От: Санта фе спря да се движи при натоварване?
Ако няма блокаж на централния диференциал(а нали е сравнително нова машина-може и да няма), а на мостовете почти със сигурност няма-не би трябвало да тръгне при вдигнато едно колело. Освен, ако няма и разните там електронни джаджи които стискат спирачки. Ако има-няма полза от теста. Или поне ще разбереш дали тази система работи.
Идеята на проверката с вдигната гума е да се увериш, че ако едната гума е без сцепление-джипа не тръгва, и тогава най-вероятно хората наоколо не са видели,ч е едната гума се върти напразно.Нагледал съм се и наслушал на компетентни некомпетентници...
И друго-щом колата върви и не дава признаци за някаква повреда-ами карай си я. И я наблюдавай. Ако има нещо за ремонт-то ще си покаже.
Ако няма блокаж на централния диференциал(а нали е сравнително нова машина-може и да няма), а на мостовете почти със сигурност няма-не би трябвало да тръгне при вдигнато едно колело. Освен, ако няма и разните там електронни джаджи които стискат спирачки. Ако има-няма полза от теста. Или поне ще разбереш дали тази система работи.
Идеята на проверката с вдигната гума е да се увериш, че ако едната гума е без сцепление-джипа не тръгва, и тогава най-вероятно хората наоколо не са видели,ч е едната гума се върти напразно.Нагледал съм се и наслушал на компетентни некомпетентници...
И друго-щом колата върви и не дава признаци за някаква повреда-ами карай си я. И я наблюдавай. Ако има нещо за ремонт-то ще си покаже.
Тя колата е ежедневна и е сув така или иначе не е за тежък офроуд.Верно,че ръчката е доста по-проста и безпроблемна ама то на стара кола е божа работа.Пък и темата не е за ръкча или автомат всеки да кара каквото му е кеф не виждам какво има за убеждаване.Предната ми кола беше ръчна след 4-5 години вярна служба ми блокираха скоростите само 3-та влизаше....верно ремонта излезе доста по-евтино от ремонт на автомат поне 2-3 пъти цялата работа труд+нов съединител+смяна маслото ми излезе около 600-700лв докато ремонта на 1 автоматик е 2-3000лв и то лошото е,че няма май кадърни специалисти на автоматици подчертавам специалисти,а не гаражни майстори и обикновенно нестига,че набутваш 1 куп пари ами и колата ти става по-зле от предни ремонта. Утре ще пробвам това с крика.А иначе ето това намерих като инфо в интернет " 
Коментар