от този по нашенско.
      https://www.spritmonitor.de/en/overv...=1&powerunit=3
      Задай коя година е модела, че да ограничи това което показва
      Благодаря за отговора, колега.

Във Варна съм. Като гледам от сайта ги дават 8-9. Като включим и факта, че това е в чужбина, както каза. Стори ми се, че нещо не е наред и на мен, та затова викам някой колега с такъв джип, да сподели. Да знам, да я карам ли на сервиз нещо.

Коментар

За да не те "човърка", пълни резервоара до горе, и после пак до горе. След един-два резервоара ще ти се изяснят нещата.
        Ако караш на къси разстояния, все студен мотора, а и в зависимост от градското, и колко време работи без да се движи (примерно включително когато си чистиш сняг/скреж от стъклата), и това, че не настъпваш не значи че караш най-икономично... Та може да си е абсолютно нормално.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Здравейте, показанията на дисплея според мен не са много верни. При смяна на вариантите за отчитане на дисплея и връщане на моментния разход придобиват по смислени стойности. Все пак сега паднаха температурите и ако го караш на къси разстояния е възможно да се получи такъв разход. Когато чаках да му сменя номера го оставих да работи на място, че си беше студено и ми показа 229 литра на час . След това му навъртях 100 км и разхода падна до 7,2 извънградско.

Коментар

Най-добре с напълване на резервоара и ще го засека, както си му е реда и пак ще пиша.

Благодаря за отговорите, колеги.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X