Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Santa fe 2,2 CRDi 4WD (155 Hp) 2007г. автомат.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Santa fe 2,2 CRDi 4WD (155 Hp) 2007г. автомат.

Здрадейте,
    От скоро съм във форума и се извинявам ако се повтарям.
    Карам Snata fe 2,2 CRDi 4WD (155 Hp) 2007г. автомат. 170 000км.
    Колата я купих миналата зима.
    Имам странен проблем:
    Когато изляза извън градско колата започва да намалява и спира(не гасне) по таблото грашки не показва и не свети нищо, след като изчакам малко време включвам пак на директна и колата тръгва, след няколко километра пак същото. Когато я пусна на ръчен режим се движи. Ходих на сервиз в Bosch дружба и там ми казаха, че това е проблем с повдигачи и разпределителен вал (тя и дрънкаче малко) смених вала и повдигачите както и други неща. Колата започна да върви без да спира но не набира, като осети наклон минава на по-ниска предавка и намалява много. Един познат кара същата и неговата върви МНОГО повече от моята и харчи значително по малко. Аз съм от софия и колата ми дава разход градско 16-17л. а извън градско не мога да падна под 12л. като се има предвид, че не я настъпвам и карам доста спокоино. Имам и пежо 206 1,9д 69кс и повярвайте върви МНОГО повече от санта фе–то. Казаха ми, че има и луфт в ГНП–то кадето се захваща за разпределителния вал и от това не върви и харчи много, но да си призная не вярвам и не ми се иска да хвърля още една торба с пари и колата да е в същото положение. Сменил съм масло на двигател и на скотости преди 5000км. както и филтрите.
    Моля дайте някакви съвети ако сте се сблъсквали с подобен проблем.

От: Проблем с Santa fe 2,2 CRDi 4WD (155 Hp) 2007г. автомат.

Защо не опиташ в INDcommerce? Там би трябвало да установят какъв е проблема.
    Успех!
    Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
    Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Уви проблема е много специфичен и по-добре я диагностицирайте в ИНД. То и там няма гаранция, но в малките гаражчета може целия двигател и скорости да смените преди да попаднете на конкретният проблем! Успех!
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Ок благодаря много.
        А по принцип вашите колко харчат за да си направя сметка моя колко ме набутва?
        Имате ли представа колко пари е един преглед в INDcommerce?

Коментар

Около 80 лева дадох когато купувах моя за пред...покупков преглед. Ама е ръчка.

Коментар

Разход на Санта Фе 2.2 (ръчка) 8-10/ 100км.

Коментар

Имам две и моите наблюдения са:
              - ръчка - 7-8л./100
              - автомат - 8,5-9,5л./100
              Засичани са при пълно-пълно и идентично каране.
              Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
              Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Моето няма нищо общо с вашите, т.е.много по тежко и т.н.и повече от 13 в града не ми е давал!
                Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Направо да ви призная подобен разход на гориво не си представям! Моята харчи пълно-пълно 17л. и ми се завива свят.Диагностика в INDcommerce ми трябва да се види какво се случва.

Коментар

Дизеловия ДВГ трудно износва РВ, освен при проблем с мазането.

Много е интересно какво е състоянието на ДВГ като цяло, щом се е стигнало до смяна на РВ!?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Дизеловия ДВГ трудно износва РВ, освен при проблем с мазането.

Много е интересно какво е състоянието на ДВГ като цяло, щом се е стигнало до смяна на РВ!?

В сервиза на Bosch ми казаха, че това с повдигачите е проблем при този двигател и от рам се скапва и РВ и започва да не работи двигателя добре и от това можело да станат по-голями проблеми ако се откачат повдигачите. Може да са ме прецакали но колата не върви, харчи като ламя и исипах една торба с пари. Моля дайте ми савет какво да правя и каде да отида за да ми оправят колата (да си върви както трябва, да се намали тоя разход на гориво)!!!

Коментар

Re: Проблем с Santa fe 2,2 CRDi 4WD (155 Hp) 2007г. автомат.

Баща ми кара такова с ръчни скорости. Над 10 на 100 не качва. Аз като го карах до гърция и обратно минах 1200 км. Разход 7 на 100 смесен цикъл.

Коментар

Първоначално публикуван от bijoFe Преглед на мнение
                          В сервиза на Bosch ми казаха, че това с повдигачите е проблем при този двигател и от рам се скапва и РВ и започва да не работи двигателя добре и от това можело да станат по-голями проблеми ако се откачат повдигачите. Може да са ме прецакали но колата не върви, харчи като ламя и исипах една торба с пари. Моля дайте ми савет какво да правя и каде да отида за да ми оправят колата (да си върви както трябва, да се намали тоя разход на гориво)!!!
                          По принцип в тоя сервиз не работят случайни хора, имат и оборудване, и опит. Разбира се това не пречи да пропускат нещо, така, че правилно са те насочили колегите - направи повторна диагностика в Хюндай.

Коментар

Напълно съм съгласен с всички. вчера се обаждах на хюндай да ги попитам за цена на диагностика и да си призная не ми хареса цената 45лв на час без ДДС. те ми отговориха, че ще отнеме около 4-5 часа и ми се зави свят.
                            Има ли и други сервизи в който вие ходите и знаете, че са добри да отида?

Коментар

Първоначално публикуван от bijoFe Преглед на мнение
                              ..................... и да си призная не ми хареса цената 45лв на час без ДДС. те ми отговориха, че ще отнеме около 4-5 часа и ми се зави свят
                              Тия часове не са ония часове! Питай колко ще ти струва диагностиката като цена а не на тях колко време им трябва да я направят. По спомен за диагностика даваха 1 час или 1 1/2 горе долу.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X