Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Santa Fe 2001 2.7 - проблем с токове - Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Santa Fe 2001 2.7 - проблем с токове - Варна

Здравейте,

искам да помоля за малко помощ, по-скоро за човек занимаващ се с авто-ел инсталации. Колата е Санта Фе 2.7, 2001-ва година, автоматик.
    Вчера както си карах, всички лампи по таблото започнаха да светят по-слабо. Оказа се, че в акумулатора тока ми е под 10 волта, съответно
    при повторно палене и замерване с уред, алтернатора не произвеждаше ток. Акумулатора съвсем на е на място, понеже е 44 Аh, при изисквани 70-74.

Като дам контакт, с вече заредения акумулатор на зарядно, лампата с батерия на таблото не свети.
    Дали проблема е в алтернатора, в диодния блок, в четките, в реле-регулатора, в някой от бушоните или слаба връзка не мога да кажа, по-простата причина, че нямам време и възможност да диагностицирам.

Препоръчайте ми човек във Варна, на който мога да се доверя за обстоен преглед на всичко по ел. инсталацията. Намирам се в района на кв. Левски. О883 329817 - Ицо.

Поздрави.

От: Santa Fe 2001 2.7 - проблем с токове - Варна.

Ако караш по ул. Студентска в посока ул. Мир, от дясната страна преди ул. Мир има една сива барака. Търсиш Киро или също така Дамян от форума. Мисля, че damyan82 му беше ника тук. Ако не можеш да се оправиш, звънни утре след 13:00. Телефонът ми е в подписа.

Коментар

Схванах, знам къде се намира. Сряда ще съм свободен най-рано да посетя колегите.

Благодаря за полезната информация.
      Последно редактирано от ehgypo; 10-10-16, 16:12.

Коментар

Развитие по темата.

Ходих при Дамян, препратиха ме при друг човек, който се занимава със стартери и динама. Още като пристигнах, той замери всичко необходимо и се оказа, че динамото наистина не зарежда. Съответно беше свалено от автомобила, но преди да бъде разглобено на съставни части реши да го провери на стенда си - О, Чудо ! Динамото си работеше без какъвто и да е признак на проблем. Разглобене беше на части, всяка една замерена и проверена по отделно - всичко окей, никаквъ проблеми.

Тая сутрин динамото е монтирано на Хюндая, за сега всичко е окей, освен, че все още имам проблем с подгрева на задното стъкло и стоповете за мъгла отзад, натисна ли бутоните по таблото, просто не се случва нищо и не знам къде са им релетата или бушоните, а може би е реле и бушон, общ, но трябва да се провери. Моите схеми са на Италиански, не ми е чак толкова силен за да успея да ги разчета, освен основните неща.

Та ако някой има английска схема на гнездата за бушоните и релета, бих бил радостен да я видя. В мануал-а също не се ориентирам добре.

Поздрави, Ицо.

Коментар

От: Santa Fe 2001 2.7 - проблем с токове - Варна

Виж тук : http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=157,
          има на руски и английски.
          Аз ги разглеждах вчера , че нямам ни една работеща свещ май, а пък са завряни на кучето в ... задния джоб ( или жоп ).

Коментар

Гледах, последния линк съдържа нещо що-годе полезно за модела Санта фе 1 - 2001/2006. Точно мануала за проблеми с електрическата инсталация го няма - ЕТМ.

Откакто е сложено динамото, първия ден всичко беше окей, на втория ден се случиха странни неща, от зареждане +18 волта, до не работещо динамо, отново - това в рамките на 3 часа шофиране. От вчера, проблеми нямам, давам контакт - всички лампи светят с еднаква яркост, дори и тази за проблем с акумулатора. След запалване всичко изгася, освен, лампичката за AIRBAG-a, която си свети откакто съм купил автомобила и на този етап не ме притеснява.

За сега съм боднал едно евтинко устройство в единия 12В изход, което ми показва напрежението постоянно, а то е от 13.6 до 14 през цялото време с включени консуматори в момента и т.н., само при сутрешното палене, като дам контакт е около 12 волта, преди да запаля. Акумулатора е нов БОШ, 70 амперчаса, закупен по време на ремонта на алтернатора, не знам дали трябва да е така, но палим без проблем.

Появи ли ми се отново проблем, не смятам да пристъпвам към каквито и да е ремонти, ново динамо намирам по 200-240 лева, не рециклирано а чисто ново, съответно ще има Plug & Play, без допълнителни игрички.

Проблемите с чистачките (само работата, която е през интервал не работи), реотана на задното стъкло и задните светлини за мъгла са все още активни, но нямам време да прегледам бушоните и да сменя релетата. В бушоните при шофьора имах един 15А изгорял, оказа се за часовника в купето, сега вече е заменен и си работи.

Поздрави, Ицо.

Коментар

Колеги, намерих липсващите части от мануала са Санта Фе 1, ETM - частта с всичко необходимо по ел. инталацията.

Ако модератор прецени, може да я добави в пост-а с полезната информация за модела 2001-2006.

http://dox.bg/files/dw?a=89a554da11 - ако сайта е непозволен да се покаже, моля уведомете ме, за да пратя мануал-а на който трябва и да бъде качен в секцията.

Долу горе мисля, че имам проблем с ETACS модула на автомобила. Няма как да бъда сигурен, но тия неща, които не ми работят са контролирани от тоя модул, който контролира още сума и неща. Всички бушони по автомобила са окей, проблемите все още остават.

Коментар

Нека споделя опита си с гореописаниете проблеми. Преди няколко дни смених ETACS модула на автомобила си (Body Control Module), след като се съветвах многократно с мануал-а на автомобила и правих елементарни опити и замери, до колкото ми позволяват знанията.
                При мен всички бушони и релета бяха здрави и ги имах, дори релето за светлините за мъгла отзад в мануал-а не е отразено на коя позиция е, но да знаете, ако ви се наложи да го търсите, намира се на позицията на която пише NOT USED, вътре при пасажера, в средата на гърба на бушониерата е.

Остана ми да си обуча дистанционното, което активира алармата и отключва и заключва автомобила, че нещо не се справих снощи, може би не изчаквам нужното време след подаването на контакт, както е описано в мануал-а (5 секунди).

Днес бях при човек занимаващ се с електроника, погледна ми стария модул, който свалих от автомобила - определено има нещо нередно в него, има преправяни припойки, има изгорял един чип, който за съжаление не можахме да намерим в интернет, за да бъде заменен, поне на този етап.

Та като цяло, имате ли проблем с алтернатора на автомобила си, светят ли ви лампите на АБС-а и ръчната спирачка едновременно безразборно при работа на двигателя, имате ли незареждане на акумулатора, защото аз имах всички етапи, просто електрониката понася щетите. Според друга информация, която намерих ETACS модула работи от +8 до +16 волта, аз на моменти имах презареждане до +19.5, което мисля е го е повредило.

Поздрави, Ицо.

Коментар

Колеги, благодаря Ви за помощта.

Всички електрически проблеми по автомобила ми са отстранени. Обучих си новото и сегашното дистанционно с новия ETACS модул, централното и алармата работят.
                  Най-важното е, че си локализирах и отстраних проблема сам, без да се даваш допълнителни и излишни суми.

Считам, че темата е изчерпана, аз няма какво повече да добавя в нея, ако модератор прецени, може да я заключи и премахне.

Поздрави, Ицо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X