Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TERRACAN 4WD LOW не гасне и не включва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TERRACAN 4WD LOW не гасне и не включва

Привет и от мен.
    От скоро съм собственик на Terracan 2.9 CRDI 150 2002г.
    Пътувах до морето и след спиране около Пловдив забелязах, че двата индикатора - за 4h и 4WD LOW не изгасват. Когато в движение включа 4h се усеща забавяне. При спрял джип включвам 4WD LOW, но няма ефект. Предните ми гуми имат износване, като че се въртят с различни обороти от задните и с усилие. При ускорение и движение на предавка чувам слаб стържещ звук, а по инерция го няма.
    Някой може ли да даде идеи по някой от горните проблеми?
    Благодаря и хубав ден.

От: TERRACAN 4WD LOW не гасне и не включва

Здравей колега !
    Първо - с колко положения на копчето за превключване си , с ръчна или автоматична скоростна кутия ?Индикаторите , когато караш на асфалт изобщо не трябва да светят.Второ - светят постоянно или премигват ? Трето - какво означава забавянето според теб при включване на 4Н ? На 4WD Low - натискаш ли съединителя/ако си сръчна ск. кутия/ и как определи , че няма ефект.Какво значи , че предните гуми се въртят с усилие - при завой с навит волан или при движение на право?Докта объркано си го написал - ако дадеш по-ясно описание , със сигурност ще получиш компетентни отговори.

Коментар

Колега, предните и задните гуми е изключено да се въртят с различни скорости, освен ако не си с различни диаметри на гумите! Не се кара колата с включени каквито и да било блокажи освен в кал, може да се кара само направо иначе при завиване ще усетиш как блокират предните колела в завой, така най-бързо ще видиш сметката на раздатката. Чети повече и ще получиш голяма част от отговорите!
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Колега ,здравей. Реши ли проблема и какво излезе

Коментар

При мен е същото и имам само задно ,а лампите светят и не гаснат. Угаснат ли имам и 4х4 и бавни

Коментар

При колегата явно няма напредък щом не е съобщил и си кара със светещи лампи.
            А някои да е свалял превключвателя отговарящ за смяна на режимите на движение 2Н, 4Н и 4LOW?
            При мен има явно някакъв проблем, понеже при преминаване от 2Н към 4Н всичко е нормално , но при преминаване от 4Н към 4LOW се усеща как копчето прищраква/проскърцва сякаш е пълно с пясък и след връщане в позиция 4Н и повторно към 4LOW се включва нормално и "мазно" /но не винаги понякога след втори трети опит/ като винаги превключвам с натиснат съединител и спрял на место.
            HYUNDAI TERRACAN 2.9 CRDI ,05 163hp
            VW PASSAT 1.9 TDI AFN ,98 110hp
            Няма да е все така!
            Нула две осмици 724 пет едно пет 1

Коментар

Колега , провери просто копчето -възможно е проблема да е в него/може да е попаднало нещо вътре/.Ако не е там, чак тогава влизай във филмите с моторчето на раздатката.

Коментар

Да, да това възнамерявам да направя, просто ако някой колега е разглобявал превключвателя да сподели как става.
                Снощи пробвах на бързо, като го дърпах самият върток нагоре, но не излиза.
                Няма да е все така!

Коментар

Става много лесно и е елементарен.Откачаш 5 щипчици и готово. Но проблема не е от там. Моят го разглобих-чист е . Но не мога да намеря релетата а те са някъде долу в ляво в краката. Ако огаснат лампите релетата заработват.

Като светнат лампите и влиза в авариен режим,даже днес и започва на моменти да пуши сив пушек. Почва ,спира ,когато си реши. А през това време мотора се тресе. Помагайте моля ще го нарежа -хем хубав хем гаден джип-0889557033

Коментар

Първоначално публикуван от pavlinpetrov Преглед на мнение
                    ........................... елементарен.Откачаш 5 щипчици и готово. ...............................
                    Да де, ама тези щипчици как се откачат.....бутам, дърпам или някакво друго движение? Самият върток ли се вади само или...?
                    Ще съм ти благодарен, пък ще е от полза и на други колеги с борещи се с подобен проблем да опишеш по възможност как точно се вади превключвателя 2Н,4Н и 4 лоу..

А според мен няма връзка сивият пушек и тресенето на мотора с режимът ти на движение.
                    Няма да е все така!

Коментар

Колега Павлин Петров - свали десният под калник и си провери снопа кабели , които излизат от купето - там няма изолация/частта , която е като U коляно/ , доста често там дава на късо.Като го отвориш , ще разбереш за какво говоря.

Коментар

Благодаря за съвета ,още утре ще го направя

Коментар

Колега Бруклин , просто подпъхни тънка отвертка от страната на надписите за режимите и ще излезе .

Коментар

Първоначално публикуван от pavlinpetrov Преглед на мнение

Като светнат лампите и влиза в авариен режим,даже днес и започва на моменти да пуши сив пушек. Почва ,спира ,когато си реши. А през това време мотора се тресе. Помагайте моля ще го нарежа -хем хубав хем гаден джип-0889557033
                            Това ми прилича повече на дюза проблемна....а мирише ли ри в купето когато започне да тресе?
                            ....!

Коментар

Здравейте на всички. Първо проверих снопа с кабелите под калника-всичко е наред. Лампите си светят. Незнам дали е дюза . Преди две седмици ги рециклираха,проблема го прави когато си иска но предимно като е оставен да работи на място. Насочихаме към егр клапана. Мен ме съмнява турбината да сдава багажа а е нова,пушекът е отвратителен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X