Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с електрото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с електрото

Здравейте,
    имам hyundai santa fe 2.2 crdi 4wd автомат.
    Проблема е следния:
    • преди няколко седмици бутоните на аудиото (фабрично) от волана си правеха каквото си искат.
    • след това като я запаля на аудиото не светва а се показват всички символи на тъмен екран и не се пускаше изклиучих акомулатора и се оправи(това го прави доста често от тогава).
    • преди няколко дни бях спрял и отидох да си свърша работа след което като тръгнах да паля света таблото както е нормално след изгасване на лампата за подгрев тръгнах да паля и всичко изгасна, никакъв ток в колата (лампионите, централното и фаровете ) нищо никъде. На таблото ми останаха температурата и бензитомера на положение половина до където си бяха и преди (при работеща кола). Оправи се като и откачих плюса на акумулатора.

Акумулатора е нов.
    Дайте някакви предположения.
    Някой имал ли е подобен проблем?
    Добри електричари без да ми смъкнат кожата да знаете?(аз съм от Овча купел)
    Това е модела на аудиото.

От: Проблем с електрото

Добрите, обикновено смъкват!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Добрите, обикновено смъкват!
      Дедо по цЕл ден се врЪгаля в кожи на клиенти

Първоначално публикуван от bijoFe Преглед на мнение
      Дайте някакви предположения.
      Клеми незатегнати......
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Клемите на акумулатора са добре затегнати.
        Смъкване на кожи имах предвид да е в нормални граници или да ми кажат някаква цена за диагностика. Ходих на един сервиз и ми казаха: "Еми някъде от 50 до 200лв е прегледа" аз не смятам, че е чак толкова скъп прегледа. А и искам да отида при някой, който няма да се чеше и да се чуди от къде да започне и да сменям като луд някакви неща а да си знае работата и да ме насочи. То по голям проблем е, че не го прави всеки път като се кача в колата да я карам.
        Кажете къде да отида?
        Помислих тъй като първо се появиха някакви проблеми с радиото да не е то. Възможно ли е?

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Дедо по цЕл ден се врЪгаля в кожи на клиенти

Клеми незатегнати......

колеги под изречението смъкване на кожи имах предвид да не си играем на смени това и онова и трето и на края да ми каже еми то не знам какво и е. Онзи ден преди да пусна темата ходих на едни майстори и ги попитах колко ми е прегледа(диагностиката) отговора беше: някъде между 20 и 200 кинта. не смятам, че не може да си има конкретна цена на прегледа. Моля дайте съвет да скокна до някой пич да ми каже колко ще ми е прегледа и да започнем да търсим проблема.
        клемите на акумулатора са добре стегнати а и този проблем не го прави абсолютно всеки път.
        мислех си възможно ли е да е от радиото тъй като то беше първото което даваше някакви проблеми?
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-07-17, 16:09.

Коментар

Клемите на акумулатора ........
          Не само там има клеми.....

Коментар

Звънни на дедо и се разберете.

Коментар

Звънни на дедо и се разберете.
              Може ли аз да вмъкна."дядо ти владо" си е определил цена на час.И едва ли ще се бори с диагностика два дена и половина
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                Може ли аз да вмъкна."дядо ти владо" си е определил цена на час.И едва ли ще се бори с диагностика два дена и половина
                Два дена и половина са си 20 часа.

Коментар

Търсенето на прещипана жица или лош контакт в съвременен автомобил лесно може да отнеме и повече от 20 часа (работни). Това при налична схема и работни условия.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Търсенето на прещипана жица или лош контакт в съвременен автомобил лесно може да отнеме и повече от 20 часа (работни). Това при налична схема и работни условия.
                    Тъй де! То за това дедо се търкаля в овчи кожи.

Коментар

То проблема е в това, че не мога да кажа кога ще се получи, че да се разбера. в момента съм отскъбал буксите на радиото и пали като пушка( не казвам, че е от него) ще я покарам малко тъй и после ще го закача ако се появи проблема е от радиото. Възможно ли е да е от него или само аз така си мисля?

Коментар

Всичко е възможно в автомобилните токове. На мен ми се струва малко вероятно ама не е невъзможно.

Коментар

Няма как да се даде точна цена при такъв проблем, ако се намери за 2 часа - ок, ако разглоби цялата кола играе си 2 дни и т.н., пак ли 20 лв.да вземе? Другото е, че няма универсален майстор при толкова голямо разнообразие на марки и модели! Уви такива проблеми са неприятни. Дано бързо се намери!
                          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Дедо се врЪгаля в кожи на клиенти
                            дедо се търкаля в овчи кожи.
                            .....ааааа не така, при мен - от лъФ нагорИ, уфсЕ нЕма

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                            Миналата седмица търсих къде се е загубило предното на един китайски пикап "Gonow" (баш жълто и миризливо) и си калкулирах само времето за повторение на всички спойки в блока за управление на раздатката.
                            На моето детенце на "Саратогата" четвърти ден не мога да открия защо на неравност прави цък-цък и от газ минава на бензин....
                            Цената "на час" е за известни ремонти на известни марки, за патология и непознати марки е според зависи.
                            в момента съм отскъбал буксите на радиото ..... после ще го закача ако се появи проблема е от радиото. Възможно ли е да е от него или само аз така си мисля?
                            Когато разкачаш радиото, дърпаш кабелния сноп, а той какво дърпа е божа работа.....
                            Коя година е колата?
                            Последно редактирано от дядо владо; 12-07-17, 09:08.

Коментар

колата е 2008г. Имаше на снопа от кабели влизащи към радиото много изолир бан, който ми се струва не на място. разкачих ги клемите и в момента си пали както трябва но не се знае дали от това е проблема. мисля да я покарам така още ден два и после ще го свържа радиото ако ми го направи тоя номер радиото си заминава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X