Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тежък волан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тежък волан

Може да се срещне при руснаците - пауър стииринг флуид /PSF/ - казват , че първоначално Теракана излиза с тази течност и било хубаво да се използва същата.
    Последно редактирано от Darth; 21-08-16, 12:29.

Коментар

Като продавам краставици и домати, естествено ще кажа, че най-добрата салата става точно с моят зехтин,
      но, всъщност, е важно да не ти е гранясало олиото.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Промий системата и смени маслото.
        Grand Cherokee WJ
        Dodge Caliber
        E 430 4-matic-T(S210)
        GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
          Промий системата и смени маслото.
          Ми да де:

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          С Dextron ll си, който е червен, а като те чета, явно не си сменял течността,
          та го направи, или някой който знае как.
          1л. стига.

Коментар

Тва па кво е, че сефте го чувам ?
            .
            Ми напиши го в търсачката и ще видиш
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              Ми напиши го в търсачката и ще видиш
              Ей, Гагич, и аз имам гугъл, но го ползвам за справка и доуточняване, а не за преразказ, в случая на руски форуми.

Като казвам, че за сефте го чувам, имам предвид, че не ми е минавало през ръцете.

Кажи нещо повече ако си го ползвал ?

... а и от къде го намери това, че:
              Всъщност правилното е PSF-3

Коментар

Това е от сервизното ръководство. Не зная защо не дава да го кача/самата страница от ръководството/
                Последно редактирано от Darth; 22-08-16, 09:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Darth Преглед на мнение
                  Това е от сервизното ръководство. Не зная защо не дава да го кача/самата страница от ръководството/
                  Колега, виж какво пише на капачката на казанчето и сподели.

Каквото и да пише, промивай и слагай Dextron lll, че го има на всякъде на никакви пари.

Коментар

Ами на капачката пише PSF или одобрени,но не и конкретна марка.

Коментар

Марката не е важна, а вида на течността.
                      Понеже виждам, че не си наясно, но и не е нужно, ше ти кажа късата версия.

Промиваш добре, слагаш Dextron lll, и си караш.

Това ти е най-безболезненият вариант, защото Dextron lll е един вид и не можеш да го сбъкаш, а и го има на всякъде за никакви пари.
                      С всякаква друга хидр. течност може да оплескаш нещата, или да се довериш на някой "бай" и да стане още по-зле.
                      А секви разбирачи ще ти казват "Абе ти си слОжи квото му дават, да ти е по-спокойно.", без да се аргументират.

P.S. Имай предвид, че в казанчето може да има цедка, а и със сигурност е пълно с неква гняс, та е добре да се свали и изплакне хубаво.
                      Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 22-08-16, 12:31.

Коментар

http://dox.bg/files/dw?a=4ebcb3e1bd

Това е от сервизното ръководство.

Коментар

И трябва да го обслужваш само в оторизиран сеавиз ! - Тогава какъв е смисъла от темата ?!
                          Скачаш до сервиза, плащаш, и готовооо !
                          ...

В няколко каталога ми излиза Dextron ll, което е масова хидр. течност използвана от '80 и '90, а за хир. усилватели и до по-късно.

Dextron ll има минерално и синтетика, които изглеждат еднакво, но не се смесват.

Dextron lll е само минерално и замества почти във всичко Dextron ll.

Затова:

...
                          Промиваш добре, слагаш Dextron lll, и си караш.

Това ти е най-безболезненият вариант, защото Dextron lll е един вид и не можеш да го сбъкаш, а и го има на всякъде за никакви пари.
                          С всякаква друга хидр. течност може да оплескаш нещата, или да се довериш на някой "бай" и да стане още по-зле.
                          ...
                          Давам ти наготово синтезиран резултат от 20 годишен опит с хидравлики, масла и много четене за всичко.

И за да си спокоен ще ти кажа, че същото съм го направил и по моят джип.
                          В скорости, раздатка и хидравлика ми дават Dextron ll,
                          но пореди описаните, по-горе, причини навсякъде съм с Dextron lll.

Коментар

Колега Джоу , явно не си ме разбрал. Просто съм дал какво пише в ръководството - не давам препоръки , всеки си решава сам ! Между другото - аз също съм с Декстрон и нямам забележки.

Коментар

То колегата с тая жълта течност също не е с каквото трябва.
                              Освен ZHM не се сещам за нещо друго което е жълто.
                              ZHM, по спомен е доста тънка, и за това пък Мерцедесите не щат друго,
                              но пък в този случай, особено като се стопли, може да не работи просто защото не е за там.

Коментар

Здравейте! Имам Теракан 2004г. 150к. ръчна скоростна кутия. Вчера, при маневра за обръщане в сравнително тясна уличка отказа хидравликата на волана. Ремъкът е цял, масло има, помпата не е блокирала, маркуча за високото налягане е сменян преди три месеца. Цяла вечер рових из форума, но не открих нищо. Затова ще съм благодарен за всяка идея и насока. Писах и в темата ТЕРАКАН, но явно предвид тежките празнични дни ....
                                В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X